Deník Bridget Jones zbožňují ženy po celém světě Foto: Profimedia

Deník Bridget Jones zbožňují ženy po celém světě Foto: Profimedia

S postavou praštěné Bridget je snadné se ztotožnit, navíc dodává kuráž osamělým ženám Foto: Profimedia
Trochu jiná Bridget dosahuje úspěchů po svém Foto: Profimedia
Milostné eskapády Bridget jsou jako na horské dráze Foto: Profimedia
Její velkou láskou je Mark Darcy, kterého ve filmu hraje Colin Firth Foto: Profimedia
31
Fotogalerie

Deník Bridget Jones se vrací: Na co se můžete těšit a koho v pokračování uvidíte?

Pamatujete na oblíbený Deník Bridget Jones? Také jste tajně trávila hned několik večerů sledováním všech tří dílů? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Bridget se dočká pokračování! Na co se můžete těšit a co se dělo při natáčení minulých dílů?

Deník Bridget Jones se vrací

Filmy o Bridget Jones, kterou hraje Renée Zellweger, vyprávějí příběh originální a poněkud praštěné hrdinky, která má neustále nějaké potíže. Kromě řady trapasů čelí také potížím v lásce a neustále hledá svého pana pravého. I přes její mírnou potrhlost se ale nakonec dočká několika úspěchů, a dokonce možná i šťastného konce s Markem Darcym, kterého ztvárnil Colin Firth. Po menší odmlce však v zatím posledním dílu z této filmové ságy musela Bridget o svého pana Darcyho znovu zabojovat. Narodilo se jí totiž miminko, u kterého si věčná smolařka Bridget nebyla jistá, kdo je otec.

Už jste viděla českou verzi Bridget Jones? Podívejte se na ukázku:

Pokračování 2 / 8

Oživlý Daniel Cleaver

Přestože Renée Zellweger musela kvůli roli Bridget přibrat, a tak v jednu dobu nechtěla mít s pokračováním Deníků už nic společného, nakonec se tvůrcům podařilo ji přesvědčit s tím, že už nebude muset nabírat kila navíc. Otázkou je ale stále návrat představitele Daniela Cleavera, herce Hugha Granta, kterého kvůli odmítnutí pokračování museli tvůrci v pokračování slavné komedie nechat zemřít. Nyní to ale vypadá, že ani jeho účinkování ve filmech s Bridget nemusí být úplný konec, tvůrci filmu si údajně stále pro tuto možnost nechávají dveře otevřené.

Pokračování 3 / 8

Co jste o Bridget možná nevěděla?

Postavu Bridget Jones, kterou ve filmu ztvárnila Renée Zellweger, vymyslela autorka knižní předlohy Helen Fielding v roce 1995. Překvapivě tomu však nebylo při psaní knihy, ale při tvorbě každotýdenních sloupků, které autorka psala pro list „The Independent“, kde se zmínka o Bridget Jones objevuje jako první. 

 Když navíc Renée Zellweger chtěla získat důkladný přehled o tom, co obnáší práce ve vydavatelství, rozhodla se nechat se v jednom zaměstnat. Navíc se dokonale naučila mluvit britským přízvukem, takže ji v dočasné práci údajně nikdo nepoznal. Ke svému přirozenému přízvuku se vrátila až na závěrečném večírku po natáčení. Hugh Grant, kterého evidentně překvapil, ho potom popisoval jako divné zvuky.

Pokračování 4 / 8

Renée Zellweger a její proměny

Kvůli natáčení prvních dvou filmů musela Renée Zellweger přistoupit k radikální změně. Aby odpovídala charakteristice hlavní hrdinky, nezbývalo jí než kvůli roli přibrat deset kilogramů. A to není vše, její změna měla pro herečku také důsledky v oblasti vztahů. Údajně se s ní dokonce kvůli tomu rozešel její tehdejší přítel Jack White. Kromě osobních problémů čelila představitelka Bridget kvůli viditelným váhovým výkyvům také nařčením z mentální anorexie i chronického přejídání. Ve skutečnosti se však jednalo pouze o precizní přípravu na roli ve filmové sérii. Pravdou ale je, že herečka byla za tyto výkyvy náležitě oceněna. Za každý kilogram, který Renée Zellweger v rámci přípravy na film přibrala, inkasovala 2 miliony Kč. Jen přibíráním si tak přišla na 28 milionů Kč. Celý honorář pak činil 429 milionů Kč.

Pokračování 5 / 8

Utajená Emma Thompson

Slavná herečka Emma Thompson, která si s Hughem Grantem a Colinem Firthem zahrála už v kultovním snímku Láska nebeská, byla tak trochu utajovaným překvapením. Účinkování herečky, jenž v dílu Dítě Bridget Jones ztvárnila gynekoložku, totiž producenti filmu tak trochu zapírali, ačkoliv se kromě své role podílela také na scénáři.

Pokračování 6 / 8

Spisovatel hrál sám sebe

Některé postavy, které se objevily ve filmu, dokonce ztvárnily samy sebe. Ve snímku se objevil například kontroverzní spisovatel Salman Rushdie, který hraje sám sebe. Poměrně legrační je i situace, v níž se známý spisovatel objevuje. Hugh Grant a Renée Zellweger se ho totiž ve svých rolích Daniela a Bridget ptali na cestu na záchod.

Pokračování 7 / 8

Dítětem příběh nekončí

I když v zatím posledním vydaném dílu filmu S rozumem v koncích je Bridget Jones těhotná a zjišťuje, zda je otcem dítěte Mark Darcy, nebo festivalový úlet, potomkem příběh Bridget, jak se zdá, nekončí. Sama Renée Zellweger si nakonec přála ještě další pokračování snímku a fanoušci se tak skutečně dočkají.

Představitelka hlavní role se k otázce možného pokračování natáčení vyjádřila také v rozhovoru v The Jess Cagle Show na SiriusXM: „Doufám, že bude. Doufám. Ona je tak zábavná.“ A pokračovala: „Miluji být Bridget. Chci říct, že se moc bavím, když se každý den na place rozhodujeme o tom, jak moc trapné situace se jí ještě můžou přihodit. A myslím, že je opravdu vzácné sledovat ji v různých fázích jejího života. Připadá mi tak roztomilá…“ svěřila se známá herečka. Tloustnutí kvůli dalším dílům ale radikálně odmítla.

Pokračování 8 / 8

Objeví se všechny hlavní postavy?

Od doby, kdy se zatím poslední natočený díl objevil na stříbrném plátně, už uplynulo sedm let. Natáčení čtvrtého filmového trháku o Bridget podle dostupných zdrojů začalo v létě 2022. Na scénáři se opět podílela také spisovatelka knižní předlohy Helen Fielding. Podle všeho by se ke všemu měla vrátit většina oblíbených hlavních postav z předchozích filmů.

Vrátí se tedy i Hugh Grant? Na konci posledního filmu bylo naznačeno, že šlo o omyl a Daniel Cleaver možná stále žije, což dává možnému návratu herce naději. Renée Zellweger se prý nechala slyšet v jednom z rozhovorů, že by za návrat jedné z hlavních postav byla ráda. Co se tedy přihodí na Bridgetině rozlučce se svobodou a jak si povede praštěná Bridget jako novopečená maminka?

Doporučujeme

Články odjinud