Děsí vás panika kolem koronaviru? 7 dobrých zpráv, které vám zlepší náladu

Elynor
14. března • 7:01

K článku - bod č.4, to je zajímavý údaj. Na světě je 7 a půl miliardy lidí. A pouhých 126 tisíc z nich údajně má koronavirus, a už je to pandemie? A i kdyby jich bylo 27x tolik, jak tvrdí Číňani, protože plno lidí žádné příznaky nemá a tak se nedostanou do statistik, tak pořád je to, jak když plivne do Stromovky. A víc než polovina se uzdravila prakticky bez léčby, protože na viry žádná léčba není, jen se zmírňují příznaky a čeká se, až si organismus poradí sám. A někdy si neporadí. Jenže to se dá říct o každé nemoci. Prostě tak už je to na světě zařízeno. Jsou lidi, že umřeli na nemoci, o kterých jiní ani nevěděli, že je mají a přechodili to. Ale to není vina těch, co neonemocněli, nebo onemocněli a přežili - to, že někdo onemocní a umře, je "vyšší moc", protože tento svět je plný virů a bakterií, miliardy jich máme na sobě a v sobě, a byly tady dávno předtím, než vůbec začalo lidstvo existovat. Nemůžeme desinfikovat celý svět. Což mi poskytuje oslí můstek k bodu poslednímu - ježíšikristepanenkosvatokopecká, jenom to ne. Lidstvo úspěšně zaneřádilo tuhle planetu, její oběžnou dráhu, Měsíc, a už i Mars. Všude čurbes a pozůstatky satelitů, sond a jiné vesmírné smetí, které už nikdo nemá šanci uklidit. Žádnou obyvatelnou planetu! To by byla pro ni katastrofa. A to mám ráda sci-fi a fantasy. Ale stačí se rozhlídnout kolem sebe, co lidi dokážou. :-(

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud