Delikátní péče o citlivou pleť

Delikátní péče o citlivou pleť

Problémy s přecitlivostí pleti se objevují stále častěji. Není divu, současný životní styl plný stresu, nevyvážené stravy a znečistěného prostředí se neblaze odráží i na kvalitě pleti a její reakci se tyto podněty. Proto vyžaduje jemné zacházení a tu nejdelikátnější péči, jakou jí můžete poskytnout.

Pokud si nejste jistá přesným typem své pokožky, neváhejte a zapojte se do velkého Sensitestu, který probírá ve dnech 12. až 17. května 2008 v 230 vybraných českých a slovenských lékárnách. Během tohoto týdne si budete moci za pomoci odborného personálu udělat Sensitest a zjistit, jaký profil citlivé pokožky máte právě vy. Na základě testu vám pak bude doporučena péči vhodná pro vaši pokožku a získáte dárek v podobě setu s péčí adaptované pro vaši pleť. Navíc je součástí balíčku slevový kupón na krém z řady La Roche-Posay pro citlivou pleť.

Sensitest však není jedinou novinkou v péči o nadmíru reagující pokožku. Ta vyžaduje především jemné přípravky na odstranění nečistot a make-upu, ovšem jen málo co jí nepodráždí ještě více než vlivy okolního prostředí, stres a další faktory. Většina žen, které při odličování nebo čištění pleti na obličeji nepoužívají vodu, má citlivou pokožku. Stírání jim připadá pro jejich jemnou pleť příliš agresivní, a proto potřebují účinné a jemné přípravky, které jejich pleť chrání před agresivním odličováním. Pocit, po kterém touží, je vláčnost a komfort. Právě pro ně vytvořit Garnier speciální řadu Sensitive.

Sensitive odstraňuje make-up bez nadměrného podráždění, nedráždí citlivou pleť. Kompletní řada odličovacích a čisticích hypoalergenních krémů byla vyvinuta speciálně podle potřeb citlivé pleti tak, aby odličování a následná péče pleť nadměrně nedráždily, naopak zklidňovaly a chránily. Všechny výrobky řady neobsahují alkohol, nejsou parfemované a jsou bez přidaných barviv. Navíc obsahují dvě aktivní složky přírodního původu. Vitamín B5, který byl vybrán pro svou schopnost zvlhčit a zjemnit. Tradičně je používán pro zklidnění pleti při popáleninách a ekzémech. V kosmetice bývá využíván pro zvláčnění. A dále spojení extraktu z leknínu a derivátu aminokyseliny nazvané lipo-aminokyselina. In vitro bylo prokázáno, že dokáže odstranit některé nepříjemné pocity v kůži.

Řada obsahuje komplexní péči, ze kterého vynikají především rozmanité odličovací přípravky. Na výběr máte z odličovacího mléka, zklidňující odličovač 2 v 1 na odstranění i voděodolného make-upu, pleťovou vodu a praktické odličovací kapesníčky. Na ně navazuje jemná denní hydratační péče a noční krém, které velmi citlivou pleť nedráždí, ale naopak zklidňují a minimalizují riziko alergií.

Také inovovaná linie odličovacích přípravků francouzské značky Lancome nabízí efektivní a jemné řešení pro očistu citlivé pokožky. Celá odličovací řada prošla technologickou renovací. Všechny přípravky nyní obsahují trojici přírodních výtažků, které výrazně zlepšují jejich vlastnosti a zvyšují komfort při odličování. Nové květinové a ovocné vůně osvěží a zpříjemní odličovací rituál.

Hebkost krému, účinnost oleje, lehkost pleťového mléka, to je Baume Éclat, jehož jedinečná tající textura efektivně zbavuje pleť nečistot a stop nalíčení. Balzám má jedinečnou texturu – při aplikaci se krém mění v olejovou emulzi. Díky olejové bázi balzám pleť nevysušuje a zachovává její optimální komfort a sametovou hebkost. Balzám obsahuje výtažek z květů bílého leknínu a francouzské růže. Doporučujeme balzám nanášet na suchou pleť, lehce vmasírovat do pleti a poté opláchnout teplou vodou. Přípravek je vhodný pro všechny typy pleti včetně citlivé.

Jemná krémová textura pěny Créme-Mousse Confort zbavuje suchou a citlivou pleť všech nečistot a stop nalíčení. Obsahuje jedinečnou aktivní kombinaci přírodních látek – výtažek z květů bílého leknínu, francouzské růže a šípkového oleje. Po rozetření v dlaních vytvoří pěna hedvábnou krémovou texturu, která je velmi šetrná k pleti. Aplikuje se na navlhčený obličej a poté opláchne vlažnou vodou.

Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud