Dětský svět

Dětský svět

Připravte svým dětem kouzelnou zahradu plnou překvapení. Aby rodinné hřiště bylo bezpečné, přinášíme vám rady, které byste při jeho přípravě neměla v žádném případě podcenit.

Každý z nás netrpělivě čekal, až se po dlouhé zimě slunci konečně zachce nastavit nám přívětivou tvář. Jakmile roztály poslední zbytky sněhu, vrhli se zruční tatínkové či najatí zahradníci na kultivaci trávníku, zastřihování plotu, odhrabávání zazimovaných pivoňek.

Jenže – mysleli jste při přípravě jarního prostředí na zahradě i na své děti? Jestli ne, máte nejvyšší čas na nápravu. Poradíme vám...

Jak vybírat? Mějte na paměti, že si se zvolenou sestavou budou hrát vaši potomci. A mělo by to být déle než jednu sezonu. Na výběru si můžete dát opravdu záležet. Hobbymarkety dnes nabízejí jak sestavy plastové, tak z přírodních materiálů. Další množství variabilní inspirace najdete v obchodech s dětskými potřebami. Tam jsou navíc už předem vyzdobené oblíbenými pohádkovými postavičkami, takže je vaše děti budou milovat ještě mnohem víc.

Co by na zahradě chybět nemělo? Pokud se svým potomkem nechcete z pochopiltelných (převážně hygienických) důvodů chodit na hřiště veřejná, měli byste s partnerem na zahradu zasadit pískoviště, prolézačku a skluzavku. Pro větší děti pak houpačku, ale ta již není nezbytně nutná. Protože nikdy nevíte, kdo se v noci potuluje po vaší zahradě, měli byste především vybírat produkty splňující i vyšší hygienické nároky.

Jaké? Například pískoviště požadujte jedině zakryté. Domácí kočka sousedů může začít s oblibou vykonávat potřebu do míst, kde si ve dne hraje vaše zlato, což by vám dozajista nebylo moc příjemné.

„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu Maminka.„

Více o tom jak vybavit zahradu pro děti se dočtete již v pondělí 3. května 2010.

ČTĚTE TAKÉ:

Tmavomodrý svět - I. díl

Doporučujeme

Články odjinud