Dětské oddělení ostravské nemocnice dostalo nový kabát

Dětské oddělení ostravské nemocnice dostalo nový kabát

Nadace Archa Chantal 19.6. 2001 otevřela nově rekonstruovanou příjmovou část dětského oddělení Městské nemocnice v Ostravě.

Dětské oddělení ostravské nemocnice dostalo nový kabát

Nadace Archa Chantal 19.6. 2001 otevřela nově rekonstruovanou příjmovou část dětského oddělení Městské nemocnice v Ostravě. Herbalife International Family Foundation, generální sponzor celého projektu, darovala nadaci Archa Chantal 35 000 dolarů jako svůj příspěvek na podporu dětí v České republice.

Autoři projektu nazvaného "PARK", ing. Ivana Horáková a ing. arch. Vojtěch Vašek, navrhli veselé prostředí, blízké dětské fantazii. Před rekonstrukcí působilo toto oddělení se studenými chodbami, zastaralým nefunkčním sociálním zařízením, čekárnou s ordinací a nevyužitou velkou halu nehostinně. Provedeny byly především změny barev interiéru, vyměněny všechny podlahy a také osvětlení, dále byly prostory nově zařízeny a vybaveny hračkami pro dětské pacienty. V Parku se objevují lavičky, rybník, altánek, fontána, spousta zeleně a zvířátek. Děti se mohou procházet po cestičkách, hrát na prolézačkách a také si zatelefonovat z telefonní budky, když se jim bude stýskat.

Samantha Faulkner, prezidentka nadace Herbalife Family Foundation, dnes řekla: "Jsem potěšena, že tu jménem naší nadace mohu být a vyjádřit, jak moc nás všechny spolupráce s nadací Archa Chantal na tak významném projektu těší a jak jsme na ni pyšni. Ráda bych nadaci Archa Chantal popřála hodně dalších úspěchů. Všichni doufáme, že tato nádherná změna, která byla provedena tady v Ostravě, zlepší životní podmínky dětem, jejichž zdravotní stav vyžaduje hospitalizaci."

Nadace Archa Chantal, jejíž prezidentkou je paní Chantal Poullain-Polívková, byla založena v roce 1993 s posláním humanizace zdravotnických zařízení a léčeben pro děti, které zapomenou na svoji nemoc v příjemném prostředí nově vybaveného nemocničního oddělení. Nadace Archa Chantal Foundation již zkrášlila několik dětských oddělení nemocnic po celé České republice. O aktivitách nadace se dozvíte více zde.

Herbalife International Family Foundation velice zaujala práce nadace Archa Chantal
a tyto dvě organizace nalezly společnou řeč v podpoře dětí a dohodly se na společné dlouhodobé spolupráci. První projekt založený na této dohodě se jmenuje "Plnou parou vpřed" a byl otevřen na psychiatrické klinice Fakultní nemocnice v Brně - Bohunicích minulý měsíc. Obě nadace doufají v pokračující spolupráci na dalších projektech pomáhajících dětem v České republice.

Mark Hughes, zakladatel společnosti Herbalife International, založil nadaci Herbalife Family Foundation v roce 1994 jako neziskovou organizaci na pomoc dětem a rodinám. O několik let později se Herbalife International Family Foundation zasloužila o rozšíření činnosti do doslova každého koutu světa. Nadace každoročně podporuje programy zajišňující jídlo, přístřeší, oblečení, vzdělání a mnoho dalšího dětem ve více než dvaceti zemích světa, v nichž podporuje přes třicet charitativních organizací (například Casa Herbalife v Brazílii, SOS dětské vesničky v Indii, Fond na ochranu dětí v Koreji atd.).

Zdroj: Petra Rolečková

Doporučujeme

Články odjinud