DÁŠA (33): Před svatbou začal hrozně pít, mám si ho brát?

27 komentářů

helza
30. dubna • 19:08

lebahu: souhlasím.

helza
30. dubna • 19:07

Zebruška: Lidské pocity nejsou tak jednoduché, ani tak černobílé a rozhodně nelze chování kohokoliv někam zaškatulkovat. Navíc i tvrdý, stoprocentně dospělý prozíravý a moudrý chlap se může zamotat do prekérní situace, z které nějak slušně nevede cesta ven. A brečením ji pak řešit určitě nebude.

dragondra
27. dubna • 17:22

Rambíša: Ty jsi chytrule jako rada o tom jídle. Tipuji Tě na blbku.

lebahu
27. dubna • 15:36

Ono většina chlapů vnímá svatbu jako popravu, konec života (byť se žení dobrovolně). A tenhle bude mít popravu ve velkým stylu.
A zase jsme u toho, že si spolu prostě ti lidi nepromluví, v klidu si nevyříkají jak to kdo vnímá a nevymyslí nějaký kompromis.

Zebruška
27. dubna • 15:16

a ještě k tomu dodávám, že teda i její chování mně připadá dost nedospělé - ona by zas mohla všechno trochu líp ukočírovat, když vidí, že se jim plánování svatby poněkud zvrtlo. Trochu tatínka krotit, že je od něj hezké, že jim chce vystrojit pěknou svatbu, ale i tak nemůže být všechno jen podle jeho představ. A nejlíp si to měli všechno uajsnit hned na začátku, než se přípravy rozjely. Takhle jsou oba jak malí - táta něco řekne, jedna sklopí uši a jede podle jeho "rozkazu", jeden se uráží a vzteká jak batole místo toho, aby něco řešil, to je prostě dvojka :-)

Zebruška
27. dubna • 14:33

lebahu: no jo, ale když by to bylo tak, že nechce pokazit své nastávající velkou svatbu, kterou by sám nemohl ufinancovat, tak to vlastně dělá pro ni - to bych chápala, že si řekne něco jako "tak já bych to nemusel, ale když ta moje milovaná po tom tak touží, budiž, však mě nezabije mít obrovskou svatbu a když je táta ochoten to zaplatit, no co, udělám jí to kvůli". Jenže pak nemá důvod být naštvaný a už vůbec ne chlastat. Zkrátka je dospělý chlap a buď se rozhodne, že něco chce (z jakéhokoliv důvodu, klidně i jen proto, aby udělal radost své partnerce) a pak se má podle toho chovat, nebo se rozhodne, že tohle je pro něj už moc přes čáru a nechce to ani jí kvůli a pak to prostě nebude dělat a domluví se s ní jinak. Nevím.... pro mě by byl takovej chlap prostě strašně nedospělej.

lebahu
26. dubna • 22:41

Zebruška: No on je mezi dvěma kameny... tatíčkem, který na to má a svou budoucí ženou, která asi bájí o pohádkové svatbě (kterou by jí on sám dopřát nemohl), takže drží hubu a skřípe zubama, nechá ty dva zařizovat... a chlastá.
Tchánovi by se možná šprajcnul, ale asi nechce pokazit princeznovský představy své nastávající.

Zebruška
26. dubna • 14:37

helza: no, já myslím, že pokud se dospělý chlap nechá budoucím tchánem "vystrnadit" z plánování své svatby a tváří se, že nemůže jinak a že mu nezbývá nic jiného než držet hubu a krok a opíjet se, tak je to jen a jen jeho chyba, za to nikdo kolem něj nemůže. To si totiž měl se svou nastávající vyřešit hned na začátku, objasnit si, že takto si to opravdu nepředstavuje. Píše se tam, že tatínek nabídl, že svatbu zaplatí - stačilo nabídku s díky odmítnout nebo se domluvit, že třeba tatínek pro klid duše zaplatí dceři svatební šaty, na jaký si ukáže, ale oslava atd.bude v jejich režii. Ale co je to chlapa, když nejdřív odkýve "tchánovi", že bude financovat jeho svatbu a plánovat mu ji, a pak se chová jak uraženej fracek, tváří se otráveně, když po něm něco chtějí, a když ho nechají radši na pokoji,tak je to taky špatně a jde se ožrat a vzteká se... To je mi tedy dáreček do života!

Rambíša
26. dubna • 13:25

Svatbu ihned zrušte,na Hynka se ihned vybodněte!! Jiné řešení to nemá,než toto,ostatní alternativy se vám vymstí možná už přímo na té svatbě!

j66
26. dubna • 13:17

Já si tu situaci nějak nedokážu představit . Nevěstě je 33 let, ženichovi bude +- stejně a táta nevěsty jim řeší svatbu? Kdyby bylo nevěstě 18, nebo skončila vysokou tak bych to brala. Nicméně pokud je jí 33 let, bydlí rok s chlapem v jiném městě a nechá vše řešit svého otce, tak já myslím, že je její vztah k otci nějaký nezdravý. To , že on to řeší alkoholem je také dost nezdravé. Dva třicátníci, kteří ještě nedospěli, z toho nic dobrého nevzejde :-(

helza
26. dubna • 11:24

Zebruška: Podle toho, co Dáša píše, je z plánování vlastní svatby přímo vystrnaděn Je mu sice povoleno zůčasnit se, ale pouze za předpokladu, že bude běhat s nimi, tedy s Fášou a jejím otcem (možná s rodiči) po městě a schvalovat to, co si přeje Dášin otec. Případně spolurozhodovat o tom, zda bude dort jahodový, či čokoládový a zda budou šaty s vlečkou, či se závojem a jiné nepodstatné blbůstky, které chlapy stejně nezajímají. O tom podstatném, tedy obří velikosti svatby už rozhodl jeho budoucí tchán a do toho "kecat" nemůže. Tedy prakticky nebude rozhodovat o ničem, prakticky nebude nic řešit. Alespoň já jsem jsem to takto pochopila. Nicméně problém s pitím je jiná věc a myslím si, že to nemůžeme takhle zdálky objektivně posoudit.

Medlyn
25. dubna • 19:20

Jaké zvažování? :D :D :D Alkohol? Tak honem spálit všechny mosty a ušetřit zbytečné výdaje typu "já na to mám".

modrodolka
25. dubna • 18:44

ani minutu! nechápu, že všichni řeší tatínkovo financování svatby-to je v tomto případě nepodstatné.
Prostě okamžitě zdrhnout.

Zebruška
25. dubna • 17:27

helza: nechápu - jak nemůže do toho zasahovat? Jak že není do toho vtažen (do vlastní svatby)? A jak že to nemůže řešit jinak než opíjením se? To snad ne. Vždyť toto je na řešení snad jeden z nejmenších problémů, jaký může ve vztahu nastat - domluvit se na tom, kdo svatbu zaplatí a jaká bude. Do toho byl vtažen od začátku. A jestli se neumí s budoucí ženou rozumně dohodnout na takových maličkostech (není třeba schopen si s ní normálně promluvit a hned na začátku jí říct, ať tatínkovi poděkují za nabídku, ale svatbu že by si s ní rád zařídil sám a nenechá se vmanipulovat do svatby, kterou zasádně nechce) a umí to vyřešit jen tak, že se ožere jak doga a štěká kolem sebe, tak na něm není nic k politování. To by se takhle mohl vymlouvat celý život, např.přišel jsem o práci - béé, búúú, to jsem neměl jak ovlivnit, to jde mimo mě, všichni jsou proti mně, to mně nezbývá nic jiného než začít chlastat. Takový postoj se totiž dá napasovat na jakoukoliv životní situaci. Podle mě ona šlápla vedle, že se nechala jak malá holka tatínkem do něčeho vtáhnout a neuměla to vyřešit jako dospělá a samostatná ženská, a on selhal na celé čáře, když jakýkoliv náznak problémů řeší jen chlastem - to taky není moc chlap...

Zebruška
25. dubna • 17:15

Úplně souhlasím s tím, co píšete níže, taky to tak vidím - pokud první "starosti", které nastaly (a píšu to v uvoziovkách, protože nějaké dohadování ohledně zařizování svatby jsou vlastně prkotiny a ne vážné starosti), znamenaly takovou absolutní neshodu mezi nimi, tak mají problém a to docela vážný. Vpodstatě to znamená, že nejsou schopní se v případě nějakých komplikací dohodnout a vyřešit je. Zatím asi spolu žili jen v růžovém opojení zamilovanosti, kdy si ve všem notovali a nesetkali se s tím, že by každý chtěl něco jiného, a ejhle, jakmile přijde v jejich vztahu první věc, kterou je třeba doopravdy vyřešit a zorganizovat, tak to dopadne tak, že ona ho odstaví na vedlejší kolej a on neumí nic jiného než se opíjet a být sprostý. No potěš, to by to u nich jednou asi vypadalo, když už svatba je dokáže takto rozhodit! Měli si každopádně hned na začátku říct, jaké mají představy o svatbě a nějak je vzájemně sladit, aby byli spokojení oba, protože to je svatba jich obou a pro oba to má být pěkný den, který si užijí. A této domluvy se pak držet. Tatínek to asi myslí dobře, že chce dceři vystrojit velkou svatbu, ale měla to stopnout, když viděla, že se to vůbec nelíbí ženichovi (mě by taky štvalo, kdyby mi svatbu naplánovali tchánovci a já do toho neměla co mluvit). No a on by zas neměl jakýkoliv problém řešit chlastem, z toho nic dobrého nekouká.

monada
25. dubna • 15:30

Přesně tak svatbu zrušit a odejít. pokud neumí řešit situace jinak jak alkoholem . Tak pryč od něj. Jinak pokud jste se chtěli vzít tak třeba 2 svědky a bylo by to . Sice rodiče by asi nebyli nadšení ale co je to váš život.Já taky jsem říkala nejmladší dceři žije s přítelem 9 let jak by chtěli se vzít ať mi donesou video a já si u něj pobrečím a je to.

Elynor
25. dubna • 12:52

helza: přesně tak, svatbu odložit na neurčitou budoucnost. Po necelém roce je ostatně dost brzo, větší část té doby fungovaly růžové brýle zamilovanosti. Oběma neuškodí se lépe poznat a to i v méně růžových situacích. A až/jestli na tu svatbu jednou dojde, tak za svoje, tatínek by dostal jen pozvánku, v kolik hodin má být připraven dceru odvést k oltáři. Chápu, že jako otec se chce vytáhnout a dopřát milované dceři úžasnou svatbu (možná taky aby všichni známí čubrněli), ale tady to nebyl dobrý nápad. Alkohol odbourává zábrany - jestliže pán ovíněn řekl, že se ženit nechce, je to jeho skutečné hluboké přesvědčení, které za střízliva samozřejmě zapře, co mu taky jiného zbývá. Ovšem jako základ manželství je to hodně slabé.

helza
25. dubna • 12:40

Jak se rozhodne Dáša, je pouze na ní. Já osobně bych svatbu zrušila už proto, že není možné připravovat megasvatbu, když je ženich odstaven na druhou kolej a ani nejeví známky nadšení nad takovou slávou. Natož, pokud ho viditelně štve. A pak bych řešila to pití. Počkala bych a musela bych si být zatraceně jistá, že přítel neřeší všechny trable alkoholem. Koneckonců různých poraden je dost.

helza
25. dubna • 12:31

zuzkasim: všechno, o čem píšeš, do toho bude vtažen, do toho bude přibrán a bude to řešit, třeba jen obejmutím ženy, soucitem, či jakkoliv jinak. Tohleto je jiné. Jo zcela mimo, nemůže do toho nijak zasahovat a štve ho to.

šiška
25. dubna • 11:40

Řešit cokoliv chlastem je cesta do pekel !!! Chlast a drogy je to nejhorší k čemu se člověk upne! Já jsem se za svobodna s mladíkem rozešla právě kvůli pití. Nikdy jsem rodiče neviděla opilé a když jsem viděla ve společnosti co chlast dokáže s člověkem udělat no brrrr. A udělala jsem dobře, když se mladík oženil tak za 3 roky ho nechala manželka právě kvůli pití!

farah.farah
25. dubna • 10:28

Nějak mi uniká, proč "museli" akceptovat to že svatba bude podle tchána, kdo to rozhodl ona, protože se bojí tatínkovi říct, ne m to tak nechceme? J to přece jejich svatba, tak by měla být taková, jakou ji chtějí oni dva a né kdokoli třetí. A co sechlastu týče.......na rovinu když tohle může být pro chlapa nepříjemné ještě to není důvod k tomu se zpíjet a být v opilosti agresivní.....zdá se vzhledem k tomu že pil po posledním rozchodu, že má naučený útěk od nepříjemných situací k chlastu. A co se týká váhání....můj názor je ten že pokud má někdo pochyby estl ise má ženit nebo vdávat (a je jedno jaké) tak by to dělat neměl.protože pokud nevíte jestli to chcete, tak to dle všechno vlastně nechcete, jen si to neumíte přiznat.to neznamená ž si ho nemá nikdy brát, jen možná né teď....nefungují jako pár nedokáží spolu řešit ani relativně neškodnou záležitost jako je svatba, co pak budou dělat, když nastane opravdový problém?

lebahu
25. dubna • 10:11

Chystat mi tchánovci mega svatbu, asi se dám na chlast taky. :-D
Ale vážně, pokud řeší problémy pitím, asi bych minimálně s dětma chvíli počkala.

Mata69
25. dubna • 8:55

Ať je to jak je to, ať se mu nelíbí, že svatbu organizuje a cáluje tatíček, ať je proti srsti cokoliv - být do svatby v limbu není prostě řešení. A sama naznačila, že bouřlivý rozchod předtím taky řešil pitím...takže to jsou signály, že cokoliv se mu v životě děje, s čím se nějak neumí poprat nebo to řešit - tak sáhne po chlastu. Kdyby se zkalil jednou, ale jestli je prakticky "imrvére" nacamraný - byť asi ze stresu ze svatby, do které nemá co mluvit, tak je to velmi varovný signál. Protože jak už píší holky níže, stresů za život přijde ještě řada. A mít k potížím ještě doma permanentně ožralýho manžela, to není dobrá vyhlídka.

zuzkasim
25. dubna • 8:46

helza: Ale vždycky nějaké problémy budou, když ztratí zaměstnání, má pít? Když s ním žena nebude po porodu hned spát, má pít? Když bude mít někdo z rodiny nějaký úraz, nemoc, omezení, má pít? Prostě toto není omluva. Beru si toho, s kým chci být v dobrém i zlém. A kdo ty hroší časy nezvládne aspoň trochu důstojně, ten dobrý parťák pro život není. Mám dost jasnou představu, co to znamená mít muže alkoholika:-( A to mám tu zkušenost naštěstí jen ze širší rodiny.

helza
25. dubna • 8:29

zuzkasim: Napřed jsem vpodstatě psala totéž i s tím pitím. Pak jsem si ale představila toho chlapa jak sedí doma a kouká na ty velké přípravy a nějak mi došlo, že jediným nealkoholickým řešením tohoto problému by bylo prásknout do stolu a říct - bude svatba, na jakou dosáhneme sami a šmitec. Což mužná Dáša odmítá. Takže to vlastně řešit nijak nemůže. může jen koukat na to šílenství a pak se s chlapama v hospodě cáknout.

helza
25. dubna • 8:23

Myslím, že vzhledem k vašemu věku a k tomu, že máte za sebou oba už nějaké ty vztahy, nebyl by problém vzít se tiše bez velkého humbuku, se dvěma svědky a bez rodiny. Pokud chcete spolu žít, pak jistě máte i na to, si takovou malou svatbu zaplatit sami. Vašemu příteli evidentně plány vašeho otce hodně vadí, možná i to, že vaši svatbu financuje. To se dospělému muži líbit prostě nemůže. Promluvte si o tom, postavte se otci a velkou svatbu prostě zrušte. Počítejte s tím, že vám možná dnes chce udělat radost a dopřát vám tu vaši velesvatbu, možná si myslí, že po ní toužíte, ale nedokáže to skousnout. Navíc, když vás vidí běhat a zařizovat vpodstatě luxus, objevuje vaši dosud skrytou tvář, která se mu příčí a on neví co s tím. Takže to řešte s vědomím, že velká svatba pro lidi může znamenat i velký rozpad vašeho vztahu. Chcete právě tohle, chcete jej ztratit? Může mít sice i problém v tom, že těžké situace řeší pitím, Ale když "ženský blbnou", tak chlapi to takto prostě řešívají.

zuzkasim
25. dubna • 8:03

Pokud se lidé neberou v 18, tak mi přijde lepší, když si svatbu řídí sami. Chápu, že rodiče mají touhy svatbu organizovat, ale necháte je organizovat celý svůj život? Takže toto je dle mého názoru velký krok vedle. Proč by se chlap měl zajímat o svatbu, do které vlastně nemá co mluvit? Na druhou stranu řešit jakékoliv problémy pitím je dost velký průser. Ono problémy budou vždycky - nepůjde zadělat na dítě hned, rizikové těhotenství, náročné miminko, nespavé batole, období vzdoru dítěte, problémy ve škole, nemoc, ztráta zaměstnání, partnerské neshody... Prostě ten chlap se musí naučit problémy řešit a poprat se s nimi, ne před nimi utéct do opilosti. Alkoholika bych si nikdy nevzala a byl by to důvod, abych od muže utekla se svými všemi dětmi, klidně i bez prostředků. Zkuste si přečíst pár příběhů, jaké je to žít s alkoholikem, pokud žádné v okolí nemáte či nevidíte. Lidé začínají pít vždy "kvůli problémům", nikdy z radosti ze života. Je mi to líto, ale takové partnerství nebo dokonce manželství budoucnost nemá:-(

Doporučujeme

Články odjinud