Čůrám do bazénu jako každý, přiznal plavecký rekordman Michael Phelps

Čůrám do bazénu jako každý, přiznal plavecký rekordman Michael Phelps

Michael Phelps (27), držitel 22 olympijských medailí, přiznal něco, co žádný sportovní fanoušek slyšet nechtěl. I ti nejlepší plavci si občas uleví do bazénu.

"Myslím, že v bazénu čůrá každý. Pro plavce je to prostě normální věc. Když jste dvě hodiny ve vodě, nechodíte ven na záchod. Ale chlor všechno pročistí, takže to není nijak hrozné," řekl muž, který je absolutním světovým rekordmanem v počtu získaných olympijských kovů všech dob.

Americký šampión tak podle listu Telegraph reagoval na poznámku svého reprezentačního kolegy Ryana Lochteho, který nedávno potvrdil totéž a vzbudil tím vlnu nevole.

Ryan na dotaz moderátora Ryana Seacresta, jestli si občas do vody uleví, odpověděl: "Samozřejmě. Vždycky. Mám pocit, že je to něco skoro automatického, co člověk udělá, když se octne v chlorované vodě."

Na dotaz, zda se něčeho podobného dopustil i na olympijských hrách, pak přiznal: "Během závodu ne, ale během zahřívacího kola samozřejmě."

Lochteho bitva s Phelpsem byla jedním z pečlivě sledovaných příběhů londýnských olympijských her. Ryan sice vyhrál polohový závod na čtyři sta metrů, ale Michael si doplaval pro zlato na dvou stech metrech. Oba součástí amerického týmu, který vyhrál štafetu 4x200 metrů.

Foto: Profimedia.cz

Podrobné informace z dění na OH v Londýně najdete zde

Hledáte vhodná sportoviště, holdujete pohybu? Navštivte také kdesportovat.cz a ocviceni.cz.

Doporučujeme

Články odjinud