Dejte vale celulitidě!

Dejte vale celulitidě!

Chcete se aktivně podílet na své kráse a mít dobrý pocit ze zdravé hebké a mladistvé kůže? V době každodenního spěchu a stresu každá žena jistě ocení zvláštní péči, kterou si může rozhodující měrou zajistit sama s ohledem na individuální rytmus svého těla. Necháte-li se vést signály vysílanými vaším organismem, objevíte netušený zdroj energie a vnitřní pohody. Odměnou vám bude nejen svěží a přitažlivý vzhled, ale hlavně příjemný pocit sebedůvěry a radosti z toho, že se dokážete věnovat sama sobě.

V důsledku hormonálních změn v průběhu života či přirozených fyziologických procesů v těhotenství výrazně stoupají nároky na pokožku, poněvadž se musí přizpůsobovat novým ženským tvarům. Elastická pojivová tkáň obklopující tukové buňky je u žen od přírody podstatně měkčí a volnější než u mužů, proto se zvýšená zátěž projevuje zvětšením původního objemu buněk a jejich protlačením na povrch pokožky. Tak vzniká tzv. pomerančová kůže neboli celulitida. Objevuje se na hýždích, bocích stehnech či pažích také v souvislosti s menstruací nebo s užíváním hormonální antikoncepce.

Máte zájem otestovat stav vaší pokožky?

Kůže, která je na povrchu hladká, ale při tlaku se na ní ukazují první nerovnosti, vykazuje známky lehké celulitidy. Střední stadium se projevuje mělkými důlky při svalové kontrakci /stahu svalu/ a tkání reagující na tlak. Zřetelně viditelná "pomerančová kůže" kombinovaná s pajizévkami /striemi/ se vyskytuje při silné a těžké celulitidě, která je charakteristická tuhými uzlíky tukové tkáně a prohloubením pajizévek.

Zaznamenala-li jste na pokožce projevy celulitidy, především nepropadejte malomyslnosti. Nejedná se o žádné onemocnění. Přestože jste jako žena od přírody k celulitidě náchylnější, můžete mnohé změnit vlastním aktivním přístupem. Vyvážená životospráva, přiměřené množství pohybu a vhodně zvolené přípravky k péči o tělo jsou základem k dosažení opravdu zdravé krásy.

Pohlazení z lístků břízy

Březové listy se od dávných dob používají jako osvědčený prostředek ke zkrášlování. Aktivují látkovou výměnu a hospodaření s tělními tekutinami. Společnost Weleda pro vás vyvinula ojedinělý čistě přírodní přípravek, který účinně působí nejen na zevní projevy celulitidy, ale i na vnitřní příčiny jejího vzniku.

Březový olej na celulitidu Weleda podporuje vyváženou kombinací rostlinných látek organismu vlastní uzdravující procesy a posiluje přirozenou rovnováhu pokožky. Základ produktu tvoří vybrané rostlinné oleje. Olej ze semen meruňky, olej z pšeničných klíčků a jojobový olej vaši pokožku intenzivně pěstí až do hlubších vrstev. K nim se přidávají kvalitní léčivé výtažky z rozmarýnu, listnatce ostnitého a mladého březového listí, ručně sbíraného v jarním období. Celá kompozice Březového oleje na celulitidu Weleda je obohacena přírodními éterickými oleji z grepfruitu a cypřiše – podporují osvěžující a očistné účinky přípravku na pokožku a působí na její prokrvování.

Přípravek neobahuje žádné syntetické konzervační látky, syntetickou parfemaci či látky na bázi minerálních olejů získávaných z ropy. Skládá se pouze z čistých rostlinných olejů, které – na rozdíl od minerálních olejů /například vazelíny/ – pokožka bez problémů přijímá. Kosmetické přípravky Weleda jsou nositeli mezinárodně uznávané ochranné známky Kontrolovaná přírodní kosmetika.

Nejlepšího efektu dosáhnete, když budete olej používat několik týdnů pravidelně dvakrát denně - ráno a večer. Účinnost oleje se zvýší, pokud jej – do ještě vlhké pokožky – místo pouhého natírání jemně vmasírujete. Nezapomeňte péči o tělo propojit se zdravou stravou a správným pitným režimem. Pro dokonalou očistu organismu, která se zlepšením stavu pokožky přímo souvisí, doporučujeme BIO Březový sirup a šťávu Weleda. Kombinací pitné kúry a důkladné zevní péče uděláte hodně nejen pro získání hladké a pevné kůže. Dobrý pocit ze sebe samé se projeví i na vašem osobním vyzařování. Skutečná krása vychází zevnitř.

Zdroj: 2media

Doporučujeme

Články odjinud