Děti Sáry Saudkové neznají kouzlo Vánoc

Děti Sáry Saudkové neznají kouzlo Vánoc

Fotografka Sára Saudková spolu se svým přítelem Samuelem a třemi dětmi žádné oslavy vánočních svátků neplánují. "Vánoce neslavíme. Nenecháme se stresovat nějakými umělými svátky, užíváme si tuto dobu klidně a spokojeně a je nám spolu moc dobře," prohlašuje.

Sára své rozhodnutí odůvodňuje tím, že když celou věc promýšlela, měla velký problém najít vhodné objasnění celého vánočního běsnění. "Také je pro mě velmi obtížné vysvětlovat dětem něco o Ježíškovi, když jsem toho pána nikdy neviděla," vysvětluje Sára. "Nejsem věřící a podle mě je to církevní svátek. To je stejné, jako byste se mě udiveně ptali, proč neslavím ramadan nebo chanuku. Prostě neslavím. "

Takže žádný stromeček, žádné zvonění, žádné dárky pod stromečkem její děti nenajdou. Známá fotografka a bývalá přítelkyně Jana Saudka se tím ani nijak netrápí a připadá jí to úplně normální.

"Naše děti dostávají dárečky po celý rok, tak nevidím důvod, proč by je měly dostávat zrovna o Vánocích," myslí si.

Zatím jsou všechny její děti předškolního věku, ale nemá Sára obavy, že se později budou cítit před svými spolužáky o něco ochuzení? Ostatním přece rodiče Ježíška a dárky dopřejí.

"Nemyslím si, že by děti ve škole žily tím, jaký mají doma stromeček. Ty řeší úplně jiné věci," smetla problém se stolu trojnásobná matka. "Já mám pocit, že oni se spíš baví, jak to někteří dospělí berou vážně. Děti jsou jiné, takové obavy nemám."

Doporučujeme

Články odjinud