Delikátní i smyslné letní vůně

Delikátní i smyslné letní vůně

Nové vůně, které v tento čas představují slavní návrháři a celebrity, se dělí na dvě kategorie. Toužíte po pocitu jemnosti, delikátnosti, svěžesti a nově nabyté energie? Pak tu jsou pro vás právě flakóny ukrývající plnou náruč šťavnatého ovoce a něžných květin. Pro femme fatale, která se nebojí na každém kroku ukazovat jsou rafinovanost, odvážnost, smyslnost a temperament, přicházejí promyšlené mixy svůdných květin a vzácných dřev.

V latinsko-americkém rytmu

Nastal čas oddat se rytmu života v latino stylu, kdy každý den bude plný pozitivních vibrací. Přesně takové pocity ve vás vyvolá nová vůně fenomenální Gabriely Sabatini. Její nejnovější vůně Latin Dance představuje vzrušující voňavý zážitek evokující čistou radost ze smyslného tanečního stylu.

Latin Dance je jako píseň lásky inspirovaná žhavou jihoamerickou zemí, která dopřává vašim pocitům absolutní nespoutanost. Vybrané ingredience mají povzbuzující charakter, který vás oblaží stejně, jako byste právě ochutnávala plody tropických papájí, kiwi, citrusů a granátových jablek. Něhu přidává hlavě vůně jemný akord čerstvých bambusových lístků. Srdce září jako kytice zdánlivě nesourodých květů – konvalinek, ibišků a zlatých orchidejí, které ale dohromady tvoří překvapivou harmonii plnou úchvatné a svůdné ženskosti. V základu nastupuje pocit luxusu, který celé kompozici propůjčují ušlechtilý cedr a vzácná ambra.

Elixír smyslnosti

Zdá se, že topmodelka Naomi Campbell vlastní patent na smyslnost. Dalším důkazem je i nová vůně nesoucí její jméno. Naomi je mistryně důvtipných a rafinovaných tajemství svádění, které vám nyní poodhaluje prostřednictvím “Seductive Elixir”. Je to klíč k pokušení, okouzlení a dobývání. Pouhá kapka “Seductive Elixir” a jeho směsi provokace a smyslnosti, stačí k tomu, aby vás mladé a elegantní krásky proměnila v moderní bohyně, ženy z legend a snů.

Inspirace pro Seductive Elixir pochází z Afriky, domova předků Naomi. Parfemář Guillaume Flavigny byl sveden červeným nápojem z macerovaných květů Ibišku, rostliny, jenž místní považují za posvátnou. „Bylo to jako kouzelný lektvar, tak exotické a vzrušující,“ vzpomíná, “a dokonalý odraz hypnotické krásy Naomi.“ A výsledek: lákavý Ibišek, zvýrazněný distingovanými a luxusními přísadami, které spolu dotvářejí opravdu fascinující vůni. Vrchol tvoří jiskřivá exploze ovocného granátového jablka a červeného rybízu, smíchané s růžovým pepřem. V srdci vůně se ukrývá exotický Ibišek a elegantní frézie, doplněné hluboce smyslnou ledovou fialkou a teplá santálová silice a pižmo dodávají jemný a hladký závěr.

V záři slunečních paprsků

Následujte své instinkty a nechte je rozzářit sluncem, které zaplní každý kousek vašich smyslů a rozehřeje je. Vůně Radiant Lights od Oriflame zosobňuje ženskost zaplavenou jiskřivou hravostí slunce a smyslností.

Radiant Lights se rozvíjí jemnou vůní pomerančových květů v souznění s grapefruitem a hruškou, které dodávají vůni svěžest. Akácie, jasmín, lilie a cedrové dřevo otevírají srdce vůně a vytváří neodolatelnou ženskou esenci vůně. Santálové dřevo, pižmo a vanilka přináší dotek smyslnosti.

Jiný pohled na ženskou krásu Krása ženy má tisíce podob. Jemný úsměv, hravý pohled očí, či škádlivé pohození vlasy. Právě kombinace ženskosti, hravosti a zároveň něhy to jsou neodolatelné zbraně každé ženy. Podobnou souhru nabízí také nový parfém pro ženy Trussardi Inside Delight, ve kterém je zachyceno veškeré kouzlo a spontánnost růžové barvy.

Je to neodolatelná, lehká a zároveň velmi elegantní květinově ovocná vůně stvořená pro svěží, hravou ženu plnou života. Svrchní tóny vůně jsou zářivé díky magnólii, kdouli a citronu. Po svěžím začátku se otevírají střední tóny bílých květin – svůdného kávovníku, průzračné magnólie a zimolezu. Vůni uzavírají delikátní, dlouho trvající tóny hřejivého týkového dřeva, santálového dřeva a vzácného pižma, které hýčkají pokožku. Harmonie zářivých a ojedinělých tónů byla stvořena pro nezapomenutelnou ženu.

Bezstarostné štěstí

Jakmile jednou okusíte tuto esenci bezstarostnosti, průzračných jarních dnů plných radosti a nalezeného štěstí, nebudete chtít nikdy cítit nic jiného. Hippy Fizz z řady Moschino Cheap and Chic skvěle vystihuje pocity oněch chvil, kdy se cítíme šťastně, lehce, bez starostí a vše se daří. Prostě ideální čas, u kterého nikdy nechceme konec.

Šumivě perlivá vůně má chvějivě zářivý úvod překypující svěžestí a vitalitou. Radost a štěstí pramení z propojení osvěžující kyselosti citrónu a zelených tónů lístků maliníku, které zjemňuje elegantní magnólie. Srdce Hippy Fizz snoubí šarm a spontánnost kytice jarních květů doplněné něhou růže stolisté a sladkým tónem parmských fialek, jimž přizvukuje jemný závan osvěžujících květů lotosu. Základ se rozvíjí ve znamení hřejivého akordu cedru, zemité svěžesti dubového mechu a jemným náznakem ušlechtilého osmanthu předznamenávajícího sametově hladký závěr celé kompozice.

V souladu s přirozeností

Nová dámská vůně módní značky Sergio Tacchini perfektně koresponduje s přirozenou elegancí sportovně laděných modelů vyznačujících se individuálním a snadno identifikovatelným charakterem. BE-ST je okouzlující jiskřivou směsí lahodně ovocných a smyslně květinových tónů s krémovým podtextem. Výsledek respektuje nové pojetí ženskosti podle filozofie značky Sergio Tacchini.

Úvod se nese ve znamení zářivě temperamentního akordu propojujícího kalábrijský bergamot, černý rybíz a zelené jablko s něžným dotekem leknínu. Srdce vůně tepe v rytmu elegantní a sofistikované vůně jasmínu sambac, bílého šeříku a rafinované pivoňky povýšených o pikantní nótu růžového pepře. Hřejivý sluneční tón přetrvává i v základu, kde hrají prim pižmo se svým krémovým charakterem a vzácné balzové dřevo doplněné vetiverem. To vše mistrovsky propojené dohromady působí na nejtajnější představy žen a dovede uvolnit i jejich skryté touhy, které se pak naplno rozvíjejí do celé své krásy.

Pravá aristokratka

Úklona hlavou či celým tělem znamenala odpradávna výraz úcty a respektu. Lehkou úklonou hlavy dodnes odpovídají ženy na pozdrav. Opravdovou zlatou dobu úklon zažily panovnické rody, které měly na svých dvorech vypěstovanou dokonalou etiketu a přímo hierarchii toho, jak hluboko by se měl kdo komu klanět… A kdo jiný ví o vybraném chování aristokracie více než skutečná princezna Marina de Bourbon, která svou nejnovější vůní vzdává holt vytříbené eleganci.

Svěží a jiskřivá kompozice Reverence od Mariny de Bourbon se otevírá osvěžujícím akordem bergamotu v kombinaci s pikantním tónem čerstvě podrcených pepřových zrnek, které udávají celé vůni její temperamentní charakter. Následuje sladká šťáva rybízu a malin doplněná douškem průzračného jasmínového čaje, sametovou hebkostí růží a podmanivou chutí zralých švestek. V základu se promítá orientální dotek santálového dřeva se smyslným poselstvím, jež přináší vzácné pižmo.

Princezna ze vzdušného zámku

Představte si zemi opředenou záhadami, kde vládne štěstí a věčná krása, svět plný barev, kde rozkvétají ty nejkrásnější a nejvoňavější květy, kde nádherní pávi rozkládají své královské vějíře zářící všemi odstíny duhy a kde panuje atmosféra nikdy nekončícího štěstí. Právě do takového ráje zve Salvatore Ferragamo prostřednictvím okouzlující vůně Incanto Heaven, která vás tam zanese na křídlech svých pozoruhodných vonných akordů.

Incanto Heaven je kouzelnou ovocně květinovou vůní, do níž její autorka Karine Dubreuil vdechla veselou duši plnou života a barev. Začíná osvěžující, pikantní nótou grapefruitů a šťavnatých červených jablek, které zjemňuje dotek jasmínových květů. Následuje vytříbený tón ženské elegance, které vůni propůjčuje něžná růžová pivoňka doplněná sametově hebkou zralostí meruněk a jiskřivým půvabem květů ibišku. Delikátní pudrová jemnost ušlechtilého florentinského kosatce se proplétá v závěru s dokonalostí fialek a smyslným pižmem, které završuje celou „nebeskou“ kompozici.

Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud