Dámy, i muži se chtějí líbit !

Kosmetika již dávno není určena pouze pro ženy! Problémem je, že muži mají pokožku silnější asi o čtvrtinu než ženy, také o něco méně citlivější, ale přesto vyžaduje jejich pleť také dostatečnou péči. I mužům se dělají vrásky a pleť se poškozuje působením vnějších vlivů.

Dámy, i muži se chtějí líbit !

Kosmetika již dávno není určena pouze pro ženy! Problémem je, že muži mají pokožku silnější asi o čtvrtinu než ženy, také o něco méně citlivější, ale přesto vyžaduje jejich pleň také dostatečnou péči. I mužům se dělají vrásky a pleň se poškozuje působením vnějších vlivů.
Muži se poslední dobou začínají více zajímat o péči o tělo a pleň (k čemuž jistě nemalou měrou přispěla změna režimu!).
Tématem číslo1 je v pánské kosmetice každodenní holení.
Holení - odstraňuje též odumřelé kožní buňky, takže působí jako peeling a zároveň i čistí povadlou pleň. Holení dělíme na mokré a suché.
Mokré holení - vhodné zvláště pro muže s mastnější pletí. Na holení by měl muž používat holicí pěnu. Po každém tahu opláchnout žiletku. Mokré holení je též velmi vhodné pro muže s tvrdými vousy.
Suché holení - tedy elektrickým strojkem, volí muži s normální pletí, před holením je vhodné nanést emulsi, která vousy napřímí.
Voda po holení-zjemňuje pleň a upravuje hladinu kožního mazu.Měla by mít i hydratační složku pro udržení vlhkosti a svěžesti v pleti.
Nezapomínejte na emulsi pro muže - pánská pleňová emulse má mít výživné účinky, zabraňovat předčasnému stárnutí pleti a hlavně chránit mužovu pokožku před negativními vlivy. Pánská emulse, to je vlastně denní hydratační krém žen.
Na závěr - babský recept na řezné ranky - pokud se váš miláček trochu pořeže při holení, nechň si přiloží na ranku rozkrojený stroužek česneku. Antibakteriální účinky česneku se využívaly v léčitelství již po tisíciletí!

Autor: Kosmetika Julia

Příště:,,Co bylo dobré pro Kleopatru, nemůže uškodit Vám'! Relaxační koupele.

Doporučujeme

Články odjinud