Devítiletý kluk vydává knihu o tom, jak mluvit s děvčaty

Devítiletý kluk vydává knihu o tom, jak mluvit s děvčaty

Devítiletý Američan Alec Greven se stal jedním z nejmladších vydávaných autorů. Pro školní projekt napsal knihu Jak mluvit s děvčaty. Kopie ručně psaných rad začal prodávat za 5 dolarů (100 Kč) na školní burze knih a ukázalo se, že je to hotový bestseller.

Pak se příběhu ujaly místní noviny a Alec byl pozván do televizní show, aby o své knížečce promluvil. A toto vystoupení vedlo ke smlouvě s prestižním nakladatelstvím HarperCollins. Teď si jeho knihu, která má 46 stran, mohou v brožovaném vydání koupit lidé po celých Spojených státech.

"Všiml jsem si, že hodně kluků má problém s tím, jak mluvit s holkami," řekl Alec reportérce New York Post Jennifer Ferminové. "Když řeknu ´ahoj´ a ona mne také pozdraví, je to dobrý začátek."

Mezi další jeho rady patří: moc se nevytahovat, skládat přiměřené komplimenty, nepřehánět to s nimi a dávat si pozor na krasavice. "Je lehké všimnout si hezkých holek, protože mívají velké náušnice, super oblečení a spousty šperků," píše Alec ve třetí kapitole. "Hezké holky jsou jako auta, která pořád potřebují doplňovat olej. Nejlepší volbou pro většinu kluků jsou normální holky. Ale pamatujte: některé jsou, když přijde na kluky, dost chladné. Nedejte se takovými holkami zdrtit."

Alecova matka Erin Grevenová tvrdí, že její syn nespíš pochytal většinu svých rozumů z četby.

"Čte pořád. I u večeře mu musím připomínat, aby knížku, co zrovna čte, položil," dodává pyšná maminka nadějného mladého spisovatele.

Doporučujeme

Články odjinud