Délka lidského života se prodloužila na 76 let

Délka lidského života se prodloužila na 76 let

Jak tvrdí skeptici, veškeré statistiky jsou pouhým přesným součtem nepřesných čísel. Přesto však dokáží přinášet mnohé zajímavé poznatky. To se ostatně prokázalo při sledováni dat, která se váží k délce pobytu lidského jedince na této planetě a k jeho víceméně danému časovému rozvrhu.

Délka lidského života se podle zainteresovaných odborníků prodloužila ve vyspělých evropských zemích na 76 let. Činnosti, jimž se během této doby pravidelně věnuje každý jedinec a které zatěžují jeho organismus, se badatelé pokusili sumarizovat. Závěry, k nimž dospěli, rozhodně stojí za povšimnutí.

Každý jedinec během života stráví více než šest měsíců na záchodě, vyloučí na 40 000 litrů moči, ostříhá si na 28 metrů nehtů, přemění se mu 950 kilometrů vlasů, chloupky v nose mu povyrostou o dva metry, očními víčky mrkne 415 000 000krát, vyroní 80 litrů slz.

Během statisticky průměrného života člověk nepřetržitě pracuje 21 let, plných dvanáct let kouká na televizní obrazovku, ujde 22 000 kilometrů pěšky, protelefonuje zhruba 2,5 roku, dvanáct let stráví klábosením, osobně pozná na dvě tisícovky lidí.

Zajímavé také je, že se podle závěrů výzkumníků každý jedinec, a to bez ohledu na pohlaví, zamiluje k zbláznění pouze dvakrát za život. A na milenecké a manželské polibky připadají pouhé dva týdny. Jak známo, srdce si nedá poroučet a bije neúnavně. Výzkumníci to spočítali na tři miliardy tepů, pokud se člověk dožije statisticky průměrného věku. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud