Děsí vás panika kolem koronaviru? 7 dobrých zpráv, které vám zlepší náladu

helza
19. března • 14:57

@Mata69: Já Mato rozhodně nejsen jeho zastáncem a kde můžu, tak ho kritizuju a s jeho fanoušky se přu. Ale tentokrát uznávám, že to, proti čemu stojíme nezná nikdo a nikdo přesně neví co dělat, ani čeho lze dál dosáhnout. A i když ho nemám ráda, protože to opravdu není politik, ale manažer tak tentokrát musím říct, že je to dobře. Je to přece jeno manažer zvyklý rozhodovat. Ne každé rozhodnutí musí být správné, ale rozhodovat se musí. Takový váhavý intelektuál by asi...
Ale já jsem nakonec nikde nehájila ani slůvkem Babiše, ani vládu, jenom si myslím, a na tom trvám, že hledat v této situaci mouchy na rozhodování kohokoliv, je opravdu nanejvýš neetické. Ať už jeho rozhodování a jednání vypadá jakkoliv (i proto, že není politik a jako politik to prostě neumí), podle worldometers.info má 22 zemí více nakažených koronavirem než ČR. My jsme pak za nimi první bez obětí na životech. Tedy zatím.
Ale druhá věc je odsuzovat všechna ta opatření a celou situaci bagatelizovat. Stejně by dnes postupovala každá vláda, možná i tvrději a i když někdo (jak vidím i ty) hledá v tom, co se dělá mouchy, tak ty mouchy, vzhledem k tomu, že se situace mění každou hodinu a nikdo na světě neví proti čemu přesně stojíme, jsou naprosto nepodstatné. Ono ať by udělal cokoliv, tak by se našly a ať by na jeho místě byl kdokoliv jiný, našly by se taky.Víš, takové velké krize a katastrofy vždy evokují v lidech to nejlepší, obvykle i mění (byť třeba jen na čas) jejich hodnotový systém, probouzí v nich soudržnost a podobně - ne nenávist ke všemu, co se pro záchranu dělá. Píšeš: "Máme karanténu - ale nikdo neví, co vlastně se od ní očekává. Nějaké všeobecné "musíme ten virus" zastavit, je málo....je to vlastně nic". Já tedy nevím, mně je zcela jasné o co jde, proč karanténa a je to jasné i každému, koho znám, vůbec netuším, co víc chceš slyšet, co víc by měl podle tebe říct. Vždyť o tom mluví odborníci a epidemiologové celé dny. Jedině karanténa zatím pomohla situaci zvládnout tam, kde virus už zaútočil a my nic jiného a lepšího neumíme. A tam, kde podobná opatření nezavedli včas, tam se nemoc rozjela a to bys myslím nechtěla ani ty. A že v takové situaci dochází mezi ministry, nemocnicemi, vládou a nevím čím k nedorozuměním, se dá snadno pochopit.Já to beru jak to je, nikoho z lidí za to neviním a i kdyby mělo jít o umělé vyrobený virus v rámci nějaké té konspirační teorie, rozhodně jej nevyrobili u nás. A to bydlím v obci u Litovle, kde máme skutečně karanténu (v Praze a jinde taková karanténa není), mám už 4 týdny zápal plic, možná i koronavirus, a až na malou rezervu jsme těsně před vypuknutím pandemie převedli veškeré úspory do akcií.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud