Dieta 2018 podle hvězd: Pro Býky se hodí paleo, pro Lvy Dukanova dieta

Dieta 2018 podle hvězd: Pro Býky se hodí paleo, pro Lvy Dukanova dieta

Banánová či melounová dieta, ketonová a Breussova. Diet existuje nepřeberné množství. Dala jste si do nového roku předsevzetí, že zhubnete? Jenže ne každá dieta se hodí pro každého. Její výběr ovlivňuje i znamení, ve kterém jste se narodila. Co se hodí zrovna pro vás?

Beran (21. 3. - 20. 4.)

Berani mají rychlý metabolismus. Ovšem teď v zimě, kdy se moc nehýbete, potřebujete i vy něco málo shodit. Vyhněte se tučným a mastným pokrmům, přidejte cvičení a změny uvidíte velmi brzo. Pozor, Berani jsou tvrdohlaví a vášniví. Můžete tedy s dietou začít s nadšením, ale brzo vás to může přestat bavit.

Nejlepší dieta pro vás: Pikantní a pestrá strava, která vás nebude nudit. Doporučujeme pravidelné vážení. Vhodná je pro vás také Atkinsonova dieta.

Pokračování 2 / 12

Býk (21. 4. - 21. 5.)

Býci bojují se svou váhou dost obtížně, protože milují jídlo a je pro ně těžké se ho vzdát. Najděte si proto nějakou dietu, která obsahuje recepty s nízkým obsahem tuků, v níž je spousta ovoce, zeleniny a obilovin, a naučte se recepty, které vás budou bavit, a vy tak nebudete muset přinášet velké oběti.

Nejlepší dieta pro vás: Vhodnou dietou pro vás je paleo dieta, při níž je nutné vypustit sacharidy a obiloviny. Je ideální pro ty, kteří mají rádi maso, zeleninu a ovoce. To můžete jíst bez omezení a půstů. Nezapomínejte ani na cvičení, to je pro vás nezbytné.

Pokračování 3 / 12

Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

Blíženci nejsou vybíraví a mají rádi zajímavé a nové pokrmy. Rádi experimentují a jejich chybou bývá, že jedí za pochodu a nedopřejí si na jídlo dostatek času. Milují fast foody a kalorická jídla. Blíženci ale potřebují rozmanitou výživu!

Nejlepší dieta pro vás : Doporučujeme středomořskou stravu, makrobiotickou dietu nebo ketonovou dietu, kdy jíte zejména bílkoviny.

Pokračování 4 / 12

Rak (22. 6. - 22. 7.)

Raci milují vaření a nejlepší část této činnosti je ochutnávání svých vlastních výtvorů před podáváním. Přece by nenabídli návštěvě něco, co nechutná dobře! Ovšem to může vést k tomu, že přibírají na váze. Zkuste proto letos vařit, ale méně ochutnávat.

Nejlepší dieta pro vás: Zaměřte se na nízkotučné potraviny obsahující hodně vlákniny a uvidíte, že nebudete mít chuť neustále zobat a ochutnávat. Prospějí vám procházky, ideálně v době úplňku, zhubnete pak rychleji. Hodí se k vám taky chrono dieta, kdy jíte ve správný čas správné potraviny. Nesmíte mléčné výrobky a musíte omezit sacharidy.

Pokračování 5 / 12

Lev (23. 7. - 22. 8.)

Lvi jsou králové džungle, a tak milují pokrmy vhodné pro krále a královny – pečené maso, lasagne, fettuccine, mexickou kuchyni. Vášniví a ohniví Lvi potřebují dietu, která obsahuje spoustu rozličných jídel v menu. Důležitý je tedy plán, když se pro něco rozhodnete, nemůže vás nic zastavit.

Nejlepší dieta pro vás: Dukanova dieta. V první fázi se klade důraz na bílkoviny, později přidáváte další potraviny. Držte se, první dny mohou být krušné.

Co nás čeká v roce 2018 podle hvězd? Podívejte se na video, v němž vám to prozradí astroložka Martina Boháčová:

Pokračování 6 / 12

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou od přírody zdravé a střídmé, pokud tedy potřebují zhubnout, obvykle jde jen o několik kilogramů. Těch se mohou zbavit celkem jednoduše: Vynechají sladkosti, přeskočí svačinu a k večeři si dají jen maso se zeleninou. Přidají k tomu více hodin v posilovně nebo na lyžích a mají vystaráno.

Nejlepší dieta pro vás: Panny nejsou fanouškem složitých diet, preferují „chytrý“ přístup k výživě. Pro vás je tedy ideální vegetariánství, protože konzumace čerstvých a celozrnných potravin nevyžaduje moc času na přípravu. A nemusíte být na sebe tak přísné, můžete jíst vajíčka, mléčné výrobky a ryby.

Pokračování 7 / 12

Váhy (23. 9. - 23. 10.)

Váhy preferují vyvážený a harmonický život. Proto většinou nemívají problémy s nadváhou. Ovšem na druhou stranu jsou velkými gurmány, což může být nebezpečné. Pokud tedy přece jen potřebujete shodit, vaším klíčovým slovem by se mělo stát slovo „střídmost“. Nehodí se pro vás jednostranné diety, kdy jíte jen grapefruity nebo bílkoviny, to by bylo katastrofou pro vaši harmonii.

Nejlepší dieta pro vás: Potřebujete dietu, která kombinuje to nejlepší tím nejlepším možným způsobem, aniž byste na sebe byly příliš přísné. Proto je vhodná dieta s nízkým glykemickým indexem (dieta GI).

Pokračování 8 / 12

Štír (24. 10. - 22. 11.)

Když Štíři přiberou, je pro ně těžké zhubnout. Potřebujete totiž spoustu pomocníků, jako jsou lněný olej a zelený čaj. Ty pomáhají spalovat tuky. Vy sami ale musíte něco pro zhubnutí udělat – začít cvičit a méně jíst. Máte však dostatek odhodlání, takže to určitě dokážete.

Nejlepší dieta pro vás: Tekutá dieta, díky které se můžete zbavit nadbytečných kilogramů. Je taky určitou variantou půstu. Její plán zahrnuje pouze pití ovocných a zeleninových šťáv a čajů.

Pokračování 9 / 12

Střelec (23. 11. - 21. 12.)

Střelci obvykle nemají problém s cvičením, protože mají tendenci spíše běžet než chodit. Ovšem jídlo už může být větší problém, zvláště v zimě, kdy je nepříznivé počasí může zpomalit. Omezte proto množství jídla, které jíte, a možná to bude stačit.

Nejlepší dieta pro vás: Máte svobodného ducha, takže se pro vás hodí jídla obsahující pikantní koření, čerstvé mořské plody, rýže a zelenina. Asijská dieta je pro vás to pravé ořechové, protože obsahuje jednoduché pokrmy s vařenou zeleninou, rybami a rýží.

Pokračování 10 / 12

Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

Kozorozi nemívají problém s nadváhou. Pokud ale přece jen potřebují shodit, stačí omezit konzumaci tučných jídel a přidat ovoce a více pohybu. Ideální pro ně jsou jóga, tai-či, ale také aerobní sporty, jako jsou chůze, běh, plavání, cyklistika.

Nejlepší dieta pro vás: Je taková, která vám umožní jíst jídla, na která jste zvyklí. Važte se pravidelně, protože monitoring vám pomůže získat kontrolu nad hubnutím. Vhodnou dietou je takzvaná osmihodinová dieta.

Pokračování 11 / 12

Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

Vodnáři mívají tendenci se přejídat, zvláště když se nudí. Nejlepší způsob, jak shodit nějaké to kilo, je psychologický přístup. Jistě, i nadále tedy musíte méně jíst a více cvičit, ale především se musíte udržet v psychické pohodě a zbavit se stresu. Hledejte způsob, jak nahradit emoční přejídání něčím vhodnějším, pracujte sami na sobě a uvidíte, že to půjde.

Nejlepší dieta pro vás: Vodnáři dávají přednost sestavení vlastního jídelního plánu, který kopíruje konkrétní individualitu. Zkuste si tedy počítat kalorie a kombinovat potraviny, které vám chutnají.

Pokračování 12 / 12

Ryby (21. 2. - 20. 3.)

Ryby milují sladkosti a tučné pokrmy, jako jsou těstoviny pokryté roztaveným sýrem. Používáte je totiž velmi často jako berličku pro své emocionální problémy. Najděte si něco, co vás potěší – hudbu, malování, psaní. Pokud jde o cvičení, zapomeňte na jogging, který se pro vaši zasněnou povahu nehodí, raději choďte na hodiny tance.

Nejlepší dieta pro vás: Pro vás by jídlo mělo být relaxačním zážitkem. Potřebujete dietní plán, který vám to nabídne bez velkých omezení. Navrhujeme tekutou, kefírovou nebo asijskou dietu.

Doporučujeme

Články odjinud