Dcera má atopický ekzém, snažím se, aby žila jako každé jiné dítě, manžel mi to vyčítá

14 komentářů

Mata69
23. listopadu • 18:58

lebahu: :-)))

lebahu
23. listopadu • 16:16

Mata69: Asi je vlastník petrolejovýho vrtu :-D

Mata69
23. listopadu • 14:20

Anička_B: uplně stejný příspěvek jste tu dávala do diskuse na jiné téma. Doslova stejný.

Jaromir123
23. listopadu • 11:17

Ale určitě ne pomocí mastí a léků - to nefunguje - ale plno lidí tomu stále věří.

klofina
22. listopadu • 22:00

Mám AE od dětství a hlavně v pubertě jsem tím hodně trpěla, protože v té době se na mě ostatní dívali jako na postiženou, ale taková byla doba - takže tatínka úplně chápu. Dnes mám dospělou dceru, která má také problémy s kůží a alergii, ale ne v takové míře a teenegera, který je naprosto zdravý. Někdy si taky vyčítám, že jsem dceři předala to nejhorší, ale nedovedu si představit, že bych jí neměla. Máme spolu krásný vztah a vždy jsem se snažila o to, aby se tím netrápila a co nejméně se v čemkoliv omezovala. Mě je velkou oporou můj partner, hlavně v akutních obdobích, a to je účinější než všechny mastičky.

Anička_B
22. listopadu • 21:53

Výborné zkušenosti máme já i celá naše rodina s lékařským petrolejem (prodává se jako Petroleum D5). Škoda, že se o něm v ČR obecně neví, je to výborná věc na mnoho kožních, kosmetických i zdravotních potíží, včetně těch nejvážnějších. V lékárnách běžně nebývá, ale dá se objednat přes internet.

Ulitae
22. listopadu • 19:05

Atopický ekzém mám odmalička a taky bych si dítě pokud by to mělo podědit nepořídila. Sice se to věkem zlepšilo, ale celkově kvalita života nic moc, spoustu věcí nesmím, nesmím se rozčílit, zpotit... hned naskáčou strašně svědivé pupínky. Byla jsem taky opečovávaný jedináček, jsem přsvědčena že je to z toho. :D Kupodivu nemám alergii na přírodniny - ale poznám na sto honů v čem je chemie, hned mám potíže s dýcháním... :(

Elaa
21. listopadu • 19:28

většinou bývají hysterky matky :))

Daisy_03
21. listopadu • 13:41

Můj kamarád má atopický ekzém po celém těle, je to ale taky hrozně pohodový kluk, má spoustu kamarádu, kteří jeho ekzém vůbec neřeší. Má také alergii na velké množství potravim a dalších věcí. Říká, že kdyby držel dietu, tak má ekzém trochu lepší, ale on se tím nechce zabývat a jí všechno na co není zrovna přímo alergický. Řekla bych, že má úplně normální život, přítelkyni a dokonce jezdí na snowboardu za českou reprezentaci i přesto, že jeho ekzém je opravdu hodně viditelný. V jeho rodině nikdo jiný ekzémem ani alergiemi netrpí.

Mata69
21. listopadu • 8:55

Tatínka fakt poslat k psychologovi, svým chování dceři škodí víc než tím, že jí "předal" ten ekzém.

tercikkk
21. listopadu • 8:39

Jo a ještě jsem zapomněla zmínit, že mám alergii na čokoládu, s kterou ale bojuju neúspěšně, jelikož mám čokoládu hooodně ráda :)

kapa
21. listopadu • 8:35

atopický exém a i jiné exémy se dneska dají vyléčit, nechápu, proč z toho dělají takový problém.

tercikkk
21. listopadu • 8:31

Pěkná hysterka, ten manžel...Mamka alergik, tat'ka zjištěný až v dospělosti, bratr i já alergici a nijak postiženě si teda nepřijdu..Oni tři mají sennou rýmu - bratr je na tom nejhůř, musí na injekce a brát pravidelně léky, ta'tka s mamkou má sennou rýmu jen lehoučkou. Já zdědila po mamce hlavně potravinovou alergii a dermatitidu... Alergie na kočky, prach,peří a zimu je už jen taková perlička.. Mám alergii hlavně na vitamín C, tak ani nevím, jak chutná tropické ovoce..sama mám problémy s mlékem a pšenicí a lepkem, ale asi to alergie či celiakie nebude..A teda vůbec ne nehroutím..Prášky neberu, mastičky nemám..Používám hydratační krém a snažím se spouštěčům vyhýbat. Už mi hodně příznaků vymizelo..

monada
20. listopadu • 21:44

Ahojky moje dcera má také atopická egzém a zjistili jsme , že jí ho vyvolává mrkev v jakémkoli stavu takže z jejího jídelníčku je škrtnuta.Pak na lanolín a to už si hlídá sama je dospělá. Takže je třeba zjistit po jakém jídle se jí zhoršuje egzém. a samozřejmě prát věci třeba v ořechách na praní dají se koupit přes internet nebo je mají někté zdravé výživy. Nechat ji pohladit pejsky i kočiičky prostě ji neomezovat . Během růstu se může egzém ztratit nebo i zhoršit a manžela poslat za kožní ať mu vyčistí hlavu a promluví do duše jak bude šílet tak mu řekněte jak žije on jestli se nějak omezuje.
Hezký den

Doporučujeme

Články odjinud