DANIELA (41): Moje nejlepší kamarádka mě zradila, vzala mi muže

DANIELA (41): Moje nejlepší kamarádka mě zradila, vzala mi muže

Daniela by za svoji nejlepší kamarádku Zdenu dala ruku do ohně. Když Zdena přišla o manžela, pomohla jí a postarala se o ni. Zdena jí však její laskavost oplatila krutým způsobem.

S kamarádkou Zdenou jsme se znaly už od školy. Seděly jsme spolu v lavici, každé odpoledne se scházely u nás nebo u ní doma, prostě jsme bez sebe dlouho nevydržely. Společně jsme prožívaly první lásky, chodily do tanečních.

Plánovaly jsme si, jak budeme jednou i s našimi manželi a dětmi podnikat společné dovolené. Dokončila jsem vysokou školu a brzy se vdala. Zdena měla svatbu jen o rok později a vzájemně jsme si to odsvědčily.

Naši muži si spolu rozuměli, setkávali jsme se na rodinných oslavách, o víkendech jsme vyráželi na výlety. Oběma se nám brzy narodily děti, takže o zábavu bylo postaráno. Naše idylka ale rychle skončila ve chvíli, kdy Zdenin manžel zemřel při autonehodě. Zůstala sama s malým dítětem.

Zhroutila se. Byla jsem jí ale nablízku. Když se trochu dala do pořádku, začaly se problémy sypat pro změnu na mě. Musela jsem na operaci a v nemocnici zůstala pár týdnů. Zdena se na oplátku starala o mého manžela a dceru, prý mi měla co oplácet.

Byla jsem v tu chvíli ráda, že ji mám a můžu se na ni spolehnout. To jsem ale ještě nevěděla, čeho se dočkám! Po návratu z nemocnice mi připadalo, že se můj muž chová jinak. Byl zamlklý, vracel se pozdě domů, vymlouval se na práci.

Jednoho dne jsem šla navštívit své kolegy a právě od nich jsem se dozvěděla, že se můj muž stýká s jinou ženou. Pár lidí je vidělo spolu v restauraci a údajně také na parkovišti před supermarketem. Nevěřila jsem jim. Doma jsem ale na muže uhodila. Ten se chvíli bránil a vykrucoval, ale nakonec se přiznal.

Se Zdenou se prý do sebe zamilovali. Okamžitě jsem za ní běžela a na moji otázku, jak já k tomu přijdu, mi odpověděla, že jí se také nikdo neptal, jak zvládne život bez manžela. Byla jsem v šoku. Za mými zády spolu několik měsíců randili můj milovaný muž a nejlepší kamarádka…

Nemohla jsem se z toho vzpamatovat a oni nelenili. Manžel podal žádost o rozvod, Zdena se nastěhovala k nám i se svým synem a mně navrhla, že můžu žít v jejím bytě. Tak rychle se mě chtěli zbavit!

Donutila jsem je k prodeji našeho domu a i s dcerou jsem se přestěhovala. Manžel mi posílá směšné výživné, údajně víc nemá, přitom jezdí se Zdenou každý rok k moři a lyžovat do Alp. Spoléhám teď na přísloví, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě.

Doporučujeme

Články odjinud