DANA (47): Dcera se rozešla s přítelem, nezdravě se upnula na mě

Elynor
24. května • 11:04

Tohle neznám. Jednak nemám dceru, a za druhé mí synové zhruba tak od svých 12 let pokládali čas strávený s matkou za "ztracený" :-) protože měli fůru kamarádů, chodili do skauta, na sportovní i jiné kroužky, a když zrovna nic z toho nebylo na pořadu dne, tak hráli na počítači. Když jsem je vylákala na rodinný výlet jednou za měsíc, tak to byl málem zázrak. Když jsem oznámila, že jedu na tři týdny na dovolenou s mým tehdejším přítelem, a že očekávám, že se postarají sami o sebe, o domácnost a o psy, tak se radovali, že budou tři týdny "bez dozoru", to jim bylo 19 a 17 let. Mladší syn byl se mnou na dovolené naposledy, když mu bylo 15 let, pak už ne. Takže takovou situaci, že by se mi dítě věšelo na krk ještě ve dvaceti, to bych asi těžko snášela. Ono je teda dost pozdě to řešit teď, když je té dívce dvacet, podle mě to matka musela vidět už dávno, že její dcera je takový ten typ "ocásek", který potřebuje být na někoho přilepen a být veden nebo strkán, protože nemá žádnou, jak se říká "vlastní agendu". Možná je to i důvod, proč se s ní ten kluk rozešel, že už toho měl dost, jak na něm ona pořád visí. Nicméně bych se asi nenechala vydírat, jestli se slečna hroutí a dělá scény, tak to bych přehlédla jak planinu. S tím, že se s ní budu bavit rozumně, ne v situaci, kdy ona vyvádí a myslí si, že mě to dojme. A že na dovolenou se mnou teda jet může, ale někdy jindy, ne že se vnucuje na dovolenou, na kterou mě někdo pozval a taky to platí. Asi bych i vymezila jeden společný víkend v měsíci, kdy jsem ochotná jet s ní na chalupu nebo tak něco, ale zbytek víkendů ať se laskavě zabaví sama. Kdyby jo nevěděla co a nudila se, tak může poklidit, uvařit, vyprat, vyžehlit, umýt okna, zalít kytky, udělat pořádek ve sklepě či v garáži, porýt zahradu, posekat trávu... a tak všelijak podobně.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud