Dědictví aneb Kurvahošigutntag bude mít druhé pokračování

Dědictví aneb Kurvahošigutntag bude mít druhé pokračování

Režisér Robert Sedláček začne 29. května podle scénáře Bolka Polívky natáčet film Dědictví II. Diváci se tak dočkají pokračování kultovní komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntag z roku 1992, ačkoliv Bolek Polívka s úsměvem říká, že Dědictví II je spíše „Třemi mušketýry po dvaceti letech“.

Koncem května padne první klapka nové české komedie Dědictví II.

Na plátno se vrátí dobře známé postavy, které v čase prošly zajímavým vývojem, doznaly větších či menších charakterových změn. A samozřejmě do děje vstoupí také postavy nové. Vedle Bolka Polívky v roli Bohuše se objeví Arnošt Goldflam, Karel Heřmánek, Ivana Chýlková, Dagmar Veškrnová-Havlová, Břetislav Rychlík, Karel Roden, Marian Roden a další známí herci, chybět nebude ani Karel Gott. Natáčet se bude na přelomu května a června, v červenci a začátkem srpna v lokacích v okolí Prahy a Brna. Premiéra se předpokládá v únoru příštího roku.

Klepněte pro větší obrázek

A jaké jsou úvodní peripetie Dědictví II? Vlastička umřela. Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala, multimilionáře z vůle Boží, z Dědictví I. trochu zestárli. Bohumil (Boleslav Polívka) taky trochu zestárl. Přibyly mu majetek, starosti, kilogramy a děti. Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní a považuje se za odborníka. Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Teď ztratil ženu svého života. Bohuš je smutný, ale smutek v jeho podání má velmi výstřední podobu.

Téměř každá promluva se mu proplétá s pohřební řečí a duch Vlastičky postupně výrazně vstupuje do jeho mysli i jednání. Vlastička dávala jeho životu řád, vnutila mu kázeň. Teď je Bohuš zase sám. A smutný. Je na čase vrátit se ke kořenům…k flašce. Po sedmi letech se napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí, aby nakonec pod tlakem dcery a věrného přítele Arnošta (Arnošt Goldflam) dobrovolně našel klid a sebe samého v protialkoholní léčebně v tichém rozjímání s bláznivým JUDr. Andělem (Jiří Pecha). Velká jízda… i tak by se film mohl jmenovat, kdyby nenavazoval na už tak proslavený název dílu prvního.


Zpracováno podle tiskové zprávy.

Doporučujeme

Články odjinud