Cukroví, které můžete péci už nyní

6 komentářů

Jesa
1. prosince • 20:12

Taky říkám Išelské... si myslím,že je to úplně jedno,,hlavně,že nám chutnají:-))
takové věci neřeším..

Zebruška
29. listopadu • 1:10

Ano, u nás se taky vždycky dělaly išlské dortíčky, ale někdo z rodiny (už nevím kdo) je kdysi překřtil na išláky a už jim to jako domácí označení zůstalo :-)

BlanchR
23. listopadu • 21:22

Babaloo55: Potvrzuji, že i já to už dlouho znám jako Išlské dortíčky a když jsem to jednou viděla napsané jako Išelské, tak jsem si pomyslela, že to asi někdo nemohl dobře vyslovit, nebo někdo jiný špatně rozumněl a přepsal si diktovaný recept s chybičkou, která se nejspíš mezi lidmi dále rozšířila, takže dnes to můžeme na internetu vidět tak i onak.

moučka
8. prosince • 19:17

Ahoj , dnes jsem pekl kokosky (nešlehané) , recept ,, Aha,, , dobrý

kiburi
7. prosince • 23:25

Název pochází z Bad Ischl, lázní Ischl, česky jsou to tedy išlské dortičky císaře Franz Josefa...

Babaloo55
7. prosince • 22:08

No nevím, ale o išlských dortíčcích jsem ještě neslyšela. Neměly to být spíš išelské dortíčky?

Doporučujeme

Články odjinud