Děti Sáry Saudkové neznají kouzlo Vánoc

163 komentářů

IRMICKA
16. ledna • 1:47

Styl, kterým se někteří přispívatelé vyjadřují, neodpovídá názvu této domény, nemyslíte?
Vyjadřujte se slušně k nastolené otázce a nevyřizujte si "účty" mezi sebou. Nikoho to nezajímá. Názor Sáry se mi zdá zajímavý. Rozhodně jsem se nad ním pozastavila. Slavíme Vánoce jako tradici, bez církevního podtextu, i když zpíváme koledy, dárky nosí "Ježíšek" atd. Je určitě na každém z nás, kdy si jaký "svátek" resp. slavnostní okamžik uskuteční. Je to zajímavá myšlenka, udělat si "štedrý den" i jiný den. Již v minulosti jsme se s manželem zabývali myšlenkou, že ve šťědrý den mají děti "přehršel" dárků, někdy i nesmyslných a "velikášských". Někteří lidé shání (zvláště pro rodiče, manželky, milenky, tchýně atd.) dárky jen z povinnosti, narychlo a z titulu štědrého dne, ale pak se za celý rok nejsou schopni ke svým dětem nebo rodičům chovat mile nebo je navštívit a promluvit si s nimi....je to na uváženou. Ale kouzlo "štědrého dne" celého dne v duchu tradice, koled, půstu, očekávání a naplnění očekávání (nejenom dárků), bych já svým dětem asi v naší zeměpisné šířce ponechala. irmička

Kekka
15. ledna • 15:56

Chudáci děti. No jo, ale co taky chtít od ženský, která nebude umět svvým dětem pořádně vysvětlit, že dědeček je vlastně skoro tatínek a tatínek skoro bratříček. Ta ženská má ve svém životě totální chaos. Ale dětí je mi fakt líto.

Soňa
15. ledna • 12:28

Pro mě jsou vánoce slavnostním okamžikem,časem vonícího stromečku i cukroví,pohody,lásky a radosti.

Růžena
15. ledna • 11:03

Pavlíčku bacháááá,ta není ledejaká...startuje na první šlápnutí :-DDDDDDD

Eva
15. ledna • 10:02

Dámy, znám Durgu. Myslím, že se mýlíte. Tak jak se začala bít za Sáru, by se hádala za každou z vás, kdyby se o vás někdo vyjadřoval tak, jako vy o Sáře. Není hloupá ani nafoukaná a mnoha lidem na Dámě pomohla nejen radou, ale třeba vysvětlením mnoha věcí okolo počítače.
To Durga:Možná se tím bavíš, ale zkus si dokázat, že jsi nad tím. Svůj názor jsi řekla. Neboť, jak praví pověst - Bohové dejte jí moudrost rozeznat změnitelné od nezměnitelného. A lidská touha sekat hlavy, které vyčnívají je to druhé. Vzkazy pro mě můžete psát kam chcete.

Durga
15. ledna • 8:36

to Pavel:Mají. Kdybych souhlasila s názorem, který jsi napsal, bylo by všechno v pořádku, viď?
To Růžena:Pořád ještě nevím, kdy jsem tě napadla, že máš něco proti mé víře a jak manipuluji se slovy. V podstatě tím přiznáváš, že nic takového dokázat nemůžeš. A předpokládáš, že jednu urážku smažeš další. Co to má společného s vánocemi paní Saudkové?

Růžena
15. ledna • 5:57

Pavlíčku,Ty nerad tučnou slepičku?
:-))))))))))))))))

Violeta
15. ledna • 5:31

Pavel-:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Pavel Kohout
15. ledna • 4:28

to Durga: Z tebe musí mít doma určitě radost. Kykyrykýýý! :-D

Durga
14. ledna • 22:14

Růženko, pátý pád od podstatného jména Durga je Durgo. Já vůbec nemám v úmyslu tě bavit. Patříš zřejmě mezi lidi, kteří, když už nedokáží argumentovat, tak začnou nadávat. Pořád jsi mi ještě nevysvětlila, kdy a jak jsem podle tebe manipulovala se slovy a kdy jsem tě napadala, že máš něco proti mé víře. Zřejmě jsi pochopila, že na to nedovedeš odpovědět, tak raději útočíš. Je zajímavé, jak krásně a klidně se tato diskuse vyvíjela, dokud si zde dámy lebedily v nadávání na paní Saudkovu. Jakmile přišel někdo s jiným názorem, bylo zle. Proč? Nikoho jsme nepřesvědčovaly, napsaly jsme jenom to, co jsme si myslely. A najednou nás dobré dušičky začaly napadat. Ať otevřeme svá srdce, ať jdeme do kostela modlit se za odpuštění. A pokud hájíme svoje právo nejen na to mít svůj názor, ale také na to, abychom jej mohly napsat, je zle.

Růžena
14. ledna • 21:24

Durga, už si skončila nebo nás chceš pobavit dalším " tlachem"
:-DDDDDDDDDDD

Durga
14. ledna • 21:06

Pavel Kohout - Tak sem nelez. Kikirikí. Pivo tady nenalejváme,je tady zákaz kouření a televize s pornem je mimo provoz.

Pavel Kohout - dižid
14. ledna • 20:23

Je to tady jak ve slepičárně. Kokoko dák!

Durga
14. ledna • 18:28

Omlouvám se za ten překlep ve slově "příspěvek" . Prostě - překlepy dělám jako každý.

Durga
14. ledna • 18:24

Pro Alici. Když je heduska mimo mísu, ty nutně musíš být v míse. Sezení v míse ovšem hloupost nevylučuje.
Pro Růženu - /týká se tvého minulého přízpěvku z 14:04/ Především:Pátým pádem oslovujeme, tedy Durgo. Pokud oslovujeme, píšeme za oslovením čárku. To že jsem trapá je překlep, který chápu, dělám je taky. Na tuto tvoji útočnou poznámku jsem reagovala dotazem - v 15,09. A ty mi tady teď píšeš něco o víře (nejsem věřící), dále že jsem vztahovačná (asi proto, že na sebe vztahuji to, co bylo za oslovením) a manipuluju se slovy. To je skutečně perfektní reakce, když člověk neví, co by řekl. A nejvíc se mi líbí, že tohle celé dohadování začalo jen proto, že jsem si dovolila nesouhlasit s tím, že je zde urážen člověk o kterém nic nevíte a tvrdit, že je soukromou věcí každého člověka, jestli vánoce slaví nebo ne a nikdo - ani redaktor, který to napsal, ani osazenstvo dámy, ani kdokoliv jiný nemá právo jej za to odsuzovat natož se o něm vyjadřovat jako o krávě.

Růžena
14. ledna • 17:25

Pro Durga-nepamatuju si, že bych měla něco proti tvé víře.Tak nebuď vztahovačná a nemanipuluj taky se slovy.Dál k tomu nemám co říci a další komentář mi nezajímá

Alice
14. ledna • 17:16

Durga furt lepší být v míse než být hloupá jako tágo :-DDDD

Durga
14. ledna • 16:57

Alice - hlavně, že jsi v míse ty.

Alice
14. ledna • 16:49

Heduš..jsi mimo mísu děvěnko :-)

heduska
14. ledna • 16:21

hloupá seš Růženo ty,vemte se s Alicí za ruce.Vůbec jste nepochopily o čem je řeč...

Durga
14. ledna • 16:10

Pro Bublinka - velikonoce jsou první neděli po prvním jarním úplňku a kočičky se světí týden před tím.

Durga
14. ledna • 16:09

Pro Růžena - protože mám jiný názor než ty nebo proto, že si jej bráním?

BublinkaM
14. ledna • 15:21

Velikonoce..tak to bude teprve hustý, protože jsou to pro křesťany velice významné svátky! Ani já, ač jsem vyrůstala v křesťanské rodině, si nepamatuji přesně, jak se umístňují v kalendáři(neb je to svátek pohyblivý podle týdnů) a co vše kolem nich je za oslavy a zvyky. Kdy je půst, která středa je popeleční a čtvrtek zelený a který pátek je veliký. A kdy se nosí do kostela světit kočičky a...a...a...:-))) a jestli nebudu mít aspoň žlutou mašli a kus skořápky na dveřích, každý, kdo kolem půjde si odplivne a znechuceně si pomyslí..kráva jedna pitomá, ani velikokonoce neumí slavit.viz několik příspěvků zpět hodnocení Sáry a Vánoc:-o

Růžena
14. ledna • 15:04

Durga zalez,si trapá a ještě k tomu hloupá !!

Durga
14. ledna • 15:01

Bublince - nejsi. Jenom nevím, co by si počali ti, kterým jejich víra velí vánoce slavit jindy nebo dokonce neslavit. A fascinuje mně, že někdo, kdo mě vůbec nezná, prohlásí něco o tom, jak se chovám k lidem. Doufám, že tahle diskuse tady vydrží do velikonoc a potom se budeme bavit, jestli je pomlázka povinná nebo ne.

BublinkaM
14. ledna • 14:48

A kdo nebude slavit Vánoce "jak se patří" budiž lynčován :-o! Lidičky, co s vámi je?? Ještě bychom mohli vyrobit seznamy, kdo se účastnil a kdo né a bodovat výzdobu...safra, jsem sama komu to něco připomíná?

Durga
14. ledna • 14:46

Pro Alici - Asi o té závisti hodně víš. Pokus se jí zbavit, když je to sviňa. Jestli já někomu něco mohu závidět, tak jen to, že chápe, co jsi chtěla říct. Naprosto nevím, co bych komu měla závidět. Snad jedině to, že pochopí, co jsi chtěla říct a že se jim neudílíš mateřské rady. A to je tedy opravdu důvod k závisti, to nepopírám. A znovu opakuji, pro tebe, protože jsi to ještě nepochopila. Je mi srdečně jedno, jak kdo slaví vánoce včetně toho, že je neslaví vůbec. Tomu se ríká tolerance. Nejsem zvyklá podle takové blbosti posuzovat lidi. Paní Saudková se mi může líbit a nemusí, ale to mi nedává právo, abych ji hodnotila, když ji neznám. Toto měla být diskuse o vánocích. Stala se z toho štvanice na jednu ženu, kterou většina z nás nezná a přesto o ní prohlásí, že je kráva se stejným klidem, jako ty prohásíš o mě, že závidím. Vadí mi komercializace vánoc. Tvrdím, že moje vzpomínka na cestu na jitřní /to bylo místo půlnoční/, kdy nade mnou jistřily hvězdy, pod nohama mi křupal sníh a na druhém konci vesnice hráli muzikanti koledy je pro mě víc než vzpomínka na to, co bylo pod stromkem. Ale to je věc každého z nás. Jestliže někde vznikne prostor k tomu, aby se člověk vyjádřil, musí mít právo vyjádřit svůj názor a ne hlásat názor davu jen proto, aby jej ten dav neuštěkal. To už potom není ani "Kdo nejde s námi, jde proti nám", ale "Kdo nejde s námi, všichni proti němu."
A abych ti nezůstala dlužna radu:1.uvědom si, že 5. pádem voláme Durgo, Durga není jméno nesklonné - jednou jsem to považovala za překlep a přešla, podruhé to už asi nebude náhoda.2. Neraď s vykřičníky, to není rada, to je rozkaz a ty od tebe nehodlám přijímat.

Růžena
14. ledna • 14:32

Alice ...:-DDDDDD líp bych to neřekla

Alice
14. ledna • 14:15

Durga,závist to je sviňa :-)))))))))))
Tvůj život je přesně takový, jak se ty chováš k lidem....a podle toho co tady čtu se ani nedivím.

Durga
14. ledna • 13:44

Pro Alice - Zapomněla jsi dodat" A když chceš soudit, jedině toho, koho soudí většina"?. Proč stejně nenabádáš ty, kteří tady nadávají paní Saudkové. Proč ti nevadí, že jsou tady lidé, kteří jsou schopni člověka s jiným názorem poslat do pr.ele? Co ty mi máš co nařizovat, co mám dělat? Proč by měli právo soudit někoho jen ti, kteří považují slavení vánoc téměř za občanskou povinnost a kdyby to právo měli, tak by snad neslavení vánoc pokutovali. Nestojím o tvoje rady a o tvoje příkazy už vůbec ne. Dělám taky věci nejlépe jak umím. I kdybys tam napsala milion vykřičníků. Smyslem této diskuse je mluvit o vánocích a ne posuzovat jiný názor. A dokud se nezačalo útočit na mě, tak jsem to dělala.

Alice
14. ledna • 11:45

Durga..nikoho nesuď !!!!!
Každý člověk dělá v životě vše, jak nejlíp může

Daniela
13. ledna • 19:28

souhlasím se XANOU.Děti by o Vánoce neměli přijít !

Robert
13. ledna • 11:10

Nazdarek lidicky verici i neverici. Proc se vsichni tak rozcilujete? At si kazdy slavi nebo neslavi Vanoce , jak chce, ne? Cirkev tu vzdycky byla se svym zdvizenym prstem, tak ten kdo veri, at ji posloucha. Ze Saudkova, nebo jak se ta nula jmenuje, neveri, to je fakt jen a jen jeji problem. Myslim, ze ona by s tim mozna ani nikoho neotravovala, ale to jsou proste zakomplexovani novinari, kteri vyhledavaji tzv. celebrity (jinak totalni nuly) a snazi se prezentovat jejich nazory jako nejake senzace. Ale napadat se navzajem pro odlisne nazory na to , jestli nekdo slavi nebo neslavi, to preci nemame zapotrebi. Verte , ze cela Saudkova a dalsich asi 500 prazskych celebrit, kteri si hraji na hogofogo, maji pouze dostatek penez, kterymi si snazi kompenzovat sve jinak dosti velke mindracky. Takze zdravim vsechny , zijme v klidu.

Durga
13. ledna • 10:35

Přece jen je na světě spravedlnost. Církev ukradla pohanům jejich svátek slunovratu a dala jej Ježíškovi. Teď markety ukradly vánoce Ježíškovi a přivlastnili si je. Cílem vánoc už není vzpomínat na narození Krista nebo na to, že se nám vrací zase teplo a světlo, ale co nejvíce utratit. Mnoho dětí by se obešlo bez drahých dárků, kdyby se jim rodiče aspoň o těch vánocích věnovali.

borůvka
12. ledna • 22:12

Sářin názor nesdílím. Vánoce jsou krásné svátky a stojí na tom ,jak si je zařídí každý z nás i Ti nevěřící. Můžeme je slavit po svém, ale stromeček svíčky a pár dárků alespoň dětem k tomu patří.Není třeba se přetvařovat. Může je každý strávit v tom nejužším a nejmilejším kruhu a návštěvy nepřijímat. Ale děti vánoce vnímají.Je blbost co řekla v rozhovoru. Spíš mi přijde jako póza a přetvářka tvářit se, že vánoce neexistují....

REbeCA
12. ledna • 21:58

tak XENA to napsala nejlíp.....:-DD

Xena
12. ledna • 17:09

Paní saudková je pitomá kráva. Když si nechce slavit vánoce, at je neslaví. Ale děti by mohla tedy aspon odvézt nějaký babičce, která narozdíl od jejich vlastní maminky neni líná jako prase a neschovává se za uduševnělý názory, na který jí skočej další lenory ze zdejší diskuse.

BublinkaM
11. ledna • 10:55

Jablíčko-konečně jsi nám prozradila jak to je. Ty jsi nejchtřejší a nejsprávnější člověk. POpravdě jsi směšná. Když má někdo jiný názor než ty, tak ho polituješ, že kolem sebe kope :-))))))))))Máš něco proti věřícím, že?? A ještě navíc jsem tak hrozná, že nechápu co by mi měl pán Bůh odpouštět. Někoho jsem zabila? :-)Aha...měla bych si jít pro odpuštění, že nemám ráda vánoce jako ty? Polož si uvnitř sebe otázku, jestli je opravdu tak miluješ a nebo je to jen zoufalá póza a trvání na ritálech! mě neodpovídej, odpověz jen sobě:-)

Durga
11. ledna • 10:50

Jablíčko nápodobně. Jestli nestojíš o naše názory, tak si nás neber do počítače. Konkretně já nevím, co bych měla v kostele jako nevěřící dělat. Je příliš mnoho lidí, kteří "...do kostela chodí a neděle světí.. /P. Bezruš"Bernard Žár/, pomlouvají, nadávají, netolerují cizí názory a potom se jdou vyzpovídat. Nechť ti tvůj bůh dá trpělivost s námi neznabohy, naučí tě, že věta "to jsi ty Durga" by měla mít před jménem čárku nebo by oslovení mělo být v 5. pádu, který zní Durgo a odpustí ti, že ses zapojila do pomlouvání někoho, po kom ti nic není.

Jablíčko
11. ledna • 10:21

Bublinko,konečně si nám prozradila příčinu tvé zloby.....bolest.Rozhodně nejsi jediná,kdo v srdci bolest má,ale to není důvod k tomu kolem sebe " kopat "Tito lidé a ani já za ní ale nemohou.Myslím si,že ať tu kdokoli poví cokoli,bereš to jako útok na svoji osobu.Ubližuješ tím akorát sama sobě.Do koslela choď raději častěji,ať ti pán Bůh odpustí a Durgu vezmi s sebou.
Vaše názory už děvčata znám a o další vaše názory nestojím.
Přeji všem krásný den

BublinkaM
11. ledna • 9:44

Jablíčo-děti u sebe nemám a zdaleka je nevidím každý den, okolnosti nás nuceně roztrhly. Nic o mě nevíš, nesuď. Patřím totiž i mezi ty, co mají svoje blízké na tom hřbitově. Spousta lidí tam za nimi v ten čas chodí, bojím se, že tomu vůůůůbec nerozumíš.

Durga
11. ledna • 9:44

Pro Kamila a Jablíčko s ostatní, kterým vadím. Mám stejné právo říkat zde svoje názory jako vy. Nesouhlasím s předvánočním šílenstvím, vánoce slavíme, ale po svém. Doufám, že tím jsem vyjasnila problém vánoc.
Paní Sára Saudková má právo vánoce slavit nebo neslavit a nikomu po tom nic není. Já jsem nikomu z vás neříkala, jestli a jak máte slavit vánoce, nebo že nemáte dávat dárky. Nebyla jsem to já, kdo tady začal nejdřív s hrubými a později dokonce vyloženě vulgárními nadávkami. Takže znovu opakuji - jestli si nepřejete, abych sem chodila, tak se tvařte že tady nejsem a já váš sen velmi ráda uskutečním. Jinak by možná bylo dobré zvážit, jestli se na diskusi, která má název Dáma hodí chovat se jako trhovkyně, útočit na každého, kdo si myslí něco jiného než já, vyzývat člověka, kterého vůbec neznáte, aby otevřel své srdce a posílat někoho kamkoliv.

Jablíčko
11. ledna • 8:51

Ty máš možná Bublinko to štěstí své milované vidět celý rok,jiní ale takové štěstí nemají.Vysvětlovat ti to ale zdá se nemá vůbec smysl.Tobě musel někdo hodně ublížit a je mi tě líto.Pro svůj názor /a proto to tu je/ ještě nemusím být omezená anebo být členem " stáda".Choď si na své hřbitovy když je ti tam dobře,já budu se svými blízkými a vše je ok.Přeju ti abys našla v duši klid.

BublinkaM
11. ledna • 8:23

Jablíčko-omezenost je, že jsi vůbec nepochopila o čem vánoce doopravdy jsou.A meleš si svou. Ano, opravdu je to o tom být s těmi které milujeme...ovšem bráno do důsledku hodně lidí by se muselo sebrat a jí za svými milenkami, milenci, pubertální děti by třískly dveřma a zdrhali od rodičů o nichž si právě přechodně myslí, že jsou nemožní, nesnesitelní, manželé žijící ve skřípajícím vztahu by raději uteli kamkoli kde by měli klid...S těmi co já mám ráda jsem i přes celý rok. Vánoce k tomu nejsou nutné. Právě pro svojí omezenost to kopa lidí není sto si připustit, vy co nemůžete bez vánoc žít, nemůžete pravděpodobně žít i bez spousty jiných rituálů, projevuje se opravdu ta stádovost, haha...asi kolektivní myšlení..ono je to fajn, to psychologové dávno pojmenovali, určitá část populace bez těchto jakoby jistot a ukotvení ve společnosti neumí žít. Výsledek je navíc - Kdo není s námi je proti nám:-) A taky jak už tu bylo řečeno-ať si vánoce každý prožije jak chce, slaví neslaví, je to věc názoru, stejně tak tady se vyjedřují názory. A né posílat někoho do prdele, když nejde se stádem

Jablíčko
11. ledna • 8:10

Nevím Bublinko,co je na tom " omezeného" být s těmi,koho milujeme.Každý vidí to " své " v něčem jiném Bublinko a za omezené to neoznačuje.Opravdu nevím kdo koho tady uráží, když má jiný názor.

BublinkaM
11. ledna • 7:59

:-o posílání kamsi není na diskuzích dámy jaksi zvykem. Všichni vy co tu bojujete za vánoční šílenství máte radikální názory nesoucí veškeré znaky demagogie a stádového efektu. Diskuze je opravdu plodná a ty perly co se tu objevují:-))) kupříkladu věty " Je to čas pohody a lásky,čas na setkání s těmi,které máme rádi.Pochybuju že se někdo zabývá křesťany." tak omezený rozhled už jsem dlouho neviděla. haha prý "zabývá křesťany". Vánoce jsou křesťanský svátek a basta. To prostě neodstojíte a nezměníte. Mimochodem proti křesťanskému slavení vánoc vcelku nic nemám, Jablíčko-víš vůbec že o vánocích jsou křesťanské kostely vyzdobeny, snad v každém se nejde vystavený betlém a ten čas je mimo jiné i příležitostí pro modlidby a rozjímání, byla jsi někdy na půlnoční mši?A že se o vánocích neslouží jen ta. A na štědrý večer na hřbitově? Tak tam milé dám možná zachytíte tu pravou atmosféru vánoc, kterou se tady furt oháníte. A mimochodem-nechce se mi věřit, že většina přispívajících zde je na Dámě návštěvníky-čili nejsou přihlášeni. To se to nadává dočista anonymě, že? Nicméně už můj tatínek říkával, že čím víc se s hovnem mažeme, tím víc smrdí.Diskuze s lidmy omezenými v děsivé kombinaci s totální absencí tolerance to mazání silně připomíná. Takže myslím není důvodu pokračovat:-)

Kamila
11. ledna • 7:40

Durga...no ještě ti chybí si dupnout :-)

Jablíčko
10. ledna • 22:28

Jedinej kdo tady pořád cpe svý moudra do hlavy ostatním jsi ty Durga.To co píšeš tady všem píšeš hlavně o sobě.Ostatní tu řekly svůje názory a nikoho tím neurážely.Alespoň takhle to na mně působí.S některýma lidma se holt domluvit nedá.Můj názor na vánoce je že vůbec nejde o to dát si dárečky.Je to čas pohody a lásky,čas na setkání s těmi,které máme rádi.Pochybuju že se někdo zabývá křesťany.

Durga
10. ledna • 22:17

Pro Lesan - tak kdo se tady rozčiluje nad cizími názory, dokonce až k takové vulgaritě. Ty sis tuhle diskusi koupila a budeš rozhodovat o tom, kdo tady může být nebo ne? A kdo je potom sprostý, vulgární a podobně. Když ti moje názory vadí, tak to přeskakuj. Když mi dáte pokoj, já už se sem vracet nebudu. Ale nejsem si vědoma, že by tady byli lidé, kteří mají větší nebo menší právo říkat svůj názor. Tobě bych ovšem nedala právo žádné, protože za tohle by tě z každé jen trochu slušné diskuse na netu vyrazili.

Lesan
10. ledna • 21:46

Durga,jdi už do prdele

Durga
10. ledna • 21:31

Pro Pavlínu Kdybych se opravdu nad jinými názory rozčilovala jen já, tak by tahle diskuse vůbec nebyla. Přišla jsem dost pozdě, ale přečetla jsem si všechno Nebyla jsem to já, kdo se rozčiloval nad paní Sárou, nebyla jsem to já, kdo nadával Bublině. Nikdy by mě nenapadlo napsat někomu, že je na hlavičku jen proto, že se mu něco nelíbí. Nad tím, co jsem napsala pro Alu se mohou rozčilovat jen ty, kterých se to týká. Tolerantní lidi, kteří se nepletou jiným do života tím, že by jim chtěli určovat, jak mají slavit vánoce se určitě pobouřeni necítili.
Pro Teju- tvoje vysvětlení mě překvapilo. Několikrát jsi totiž tvrdila, že vánoce jsou oslavou narození Ježíše. Ano, vánoce jsou křesťanské svátky, v tomto smyslu to beru. Ale lidé a hlavně obchody je už tak nějak křesťanům ukradli a z radostného /pro věřící/ poselství o narození Krista si udělali byznys. A dávání dárků je skoro povinné. A potom každý zaleze doma do svého kouta, protože kvůli televizi už není čas na to, aby si rodina povídala, zahrála s dětmi hry a svobodná dívky házela pantoflem /na Moravě papučem/. Stejně by mě zajímalo, jestli v paneláku je správný směr bytových nebo panelákových dveří. Jinak i mě zarazila jedna hrubá chyba v tvém textu, ale po přečtení tvého příspěvku o tom, že nejsi Češka se skláním s veškerou úctou. Jak dlouho se učíš česky?

Mulatka
10. ledna • 20:10

Teja v pohodě :-)

teja
10. ledna • 19:52

Mulatko, promiň za pravopis, nejsem Češka. Kdoví, jestli bys ty tak dobře psala mým jazykem. Jěšte jednou se omlouvám.

Pavlína
10. ledna • 19:48

Durga,jedinej kdo se tu rozčiluje nad jinými nazory jsi ty.A jak tak na to koukám dost tě to vytočilo a věř mi že k radosti druhejm.

Mulatka
10. ledna • 18:59

Teja, mrkni se raději na pravopis,schůzování ti jde fakt dobře.

HAHA
10. ledna • 18:57

Teja že ty jsi spala v knihovně ?
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

teja
10. ledna • 18:39

Já myslela, že už tady psát nebudu, ale snad jěště jednou to snesete.
Pro Durga : Já se nepotřebuji vzpamatovávat, rovnako jako nikto z nás. Každý má právo na svuj názor a urážet lidi pro jiný názor považuji přinejmenším za neslušné. Kdybis četla celou diskusi, našla bys muj příspěvek, kde píšu, že nejsem věříci, tudiž nevím, v jakém zmyslu se mám vzpamatovat. To , cos napsala o Vánocích a Velikonocích je pravda a já to velice dobře vím. Když jsem opakovane napsala, že Vánoce jsou svátky včech křesťanu, nejenom detí, tak to byla reakce na příspěvky, kde sa psalo, že Vánoce jsou svátky dětí.
Pro Haha : nevím, kolik je ti let, ale nazvat 40-letou paní zapršklou stařenou je trocha silné fafe. Kolik je tvé mamince? Též ji takto tituluješ?
Pro všechny : já myslela, že se tady vyjadřuji názory lidí. Kolik lidí, tolik názoru. Mám ale pocit, že v této diskusi už nejde o Sáru a jeji Vánoce, ale o to, jak lépe urazit člověka, kterého názor je jiný jako muj. A to mi je líto. Měly bychom být tolerantnější k těm ostatním. Mít jiný názor jěčte neznamená být zlý, závistlivý, plný záští ani žádnou jinou negativnou vlastnost. Znamená to jediné : mít na danou věc jenom jiný názor.

ZaZa
10. ledna • 18:39

BUBU,kašli na ně, jsou to Máni...

BUBU
10. ledna • 18:06

Durga,už si skončila přednášku....no sláva

HAHA
10. ledna • 18:03

durga, nejsi postižená přes hlavičku? Vypadá to tak

Durga
10. ledna • 17:06

Pro Alu - 40 let se tady zpívalo Kdo nejde s námi, jde proti nám a účast na 1. máje byla povinná. Jako bych to slyšela z tvého příspěvku - kdo neslaví s námi, slaví proti nám a slavení vánoc je povinné. Na současných vánocích mi vadí především jejich komercializace. K tomu, abychom si dali dárky nepotřebujeme blbnout právě 24. prosince. Vánoce trávíme na horách, protože je několik dní volna. Já mám otevřít své srdce? A co máš ty místo srdce? Nějaký zákoník, jak má co být. Co je, hergot, komu do toho, jak slaví vánoce Sára Saudková - redaktorem nebo redaktorkou počínaje a námi tady konče. Jsou to její vánoce a vánoce jejich dětí. Myslela jsem si, že tenhle styl pomlouvání a drbání je vlastní starým uklepaným babám na vesnici, které nemají co dělat a zajímá je, kdy která sousedka naposled prala záclony. Jenže část tohoto spolku je ještě hoší. Paní Saudková neslaví vánoce. To je konstatování, takže to je OK, ale začít pomlouvat ji a celou rodinu, to už přesahuje všechno.. Hlavně že slavíte vánoce, dáváte si dárečky a některé z vás jsou opravdu exkluzivní drbny.Pro Teju. Vzpamatuj se a podívej se, kdy se do bible, proč byl vlastně ten chlév v Betlémě prázdný. Protože pasáci teprve sháněli ovce. Což ukazuje na podzim a ne prosinec. Jenže v prosinci měli pohané svátky slunovratu a ty se musely nějak zlikvidovat. Tak jako se návrat jara zlikvidoval velikonocemi, pohanské slavnosti slunovratu se nahradily narozením Ježíška. Tohle ví každý, kdo není tak úplně praštěný náboženstvím. Náboženství se v průběhu věků vyvíjelo podle potřeby. Například dnes se vytýká muslimům, že podle nich žena nemá duši. A nějak se zapomělo, že křesťanská žena tu duši neostala od pánaboha, ale od ekumenického koncilu, který v roce 585, ženě duši milostivě přiznal, ale jen převahou jednoho hlasu.

Haha
10. ledna • 16:27

Zapšklá stařena, co vzteky div nepraskne.Ta má BUBU místo srdce šutr.

BublinkaM
10. ledna • 16:22

BUBU...ježíííš, kde jsi četla že někomu něco tolik závidím?? :-)))nebo že jsem plná zloby... komiku. MOžná myslíš to že dětem Saudkový trochu závidím to osvobození od toho dnešního vánočního běsu, ale to asi nebude to, že jsem závisti plná. Nejsem. Jen nejsem tak stádový člověk a nepodléhám davové psychóze jako někteří...jako perličku lze uvést třeba výroky lidí, že sobi se sáňkama přece patří k vánoční výzdobě, protože vozí ježíška a dárky:-)))))))))))))))))))))))nakonec na mých pocitech kolem tohoto tématu není nic zahanbujícího, měla by jsi se spíše ty zamyslet nad sebou, nad svojí schopností dívat se na svět víc "demokraticky", víc respektu,schopnosti empatie...atd...ale to jseou pro tebe asi neznámé pojmy. To že se mi nelíbí co se kolem vánoc dnes děje...nechápu opravdu co je na tom ostudného a hanba...hanba bude až ve svým věku budu třeba souložit na ulici, to jó, ale tohle....:-))))))))))Dobře jsi mě pobavila. Děkuji!

BUBU
10. ledna • 15:59

Ty máš v sobě tolik závisti a zloby Bublino, že je mi tě opravdu líto.Je smutný číst co jsi napsala, ale zároveň si se všem představila.Svým věkem se raději nechlub,je to hanba co dokáže napsat dospělá žena.

BublinkaM
10. ledna • 8:07

to Alu- Durga to napsala přesně a správně.Žádný otevři srdce, ty otevři oči!
to Teja-měla jsem stejný pocit...dodnes a to už je mi přes 40 pociťuji jakési zahanbení, pocit že jsem naletěla, že jsem tý hovadině věřila, ztráta důvery...
a pro ty, co tu melou samý jak je to pro děti a jak se pak chlubí co dostali...přijde mi to ujetý, stejně jako přání "hodně dárků pod stromeček" ó jak krásně materialistický duch vánoc. To je ta pravá atmosféra vánoční, kterou se tu většina ohání? Durga to napsala, já jen opakuji-je mi líto všech dětí, pro které jsou vánoce obdobím zklamání, zahanbení před vrstevníky (ano, dokonce jsou rodiče schopni i dnes odrůstajícímu dítěti nadělit jedno pyžamo od čonglů a dost-viděla jsem na vlastní oči), dokonce už i děti jsou často nešťastné z finanční stránky, hlavně ty, co mají velice nízké kapesné a ztrápeně přemýšlí, jak každému v rodině něco koupit (protože jinak to prý nejde) Ježíš...já těm dětem Sáry začínám tak maličko i závidět. Není nad to úlevně říci spolužákům-ne já nedostal nic, my vánoce neslavíme. A tím je to vyřešeno, né zvažování jestli se přiznat, že se mi dostalo ponožek a svetru, zatímco spolužák dostal třeba celý počítač:-(A o sourezenecké nevraživosti a srovnávání nemluvě...

KUK
9. ledna • 22:31

aspoň je tu veselo Rebeco ......je vidět že to tu žije

Alu
9. ledna • 22:28

Rebííí :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
nažďáááááááááááááááááááááááááááár

REbeCA
9. ledna • 22:12

pekne vas ta SARA pomatane naštvala...to je mi discuze..haha

Alu
9. ledna • 17:41

Šiško...mám stejný :-)))

Alu
9. ledna • 17:40

Teja, je to tvůj názor a já ti ho neberu.Pouze mám jiný.Pohádky dětěm též vyprávíš a vůbec nevíš, zda se opravdu staly...přesto si myslím, že je jejich vyprávěním neklameš.Ale jak říkám, je to názor Tvůj a pokud si myslíš že je správný pak je vše ok.

šiška
9. ledna • 17:16

Ať si každý slaví co chce a uzná za vhodné.Je to čistě osobní záležitost. Já jsem skálopevně přesvědčená, že je to dětská,radostná záležitost. Je to můj názor a nikomu ho nevnucuji.

teja
9. ledna • 17:15

Omlouvám se za překlepy, nějak je ich moc, ujelo mi to.

teja
9. ledna • 17:13

Alu, já si dobře pamatuji jak jsem se dovědela, že Ježíšek dárky nenosí. Výsledkem byla neduvěra k rodičum, vždyť mě oklamali. To, že mne klamali, zustalo. Já už jim nikdy nevěřila. Proto svým dětem jsem nikdy neklamala. Od malinka připravovaly dárky s námi, pro každého v rodině, tatánka, dědečka, babičku, mou sestru. A mužu ti říct, že ten jas v očích byl obrovský. Vádyť dělali dárky. A moc se těšili, když jsme si pod stromečkem otevírali ty jejich dárky. Každý měl obrovskou radost, my, prptože dárek vlastnoručne udělaný je o moc víc ceněný neť koupený, a děti, protože udělali radost. A to jde, naučili jsme je myslet na ty druhé a umět dávat, nejenom brát. A to jim zustalo do dospělosti, vác se těší, když mohou obdarovat, než když sami dárek dostanou.

maska
9. ledna • 13:50

no ja myslim ze je to jenom poza a mam pocit dost blba

Alu
9. ledna • 7:06

Pro někoho jsou vánoce " oblbováním " Ježíškem a pro někoho je právě tajemno Ježíška kouzelné.Jako dítě jsem měla obrovskou radost,když ten Ježíšek potajmu přišel a nechal nějaký dáreček pod stromečkem.Ve chvíli kdy jsem věděla, že to tak není,kouzlo vánoc už takové nebylo.I přesto k nám Ježíšek chodí dál a my se z něj dál také radujeme.Tuhle radost Kolina bohužel nikdy neprožila a já bych jí to od srdce přála.

teja
8. ledna • 22:05

Kolina, máš plnou pravdu, je to přesně jak píšeš.

Alu
8. ledna • 20:11

Milá Tejo,děkuju za radu, bez tebe bych si asi neporadila :-)

Kolina
7. ledna • 20:04

Mimochodem,Vánoce se slavily ještě před příchodem křesťanů,slavil se zimní slunovrat,konec dlouhejch nocí až později se to obrátilo v Kristovo narození.Vyrostla jsem v pravoslavné zemi (takže Vánoce mám dneska),dárky odjakživa nosili rodiče,žádný oblbování Ježíškem nebylo.A bylo to stejně krásný a kouzelný,jako ty dnešní katolicko-komerční.Vánoce slavím a slavit budu,oboje.Ne kvůli víře nebo utrácení,ale kvůli tomu,že je pár dní povinnýho volna a můžu si pořádně od všeho odpočinout.

teja
7. ledna • 9:47

Alu, otevři své srdce i ty pro jiné názory jiných lidí. A vánoce jsou opravdu svátky narození Ježiše a boží syn je tu pro všechny lidi, nejenom pro deti.

alu
7. ledna • 8:47

Durga...pokud ti " vřeští " rolničky a vidíš kolem sebe červenobílou hrůzu, mluví to samo za sebe.To co ve světě letí / a mnohdy se to leckomu nelíbí / nepředěláš, kdyby ses na hlavu postavila.Nepředěláš ani to, že jsou lidi bohatí a chudí.Co já pamatuju, bylo to tak vždycky.Ale jedno udělat můžeš...prožít si vánoce podle svého bez ohledu na to, že na tebe za výlohou kouká nějaký Santa nebo děda Mráz.A je vidět, že ses to ještě nenaučila.Jak říkám, otevři své srdce.........

Alu
7. ledna • 8:37

a krom toho, dětem je vážně fuk, čí jsou vánoce ...radostí je pro ně svítící stromeček a dárky pod ním.

Alu
7. ledna • 8:34

Durga...raději otevři své srdce...mluví z tebe závist

teja
6. ledna • 19:16

Koukněte :
http://www.vanocevesvete.com/
http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1nocea mnoho jiných stránek. Vánoce jsou svátky zrození Krista. Dárky se dávají a z dárku měly vždy největší radost děti, ale to neznamená, že Vánoce tady jsou pro děti. Jsou pro všechny křesťany, ale stávají se i občanskými svátky, tedy slaví je i ateisté.

Durga
6. ledna • 19:07

Celou diskusí se nese - jsou to svátky děti. Opravdu? Myslíte, že děti jsou celé bez sebe, když dostanou hromadu dárků jako odměnu za to, že se jim rodiče celou dobu před vánocemi nevěnovali a jen přemýšleli, co koupit, kde koupit a velmi mnoho lidí taky kde na to vzít. Jsou tohle ještě radostné vánoce? Od září nám vřeští do uší rolničky a kam se podíváme, tam je červenobílá hrůza. Tolik let jsme se bránili dědovi Mrázovi, abychom teď podlehli jeho tlustšímu, bodřejšímu a jen v rátkém kabátě oblečenému kolegovi. Nejsem proti vánocům, ale v té podobě, v jaké probíhají dnes, to nejsou svátky, ale horor. Radost dětí - a co když dítě nemůže ve škole vyjmenovat tolik drahých dárků jako jiné a je předmětem posměchu? Raději si vymýšlejí a bojí se, až to praskne. Než to, co dnes považujeme za vánoce, tak raděj opravdu nic.

teja
6. ledna • 19:07

Nejsem mimo mísu, Vánoce jsou křesťanský svátky narození Ježíše. Zjistěte si to.

SMÍŠEK
6. ledna • 14:26

Spíš hooodně mimi mísu
:-DDDDDDDDDDDDD

Jana
6. ledna • 14:19

Alu ...Teja je krapítek mimo mísu :-))

Alu
6. ledna • 14:10

Teja :-) není to svátek dětí? A proč se tedy HLAVNĚ pro ty děti dělá co myslíš ?

teja
6. ledna • 9:09

vian, já nejsem věřící, já napsala jenom to, co hlásají sami křesťané, že je to jejich největší svátek. Ale mne se to taky nezdá, protože před Velikonoci, jak píšeš, říkají totéž.

teja
6. ledna • 9:06

Alu, ja neříkam, že Ježíšek nebyl dítě. Přečti si moje slova pozorně a nevkládej mi do úst to, co jsem neřekla. Já napsala, že Vánoce jsou svátky všech křesťanu, bez ohledu na věk, tedy nejenom detí.

OKO
6. ledna • 7:50

Michellino pokud sis nevšimla, jsi v rubrice " názory čtenářů " né na schůzi :-))

Michellina
5. ledna • 18:54

Myslím,že některé věci zbytečně rěšíte, ať si dělá každý dle svého nejlepšího úmyslu.

Katianka
5. ledna • 18:53

Mindas: ale no tak! Copak je taková radost jen u vánočního stromku? Mám takové chvíle moc ráda, ale taky si oddychnu, když je to za námi :D A to samé štěstí prožívám i při jiných věcech s dětmi, než je radost z dárků o Vánocích - narozeniny jsou taky super, pěkný výlet, kam se dítě těší, první ocenění dítěte, když se něčemu věnuje atd... ;-)

mindas
5. ledna • 17:49

Paní Sára ochuzuje sama sebe o ten nádherný pocit štěstí,když děti uvidí stromeček.Ta radost se nedá popsat.

viann21
5. ledna • 16:57

Naprosto souhlasím se Šiškou ;-)
Tejo, Vánoce opravdu nejsou ten největší svátek pro křesťany - pro ně jsou důležitější Velikonoce, tedy "oslava" Ježíšova zmrtvýchvstání :-*

šiška
5. ledna • 16:07

Myslím, že vánoce jsou jenom pro malé děti.Ty se z toho těší nejvíce.Tak proč jim to nedopřát.Tam kde nejsou děti mi to připadá jako šaškaráda.Samozřejmě je to věc názoru.Já věřím jenom tomu, na co si mohu sáhnout a co vidím na vlastní oči.Když si lidstvo vymyslelo ve své fantazii boha, ať ho klidně uctívají, proti gustu žádný dišputát.Každý má svou pravdu.Dětičkám to ale přeji, je radost se dívat na usměvavou dětskou tvářičku.

Zdravuška
5. ledna • 14:34

Milá Marie, vánoce má každý takový jaký si je udělá sám a pokud svátek vánoc ztratil na půvabu pak za to můžeme jenom MY - LIDÉ...a stejně tak to můžeme zase jenom MY - LIDÉ změnit.
Takže pokud se nějaká Marie honí, bude mít asi vážně vánoce ulítaný....tak se Máňo zastav a zkus počítat do deseti než se zase rozběhneš :-))))

Alu
5. ledna • 14:23

Teja a Ježíšek podle tebe asi dítě nebyl žéééé?

Ivanhoe
5. ledna • 14:21

Paní Saudková a Vy si myslíte že Ježíška někdo viděl? A v tom je právě to kouzlo vánoc.Když jste Vy byla dítě ...taky jste neměli stromeček ? A vůbec jste se asi na vánoce netěšila?
Pokud to tak je, vašemu názoru na vánoce pak rozumím.Pokud to tak ale není a Vy přesto svým dětem vánoce nedopřejete, pak nerozumím Vám.Možná je důvod úplně jiný než se zdá.....

sas
5. ledna • 13:57

Sáru naprosto chápu, protože jsem také nevěřící (vlastně jsem - věřím v pohanství a za největší svátk považuji čarodějnice). Stromek také nemáme, jenom pár větviček ve váze. Jediné, co by mně i dceři chybělo, jsou dárečky .

teja
5. ledna • 9:48

Vánoce jsou oslavou narození Ježiše, tedy je to největší svátek všech křesťanu. Není to svátek detí, takže říkat, že Vánoce jsou pro deti není správné. Vánoce jsou svátky všech křesťanu, bez ohledu na věk.

Hosa
4. ledna • 20:46

Já znám také ten názor,že vánoce jsou jen pro děti.Ale my se sejdeme celá rodina , zazpíváme koledy,popovídáme a je nám fajn.A myslím ,že paní Sára ochuzuje své děti o moc.Uklízení není potřeba přehánět a mé 2 vnučky 5 a 7 let už pekly cukroví skoro samy-dcera jen dohlížela a byly nadšené.A že by se děti ve škole nepochlubily co dostaly od Ježíška-tak tomu nevěřím.Jsou to ale její děti , tak to je jen její věc.

teja
4. ledna • 19:54

feinka, souhlas, každý muže říci svuj názor. Říci svuj názor ale neznamená nadávat a urážet druhého člověka.

janatka
4. ledna • 12:33

Ten kdo uklízí pravidelně nemusí šílet o vánocích.U nás jsou vánoce nejen pro děti ,ale i pro nás dospělé máme je taky rádi.Zˇádný stres vše v pohodě.Cukroví pečeme s dětmi a žádný šílený u´klid nás nestresuje.Nedovedu si představit,že bychom vánoce neslavili.Sára je trochu jiný člověk,který má divné názory.

tataika
4. ledna • 11:23

paní Sáro,jste dobrá ale málo uvařená. A ty šaty co nosite Vám opravdu sednou, ale nechtěla by jste je už vyměnit,,,,---
Paní SÁRO,jste dobrá ale málo uvařená.Nemyslete jenom sama na sebe ,Ono se Vám to muže všechno vrátit

Haňulka
4. ledna • 9:25

Milá slečna Saudková asi do dnes nepochopila že Vánoce jsou hlavně pro děti a proto aby se jednou za rok sešla rodina a měli se všichni rádi.Až budou její dítka chodit do školy nebo školky,budou chudáci,už teď je mi jich líto.

feinka
3. ledna • 21:13

teja
Tolerance je i v tom, že i t a d y může každý říct svůj názor a ten vůbec nemusí mít nic společného s křešťanskou láskou.
Plně souhlasím s Brdou

teja
3. ledna • 20:24

Proč tolik zloby ? Kde je tolerance? To je ta vánoční láska a pokoj? Cožpak je každý povinen zastávat jednotný názor? Brda, ty tvoje názory se jaksi s křesťanskou láskou jaksi nezlučují, že ?

bobr
3. ledna • 16:58

My jsme Vánoce vždycky slavili. Je pravda, že dokud byl syn malý, bylo to jiné, člověk se víc těšil.Ale i teď po letech, prostě Vánoce jsou Vánoce bez nich by to nebylo ono.

Soňa
3. ledna • 15:19

No asi tak souhlasím s Brdou, která to popsala trochu víc rázně.
Já nešílím, neuklízím a vánoce máme, také hlavně kvůli dětem.
A to ani nepeču cukroví.
Není nadto, když jako rodiče uvidíte, tu radost v očích svého dítěte, jak kouká na rozsvícený stromeček s pár dárkami.
Takže každej at si dělá vánoce jaké chce.

Brda
3. ledna • 14:59

Všechny holky tu maj fakt rozumný názory. Je jasný že nikdo z nás asi nevěří na ježíška a o vánocích se pachtí, utratí peníze, aby zkrátka vytvořil aspon trochu vánoční atmosféru, ale.. Minimálně ty děti za to stojí :-). Osobně se domnívám, že s prominutím od všech krav, které hlásají podobné psychopatické názory, jsou pouze póza a skutečnost je taková, že jsou to spíše líné vši, korunovány lakomostí. Proč utrácet a proč zdobit stromeček, jak zde píše jedna slečna či paní,že. Koneckonců, vždyt i kdyby koupila malý umělý stromeček nebo nalámala pár roští v lese, navěsila na to dva řetězy a tři ozdoby, nezchudne, a tradice je tu. Jestli neumí upéct cukroví nebo je líná, dá se to dnes koupit i hotové a jestli nejí rybu, může si usmažit řízek (třeba už obalený z polotovarů :-). Je to ale nefér vůči ostatním hlavně dětem, protože ty nemohou za to že jejich matka je vylízaná kráva, která nejdřív neví zda souložit se starym olezlym dědkem nebo pak přeskočit na synka (nejsípš sukaj jako veverky všichni dohromady), a pak ani neudělá dětem vánoce. Paní Saudkovou jsem viděla jednou v civilu na vinohradech v jedný večerce - umorousaná smradlavá špína, která se asi meje jednou za měsíc a neví co je voňavka. Z vlasů jí kapaly skoro vši. No pak neni co se divit.

Samuelka3
3. ledna • 14:21

..:-))...můj osobní názor je,,JAKÝ SI TO UDĚLÁŠ TAKOVÝ TO MÁŠ".
..já osobně vánoce slavím, ale prostě nic nepřeháním a ani neidealizuji,)aji bych řekla, že ji v lecčem chápu)...
..a určitě p.SAUDKOVÁ postupem let pochopí, zda se jí toto smyšlení nějak z úročilo nebo né?.. a bude to akceptovat i ze všemi klady i zápory..no prostě :-)),,JAKÝ SI TO UDĚLÁ TAKOVÝ TO MÁ".

Makovicka
3. ledna • 9:43

Je škoda, že děti nemůžou říci svůj názor a než si ho udělají, budou už zformované sobeckou matkou, které se nechce upéct trošku cukroví a nazdobit stromeček. Ne pro víru,pro shon a proto,že to dělají všichni,ale pro radost vlastních dětí.Pro nic jiného to nedělá téměř nikdo z nás

gunka
2. ledna • 19:05

Nemám ráda vánoce,ale když pak vidím děti jak čekají na ježíška je to opravdu nezapomenutelný zážitek na celý život .Proto bych si nedovolila je zrušít a dětem tak vědomě ubližovat.Nejde v tomto století o církev ,dnes už je to snad hlavně kvůli těm malým dětem .Svět se mění....
Sáro věř ,že tvé děti to do budoucna poznamená a až budou mít vlastní rodiny ,čeká je trauma a nebudou se umět o vánocích chovat přirozeně.Seš líná a nejseš schopná v klidu připravit i ty nejjednodušší vánoce.

moni
1. ledna • 23:46

je to super mne sa to tiez zda falosne moje tri deti dostavaju darceky cely rok.preco by sme sa mali mat radi iba na vianoce?

Elisa
1. ledna • 23:16

Sáru Saudkovou nemám ráda, vlastně ani celou tu její rodinu, ptž. jsou divní. Takže, proč by neměli mít divné zvyky, že?

šutračka
1. ledna • 18:58

no to je síla ty její názory takový bláboly Děti mají rády Vánoce mají radost když se jim podaří vyrobit nějaký dárek.a hlavně když ten dárek se líbí, jejich očička pak krásně září.Znám to z vlastní zkušenosti,mám čtyři děti té nejstarší bude letos 18 let a dodnes mám schované dárečky které vyrobila.Je to nezapomenutelné kouzlo

VlckovaJaroslava
1. ledna • 11:35

Vánoce jsou jednou do roka . Je krásné když se dětská očička rozzáří u malého stromečku plné dárků. Jednou ti to děti vrátí. Nemusíš být věřící nebo stačí když jsi slavná Ty?

Koulička
31. prosince • 13:19

" Takova maková " .....tobě musel tedy někdo hodně ublížit....je mi tě líto a přeji ti abys v srdci našla lásku

Barčaa
31. prosince • 4:37

Jéé, já myslím, že by to našim dětem bylo líto, nemít vánoce.
A to se taky obdarováváme celý rok. A na vánoce neblázníme.
Možná kdybychom žili jen jako uzavřená komunita, pak bych si uměla představit, že by nebyly zklamané, kdybychom vánoce přehlídli...ale když chodí děti do školky nebo do školy....
Prostě si neumím představit, že se postaví a řeknou rozumně..."nene, já jsem, Míšo, nic nedostal, protože my vánoce neslavíme, je to totiž církevní svátek a Ježíšek neexistuje, tak proč slavit".
"o)

ježibabka
30. prosince • 23:24

Sáro snažíš se být jiná než ostatní ženy,ale věř mi,že jsi naprosto stejná uhoněná matka,se divím,že za tebe ti tví Saudkové,kreří umí jen chlastat a dělat děcka nezkoušeli za tebe i porodit,to už by jsi byla teprve k obdivu,jinak si hod své názory na vánove do koše nejsou zajímavé

miska
30. prosince • 23:04

Názor p. Sáry na Vánoce se mi vůbec nelíbí a její děti lituji.

Irena
29. prosince • 23:37

To Taková maková.Je mi Tě líto!! ale je to Tvůj názor, tak Ti ho nebudu vyvracet.Každý se na to díváme svým pohledem!!A paní Saudková ať si dělá co chce.Ona, po vzoru výborného fotografa, ale lidsky normálního magora,pana Saudka, se vždy bude odlišovat od většiny.

feinka
29. prosince • 21:03

TakováMaková Jste citový chudák

feinka
29. prosince • 21:02

Já myslím, že paní Sára je zhnilá na to, aby něco pro své děti udělala. Ona si snad ani neuvědomuje, o co své děti okrádá. Vánoce vůbec nejsou o shonu a bláznění, ale o tom, že jedenkrát za rok se rodina sejde jinak. A nikdo mi nebude vykládat, že jsou to dny jak každé jiné. Ať jenom jednou vyzkouší dětem Vánoce "udělat" a uvidí, jak budou šťastné.

Bubasaurka
28. prosince • 21:39

A já si myslím, že paní Saudková má dobrý názor. Vánoce jsou přeci především církevní svátky a pokud nejsem věřící, tak proč je slavit. Je to pak takové podvádění. A na druhou stranu je strašně zajímavé, že pokud řeknete, že o vánoce nestojíte, jste divná. Ale už jsem se setkala s mnoha ženami, které upřímně nenávidí velikonoce - to je také stejný svátek. Jen to nadělování dárečků chybí... Myslím si, že když se udělá jakákoliv příjemná atmosféra doma - třeba narozeniny, tak je to stejné, jako vánoce, jen prostě mnohem více v klidu. A netlučte mne do hlavy!!!! :-)) :-))

Kiikina
28. prosince • 19:26

Aby Vám to Sáro ty vaše děti jednou nevyčetly. Vánoce nejsou jen o shonu a o velkých darech. Ale ozdobit malý stromeček a koupit pár dárečků pro radost by Vás taky nezabilo.

TakováMaková
28. prosince • 12:00

to adéla-co to je "správná atmosféra Vánoc"??? Navíc nemůžeš přece říkat že jako jakždý z nás se těšila. Proč si proboha myslíš, že se každý jako dítě těšil na Vánoce?? A ještě navíc budeš říkat :ty jsi se netěšila? Tak to tě lituju, chudáčku. Fuj! Vánoce jsou fuj, často navíc ti co se ohánějí "slavením Vánoc" ani pořádně neví, co se vlastně slaví. Chjo. Je 28.12 a mám pocit, že jestli ještě uslyším jednu koledu tak se pobliju

Ivana.
28. prosince • 10:19

Někde jsem četla, že Vánoce jsou hlavně svátky dětí. Dětem je už 20 let, dárky si již nedáváme, ale pořád zdobíme stromeček, dáváme vánoční ubrus, pečeme jen 7 druhů cukroví podle tradice naší rodiny, díváme se spolu na pohádky a navštěvujeme se s příbuznými. Předvánoční běsnění a reklamy nás nechávají chladnými a prostě si Vánoce spolu pěkně užíváme.

adéla
28. prosince • 9:50

mně by zajímalo, jestli paní Saudkovou její rodiče o Vánoce taky ochudili.... Myslím si, že se jako každý z nás, když byla dítě, těšila, šimralo jí v břiše a nemohla se dočkat toho až zazvoní Ježíšek a nadělí dárečky. Radila bych, nebuďte sobec, nemusíte přeci smejčit celý dům a podléhat reklamě, stačí vytvořit doma takové prostředí, které navodí tu správnou atmosféru Vánoc, které jsou mimochodem tradicí, a co by byla kultura bez tradic?

Koulička
28. prosince • 1:45

Sáro, zkuste se do té školy juknout a budete překvapená jak vánoce děti zajímají.
Vaše rozhodnutí neslavit je opravdu jen Vaše věc.Zda děláte dobře či ne poznáte sama.Změnit se to dá vždycky.Neumím si představit jak se dají vánoce " užít " když se neslaví.....

Guru
28. prosince • 1:28

Sáro, nemusíte slavit ramadan,ten se opravdu slaví jinde.Myslím, že Ježíška nikdo z nás neviděl, pána Boha také ne a kolik lidiček se k němu v těžkých časech obrací a prosí o pomoc.....zvláštní že?

Sněhová královna
28. prosince • 1:13

Souhlasím s vílou, dárečky každý dostává nejen o vánocích, ale vánoční atmosféra je jen jednou v roce.Je to čas, kdy se všichni sejdou právě nejen u vánočního stromečku...je to čas, vidět žářící dětské oči ...čas vidět své blízké...čas poděkovat za to, co máme.Vánoce nejsou jen shon a stres, pokud to samy nedopustíme :-)

milacci2
28. prosince • 0:56

Vy asi můsíte trčet z řady za každou cenu celkem jsem váš přístup k životu obdivovala ale už to odeznívá měla byjste se dát k Svědkům Jehovovým ti taky neslaví a mají klid. milacci2

milacci2
28. prosince • 0:51

Ve filmu Dědictví je věta cituji"ja sem vašu p..u neviděl a taky věřim,že ju mate.Nemusíte být věřící a přesto můžete svým dětem udělat hezké vánoce my si taky dáváme průběžně v roce dárečky ale na vánoce je to úplně jiná atmosféra ,sejde se celá rodina ti nejmenší rozdavají dárky zpívají se koledy já jsem spokojená kvočna a všichni mají dobrou náladu né proto,že musí ale že je to opravdové.Zajímalo by mne jak si to tedy užíváte,neděláte nic ,to je to užívání lituji vaše děti až půjdou do školy nevěřím,že budou na takové úrovni,že vánoce kolem nich projdou bez povšimnutí a s ostatními dětmi o tom nebudou hovořit . milacci2

Sarah
28. prosince • 0:49

Vánoce jsou opravdu poněkud konzumní záležitostí...nicméně si neumím představit,že když tu vždy byly,najednou je začnu ignorovat..jejich kouzlo poněkud bledne s věkem,ale znovu mají svůj smysl,když jsou tady naše děti..ochudit sebe i je..nevidět ty zářící oči???Vánoce byly,jsou a budou..pro děti především..kvůli těm chvilkám štěstí(děti nic nehrají)to stojí za to..Hra na Ježíška je kouzelná...užijme si ji všichni..

Vánoční víla
28. prosince • 0:33

...Sáro,vy nevidíte důvod, proč slavit vánoce? Vždyť vánoce jsou hlavně pro děti nemyslíte?

Atropin
28. prosince • 0:28

Slavit vánoce je přece kouzelné a pohladí nám to duši.Každý má vánoce takové, jaké si je udělá, buď kouzelné, nebo žádné....možná by stálo zato zeptat se Sáro svých dětí, zda vánoce chtějí nebo ne....odpověď Vás možná překvapí....

muron
28. prosince • 0:05

taky souhlasím,že paní Sára se prostě musí lišit od ostatních,divná to žena.

Sabrila
27. prosince • 22:17

Souhlasím se suru. Paní Sára se prostě musí odlišit od ostatních a myslí si, že se dělá zajímavou.

Astra
27. prosince • 21:17

Konečně má někdo shodný přístup jako já. Hurááá!

suru
27. prosince • 19:35

Miluji Vánoce od svého dětství.Obdarovat drahé třeba jen malým dárečkem.Vůně cukroví,jehličí..Radost v kruhu rodiny.Možná v dnešní době jedinný čas,který si pro sebe uděláme...v tom běhu starostí..a sejít se celá rodina u společného stolu.
Vánoční svátky nedrží různé náboženské sekty a snad lidé,kteří jsou pohodlní utvořit si hezkou atmosféru v rodině.
Bohužel u Sáry neobdivuji ani její umění.Díky panu Saudkovi je povědomá.Ať si slaví svátky,jak uzná.Lituji jen její děti.Snad by jí jen šlo kojení na veřejnosti,než pečení cukroví a dodržování tradic Keltů.

alena
27. prosince • 19:27

co jsou vanoce jen přetvářka................hrajem si jak se nemame rádi

kudla
27. prosince • 19:14

Vánoce si udělá každý po svém, jaké je chce mít on sám. Takže si ani nemyslím, že by museli být hektické ... když vy sami je nechcete mít hektické.
Také si myslím, že dospěláci je právě slaví hlavně kvůli dětem. Děti prožívají Vánoce mnohem intenzivněji než my, a je to krásné je vidět jak jsou natěšení...
Absolutně vůbec s praštěnou paní Sárou nesouhlasím!
Ani neví o co ty své děti ochuzuje.

jaruš
27. prosince • 19:12

Chudáci děti, až se domluví s vrstevníky, tak se nebudou cítit tak dobře.Není třeba se stresovat, ale děti mají stromeček i dárečky rádi.

REbeCA
27. prosince • 18:49

Nevím,co na to říct ..asi nic....u ní mě tio nepřekvapuje

Renucha
27. prosince • 18:42

... docela by mě zajímalo, co vlastně řeší Sářiny děti ?! ... že by řešily jak zaujmout správnou pózu pro focení? ... nebo jestli se nechat vyfotit s oděvem či bez oděvu?

Zaba4
27. prosince • 18:02

No na jednu stranu ma pravdu, pokud clovek neni verici a nema zajem slavit Vanoce, tak jako Ramadan a pod., nesouhlasim ale s tim, ze deti neresi co dostane kdo pod stromecek, mam doma malou se stru a muzu rict...resi resi resi :)

kometka
27. prosince • 17:50

Pani Sára opět nezklamala. Opět ukázala veřejnosti jaká to je h..a :0).

HankaJa
27. prosince • 17:24

asi ji nechápu - nezažila jsem nic krásnějšího, než rozzářená očička našeho 3,5 letého syna u stromečku. A taky dostává dárky celý rok....

vecernice
27. prosince • 17:12

Sára je aspon svá, je pravda že vánoce si každý poslední dobou uvědomuje jako utrácení za dárky honění se na poslední chvíli, stresování s pečením nemám jí to za zlé

sussa
27. prosince • 17:07

Renucha: musím tě trošku opravit, Vánoce se rozhodně neslaví odjakživa... navíc mají původ v pohanských svátcích slunovratu, např. náš zvyk mít o Vánocích jmelí je typicky keltského původu, s křesťanstvím nemá vůbec nic společného. Navíc datum slavení Vánoc je výsledek reforem kalendáře, Ježíš se rozhodně nenarodil v tuto dobu, neboť podle Bible se narodil v době, kdy pastýři hnali svá stáda z hor, což podle klimatických podmínek daného území vychází cca někdy na podzim...a to neříkám jako nevěřící člověk, jsem pokřtěná, vychovaná ve víře, i když dnes už poněkud vlažná...
nicméně Vánoce beru jako příjemný a milý svátek, který trávíme s rodinou a dvěma kočkami v pohodě, radosti a klidu...a jestli někdo Vánoce chce nebo nechce slavit - je to jeho věc...máme třeba známou muslimskou rodinu, moc příjemní lidé, s třemi dětmi, běžně slaví ramadán, ale dětem i na Vánoce udělají stromeček - prostě jen proto, že se jim to líbí... i drobné dárečky děti dostanou.... to je, myslím, pěkný přístup...

Marie
27. prosince • 16:35

Sára je pravdivá vůči sobě i svojí rodině. V dnešní době je to velká odvaha. Co se týiá vánoc, má pravdu,je to církevní svátek, který zcela ztratil ducha a stal se komerčním blázněním.

Kačenková
27. prosince • 16:06

Je úplně praštěná že Ježíška neviděla.Jak říkal Polívka "Vaši pi... jsem taky neviděl a věřim že ji máte".Nikdo o ní už nemluví tak na sebe musí nějak upozorňovat.

eva
27. prosince • 15:25

já jí to moc nevěřím. Podle mně se dělá zajímavá

Josina
27. prosince • 14:44

Ne, židovka není, původně se jmenovala Šárka jaksi česky, to jsem zapomněla, ale jak se dala dohromady se Saudkem, jméno si změnila. Ostatně sama říká, že neslaví /židovskou/ chanuku. Myslím, že je velkáškoda ochuzovat děti zrovna o poetické vánoce, u kterých se bláznit vůbec nemusí, a které slaví a minují i ateisté. Mám přítelkyni, dceru jehovistky, která dodnes vzpomíná, jak strašně stromeček jiným dětem záviděla, jak jukala za záclobou, aby ho aspoň zahlédla.

Věra
27. prosince • 13:45

Je židovka. Ale udělat pro děti vánoce by jí snad neublížilo. Je to její životní postoj a děti nemají možnost se k tomu ještě vyjádřit. Vždyť ani do dětského domova na vánoční nadílku nepřijela... Asi jí pro výstavy a byznys nezbývá čas...

Renucha
27. prosince • 13:17

Rozhodně bych neřadila vánoce mezi svátky umělé, slaví se odjakživa a po celém světě, i když třeba různým způsobem ... a jsou to svátky především pro děti, nevěřím že zrovna těm Sářiným dětem bude jedno, že jiné děti mají stromeček a dárečky a ony ne ... Sára je sice šikovná fotografka, ale tenhle její "umělecký" postoj se mi zdá opravdu hodně "umělý" :-/

k.myska
27. prosince • 11:40

no přiznám se, že si neumím představit Vánoce bez stromečku, koled a dárečků - nemusím věřit v Boha a běsnit - ale Vánoce jsou krásné , romantické a pro děti tak trochu kouzelné

Ketka
27. prosince • 11:29

Bláznit se nemusí, ale stromek, dárky a typické vánoční rituály jsme měla ráda jako dítě a mám je ráda dodnes. Svoje děti jsem o ně nikdy neošidila a vidím, že si Štědrý den (kupodivu) užívají i ve svém pubertálním věku. Přestože nejsem věřící, za křesťanku se považuji, neb jsem byla vychována v křesťanských tradicích.

santina
27. prosince • 11:20

Také nejsem příznivcem slavení vánoc a vytváření falešných iluzí. Když byli děti malé raději jsme času vánočního volna využili jinak, strávili jsme jej na horách, dnes jsou děti dospělé a také tomuto nepodléhají, vyrazí se někam podívat
zalyžovat si, poznat nové země atd. Vánoční blázinec se nás vůbec nedotkne, pro nás mají cenu jiné prožitky.

Romana210
27. prosince • 10:42

na rozzařena očička dětiček je nejkrasnějši pohled at děti dostavaji cely rok co chce ale tohle je nejkrasnějši pohled z celeho roku o ktery se ošizuje

XXLwomen
27. prosince • 10:30

No nevím, jak závažné věci řeší takový prvńáček, ale myslím si , že otázkou vánoc se zabývá dítě v tomto věku daleko víc,než si je ochotna paní Saudková připustit. Ona se tak rozhodla i za děti, protože nevěří. Já taky nevěřím, přesto bych rozzářená dětská očička na Štědrý večer nevyměnila za nic na světě.

Doporučujeme

Články odjinud