DIANA (38): Manžel mě podvedl, tak jsem mu to vrátila. Co ale teď?

DIANA (38): Manžel mě podvedl, tak jsem mu to vrátila. Co ale teď?

Člověk dělá v afektu a v žárlivosti spoustu věcí. Diana o tom ví své. Přišla manželovi na nevěru, a tak mu to chtěla vrátit stejnou měrou. Situace se tím ale ještě víc zkomplikovala.

S manželem máme poměrně šťastné a klidné manželství. Jsme spolu 13 let, máme dvanáctiletá dvojčata a až na pár malých krizí a sem tam nějaké hádky nám vztah funguje. Překvapivě po těch letech dokonce i sex, máme ho i několikrát týdně, což jak vím od kamarádek a známých, není po tolika letech zcela běžné.

Oba jsme poměrně otevření novým věcem a nikdy jsme neměli v posteli problém, naopak. Myslím, že i fungující sexuální život nám pomohl překonat naše manželské krize. O to víc mě překvapilo, když jsem zjistila, že mě manžel podvedl.

Vím, že se to stává celkem běžně i ve fungujících vztazích, a tak nějak jsem počítala, že se to zřejmě přihodí i nám. Jak manželovi, tak i mně. Vždycky jsem si ale přála spíš nevědět. Myslela jsem, že jsem na to připravená, přesto, když to přišlo, mě to nečekaně zasáhlo. Jednou večer při sledování televize jsem přes manželovo rameno zachytila na displeji jeho mobilu smsku, která byla víc než zavádějící – obsahovala totiž i fotku nahé ženy.

I když normálně tyhle věci nedělám, nedalo mi to a později jsem mu projela mobil. Bylo to tam. Co jsem pochopila z konverzace, manžel mi se svojí kolegyní zahnul jednorázově opilý po firemním večírku a v aférce nehodlal pokračovat. Ona se ho ale i tak snažila uhnat.

V tu chvíli se ve mně mísilo mnoho pocitů. Vztek, smutek, lítost, bezmoc, strach… Postupně zůstával hlavně ten vztek. Manželovi jsem neřekla, že o jeho záletu vím, zároveň jsem ale byla podrážděná, nepříjemná a nevěděla jsem, jak situaci řešit.

Pomalu ve mně rostla touha po pomstě, která vygradovala, když jsme si s kamarádkami vyrazily bez dětí na dámskou jízdu na týden k moři. Sbalila jsem tam jednoho plavčíka a poslední noc s ním byla hodně žhavá. Nic víc jsem od něj nechtěla a strašně se mi ulevilo. „Teď jsme si kvit!“ říkala jsem si.

Když jsem se vrátila domů, manželovi jsem všechno řekla. Jak jsem přišla na jeho nevěru, jak jsem se cítila i že jsem se mu pomstila. Myslela jsem, že tím se všechno smaže a že začneme nanovo. To jsem se ale spletla! Ačkoliv manžel vzal celou situaci poměrně s klidem a vše jsme si vysvětlili bez větších hádek a shodli se, že šlo o nesmyslné úlety, které pro nás nic neznamenaly, něco se změnilo. V posteli nám to spolu přestalo fungovat. Vždy, když má k něčemu dojít, začnu myslet na to, jak to manžel dělal s onou kolegyní a jestli se mu to náhodou nelíbilo víc než se mnou.

Manžel se prý zas nemůže zbavit myšlenek na mě a snědého plavčíka z pláže. Takže veškeré naše pokusy o sex skončí fiaskem a tupým zíráním do stropu. Jelikož máme oba sex rádi a nyní žádný nemáme, jsme neustále podráždění a čím dál víc se hádáme. I když jsme v počátku celý ten blázinec s nevěrou ustáli, nenapadlo nás, jak nás mohou následky dostihnout. A nenapadá nás ani, jak problém řešit dál… Znamená to, že odteď si prostě budeme muset být nevěrní, pokud budeme chtít sex?

Doporučujeme

Články odjinud