Den smutku za americké oběti

Den smutku za americké oběti

Česká republika se připojila k rozhodnutí Evropské unie uctít v pátek 14.9. třemi minutami ticha památku obětí úterních teroristických útoků na americké metropole.

Den smutku za americké oběti

Tento týden otřáslo celým světem zvěrstvo spácháno na lidské civiliz aci. Teroristické útoky na Washington a New York, které zmařily tolik lidských životů, se nesmazatelně vryly do paměti nás všech. Hrůza, kterou v nás zanechaly, se mísí s lítostí nad ztracenými životy obětí a vztekem vůči těm, kteří tento krutý zločin provedli. Uctěme my všichni památku obětí úterní tragédie.

Česká republika se připojila k rozhodnutí Evropské unie uctít v pátek 14.9. třemi minutami ticha památku obětí úterních teroristických útoků na americké metropole. Státní vlajky budou spuštěny na půl žerdi, většina akcí, většinou zábavných, které by narušovaly důstojnost této pietní chvíle, budou odloženy nebo zrušeny.

Prezident USA George Bush vyhlásil páteční den "národním dnem modliteb a vzpomínek". Sám se také zúčastní mše ve Washingtonu a odpoledne se chystá navštívit New York.

autor: Dana Š.

Doporučujeme

Články odjinud