Daniel Radcliffe (Harry Potter) je ateista a bojuje za sexuální výchovu ve školách

Daniel Radcliffe (Harry Potter) je ateista a bojuje za sexuální výchovu ve školách

Anglický herec Daniel Radcliffe (22) vyrostl v nábožensky smíšené rodině. Snad i proto je sám ateistou. Navíc je pevně přesvědčen, že náboženství by nemělo mít žádný vliv na sexuální výchovu ve školách.

Danielova matka je židovského původu, otec je protestant. Představitel Harryho Pottera si z toho vzal ponaučení, že je nutné striktně rozdělovat náboženství a vzdělání.

V rozhovoru pro list Attitude řekl:

"Nejsem pobožný. Jsem ateista. A když jde o vliv náboženství na zákon a vzdělání, považuji se dokonce za militantního ateistu. Sexuální výchovu ve školách potřebujeme. Učitelé by měli děti od útlého věku učit o vztazích heterosexuálních i homosexuálních. U nás v Británii je to lepší než v Americe, tady se o tom alespoň více mluví."

Mladý herec se také velmi zajímá o politiku. V posledních volbách podporoval Liberálně demokratickou stranu, teď se ale z něj stal spíše příznivec labouristů:

"Asi budu spíš podporovat Labour Party. Jak jsem pozoroval Eda Milibanda (lídra labouristů - pozn. Korza), je mi opravdu sympatický a mluví o věcech, v něž věřím. Mám pocit, že to myslí vážně, opravdu smýšlí levicově a pokud vyhraje, bude podle toho i jednat."

ČTĚTE TAKÉ:
Valentýnské prádlo pro muže - tipy, nad kterými se i pobavíte

ČTĚTE TAKÉ:
Top 6 nejprodávanějších erotických pomůcek pro ženy

Doporučujeme

Články odjinud