Diagnóza v České televizi se blíží stovce pořadů

Cyklus příběhů o nemocech, lékařích a moderní medicíně Diagnóza, který Česká televize s úspěchem vysílá od roku 2001 a ve kterém odvysílala již téměř sto původních dokumentů, pokračuje podzimní sérií dalších premiér. Všechny byly vyrobeny ve spolupráci se společností Herafilm.

Diagnózu vysílá Česká televize ve středu večer na ČT2 a v září uvede například dokument Dýchej naplno – o osudu jednoho z 600 000 astmatiků, kteří v České republice žijí. Jen necelá polovina z nich je však v péči lékařů. Příběh rodiny Prchlíkových přiblíží moderní způsoby léčby této zrádné choroby.

První říjnová Diagnóza se věnuje chronické obstrukční plicní nemoci známé i pod zkratkou CHOPN a dokument s podtitulem Dech na dvacet metrů poodhalí příběh inženýra Pavla Růžičky a jeho kruté onemocnění, které úzce souvisí s kouřením.

Zvláště dospívající mladé lidi by měl přilákat k obrazovce dokument s názvem Akné a podtitulem Okno do těla. Dramatický příběh o Lukášovi a krutých letech jeho dospívání přiblíží jednu z nejtěžších forem akné a moderní způsoby jeho léčby. V říjnu se pak diváci Diagnózy mohou ještě seznámit s genetickou poruchou zvanou Prader - Willi syndrom a s nebezpečnými Nádory tlustého střeva ,ve kterých Česká republika drží neslavný primát.

Pokud diváci nestihnou shlédnout některý z dílů, mají možnost si jej přehrát z internetových stránek http://www.diagnozy.cz>www.diagnozy.cz , kde je nyní umístěno již bezmála 100 odvysílaných dílů cyklu .

zdroj: Česká televize

Doporučujeme

Články odjinud