DÁŠA (48): Mám chuť se rozvést, manžel nežije se mnou, ale s mobilem

17 komentářů

Dáša
12. prosince • 11:47

No a zase tu mám ten příběh snahy o výchovu dospělého muže v ještě lepšího dospělého muže. :-D Tohle nefunguje a nikdy fungovat nebude. Vadí vám, že je pořád na mobilu? Řekla jste mu to, ale nezměnil na tom nic? Tak tím vaše snahy končí. Pokud vám to vadí dál, je na čase zvednout kotvy a přistát v jiném přístavu. A pokud i přes to chcete být s ním a mít klidnou domácnost, tak ho prostě nechte na pokoji. Ano, máte pravdu, je neslušné se dívat u večeře do mobilu. Ano je neslušné ignorovat toho, kdo na mě mluví a bavit se současně s někým jiným v mobilu. A to je vše. Dělat s tím nemůžete nic. Váš manžel je dospělý a jen on se rozhoduje co a jak bude dělat. A vy se zase můžete rozhodnout, jestli s ním budete i tak nebo ne.

rapa001
28. listopadu • 21:30

Vždy je dobré poslechnout si také druho stranu . Třeba je na mobilu že tam našel jistoty a ne 2 hodinová předehra se závěrem .,,To už stačilo miláčku dnes se nějak necítím...

SandraN
10. listopadu • 18:03

Seděla jsme u příbuzných, pípla sms. Známá se ohlásila s pozdravem, že je OK. je hodně nemocná, bydlí daleko. I hned jsem napsala. Švagrová okamžitě útočně, že se teda nediví, že ten můj tak vyvádí, když se takto chovám. Podotýkám, že jsem zrovna nedržela referát, ani nevyprávěla vtipy, prostě jsem hned odepsala. Mobil jsem měla jako poslední z rodiny, odložený po dětech. jako první ho bývalý samozřejmě koupil tchýni...jak jinak. Jistě ho moc k pevné lince v důchodu potřebovala, ale vem to čert. Jak jsem ho měla já, byl problém. Měla jsem tam totiž delší adresář, než měl on. Roky jsem se snažila ho navést na nějaké smysluplné trávení času, nicméně rodiče, televize, o dovolené doma maximálně na zahradě a chalupě. Oba jsme vážně onemocněli v jednom kalendářním roce. On to uhrál na ID a vzdal to. Já se rvala o navrácení do plnohodnotného života, do práce. Potřebovala jsem ale odpoutat myšlenky a zlepšit kondici. Plavání a tělocvična a jeden volnočasový koníček mi časem pohřbily manželství. Odmítala jsem se toho vzdát. Po více než dvaceti letech u plotny, kdy jediným společenským kontaktem byly návštěvy jeho rodičů. Kdybych žila dál stejně, asi bych se zbláznila. No tak jsem měla v mobilu lidi z cvičení, z práce, z koníčku. Byla to nutnost. Mobil ho enormně zajímal. Až chronicky. A to nemůžu říct, že bych ho nějak stálým používáním provokovala...té naší dnešní nešťastné .... jak se jmenuje....bych dala na zvážení. Pokud v manželství s pánem a mobilem chce zůstat, ať si najde něco na trávení svého volna a nesleduje to. Bude se jen trápit. Ten můj míval místo mobilu rodiče. Denně pevná horká linka. Bylo marné s tím cokoli dělat. Nakonec mě to přestalo zajímat. Práce, pohyb a koníček mě posunuly, i profesně jsem došla dál. Koukat na jednoho spícího u televize mě přestalo bavit. Vy taky nekoukejte, co komu kam posílá a píše a vykašlete se na to. A nebo se tedy rozveďte a žijte sama. Znám pár takových, bývali normální, ale dneska mají pocit, že kdyby jeden den nedali na fcb, co vařili a kudy se prošli, že by se svět snad zbořil. Mám pocit, že žijí právě jenom tím. Mě baví všechno, co udělám, ať doma, tak v práci atd. Oč lepší je se sejít a pokecat, pozpívat, nebo jít na výšlap, než čučet do mobilu, ale závisláky nelze předělat. Lze je jen trpět nebo jít od toho. Jestli sedíte a čekáte na jeho pozornost, je to zabitý čas. Dělejte cokoli, běžte kamkoli.

j66
9. listopadu • 17:04

Já fotku večeře taky neposílám. Vůbec jsem nepochopila proč to lidi dělají. :nenapadne

Elynor
9. listopadu • 10:41

Jedno ale Dáše uznám - když jde člověk s někým do restaurace na jídlo, měl by mobil odložit a věnovat se tomu jídlu a běžné společenské konverzaci. Když jde na jídlo sám, budiž, lidi si u jídla běžně čtou, když jsou sami, proč by nemohl sám koukat do mobilu. Ale pokud je ve společnosti dalších lidí, je to nezdvořilé a mobil se bere do ruky jen ve výjimečných případech, kdy to fakt nepočká ani minutu a ještě by se měl člověk zbytku společnosti omluvit, dokonce i v případě, že je to vlastní manželka. V tomhle má Dáša pravdu.

Petr
9. listopadu • 18:52

@Elynor: S tím nelze než souhlasit. To je to mínus o kterém jsem psal.

Martin 19
9. listopadu • 13:27

@Elynor: Myslíte, že Dáša neposílá selfíčka z večeře kámoškám? Já si myslím že jo.

Elynor
9. listopadu • 15:10

@Martin 19: Nevím, vy to děláte? To posílání selfíček z večeře? Já neznám osobně nikoho, kdo by to dělal, mně nikdo nic takového neposílá, a sama jsem si ještě nikdy v životě neudělala jediné "selfíčko". Ani u večeře, ani jindy. Fotím fotoaparátem, ne mobilem, a to vesměs krajinu, přírodu, pamětihodnosti. Talíře s jídlem ne.

Elynor
9. listopadu • 10:31

No nevím, není to trošku přehnaný popis? Vždyť by se ten chlap nedoplatil, kdyby furt jel data v mobilu. Jo, jasně, je hodně míst, kde je wi-fi zdarma, dobře, ale i tak, zejména na dovolené, mi to přijde, že by to byl drahej špás. Pak je ještě možnost, že mu to platí zaměstnavatel, ale ten by zase na oplátku určitě chtěl, aby pán byl na tom mobilu dostupný kvůli pracovním věcem, takže by to mělo logiku. Jak se dá vařit nebo luxovat s mobilem v ruce, to fakt nevím, to bych nezvládla, na tyhle činnosti ty ruce potřebuju obě. No a to, že Dáša tak přesně a podrobně ví, co manžel na tom mobilu dělá, to se mi zdá taky divné. On jí to říká? Nebo mu ona kouká přes rameno a kontroluje? Nebo udělá výslech s lampičkou do obličeje - okamžitě mi řekni, na co tam furt čučíš? ]:-D V neposlední řadě pak by bylo zajímavé, kdyby manžel odložil mobil a řekl "tak, máš moji plnou pozornost, co jsi mi chtěla sdělit?" - a Dáša by překvapeně koukala a na nic by si nevzpomněla, natož na něco smysluplného, k čemu toho chlapa fakt potřebovala a nešlo to bez něj. :-) Vsadím boty a půjdu bosa, jestli by to tak nedopadlo. Ono dost žen chce, aby se jim manžel "věnoval", ale neumí říct, co konkrétně chtějí a jak to má ten nešťastník vlastně dělat.

Leithian
10. listopadu • 17:42

@Elynor: Elynor, nemáš pravdu. Mám tarif za 1100, - měsíčně s neomezenými daty. Takže pokud doma mají pevný net s wifinou... Úplně v klidu na něm může být nonstop. Pokud nestahuje filmy tak to zas tak moc dat nežere.

Elynor
11. listopadu • 9:49

@Leithian : OK, nebudu se přít, neznám všechny tarify všech poskytovatelů. Za mě osobně je 1 100,- Kč měsíčně moc. Nejsem ochotná za internet dát víc než pětistovku. Ale taky nepoužívám data v mobilu, a to tak, že vůbec. Nepotřebuju to. Lidem z mého okolí to vesměs platí firmy, pro které pracují, neptala jsem se, na kolik je to vyjde.

Dáša
12. prosince • 11:52

@Elynor: Vodafone má tarif s neomezenými daty za 510 Kč/měs. Ceny jdou dolů, být 24 hodin on-line už není nic drahého ani divného. :-)

Leithian
11. listopadu • 15:00

@Elynor: Tak já jsem online víceméně pořád. Ne že bych na tom ležela ale mám rodinu a přátele po celé ČR. Do toho chovám v ne malém množství hady. Kontakt s většinou chovatelů, zákazníků i prodejců probíhá přes fb, messengwr, whats app, viber apod. Do toho mi doat často píšou začínající chovatelé nebo kupci mých zvířat o rady. A řešit to telefonními hovory nebo smskami tak mi jebne. Plus si obcas na mobil stahnu hudbu a nějaké filmy, věčně si s někým posíláme foto havěti....
Já mám doma ntb místo pevného pc. A mobil mám jeden z nejlepších protože mi slouží jako přenosný pc, kamera a foťák v jednom. Jsou lodi kteří to užijí. A někteří jsou na tom i závislí (viz známý který se živí chovem havěti a prostě musí být online víceméně nonstop neb od něj kupují z celého světa).

Petr
9. listopadu • 18:51

@Elynor: Přesně :tleskani

Petr
9. listopadu • 10:06

Karel občas nakoupí, občas vysaje, občas i uvaří. Je to borec, když u toho ještě stíhá mobil.

Martin 19
9. listopadu • 9:45

Hysterická jste dámo vy. A asi mu projíždíte mobil, když tak dobře víte co, kdy, kde a jak manžel dělá. Nakonec co si povídat s ženskou po tolika letech. Ženské pořád něco chtějí, něco se jim nelíbí a otravují a otravují. A pochybuji, že ona dána se do mobilu nekouká každou vteřinu.

Petr
9. listopadu • 9:41

Jak to tak čtu, tak v podstatě vzorný chlap. Spousta plusů a jediný minus. Co by za to jiná dala. Většina mužů nedělá nic z těch plusů a má spoustu mínusů. Co je lepší? Většina žen neví, co chce a nedá pokoj, dokud to nedostane. Asi tak. :pozor

Doporučujeme

Články odjinud