Dieta podle MacDonald´s? Prý funguje!

Dieta podle MacDonald´s? Prý funguje!

Matka dvou dětí Megan Morganová se rozhodla, že bude jíst tři měsíce pouze jídla z MacDonald´s. Výsledek byl překvapivý. Zhubla o patnáct kilogramů.

Morganová se rozhodla, že zjistí, zda jsou za obezitu skutečně odpovědné restaurace rychlého občerstvení nebo jejich strávníci sami. Ti přece rozhodují o tom, co budou jíst. Problémem tedy nejsou nabízená menu, ale to, co si z nich kdo vybere.

Během třiceti dnů se Morganová stravovala jen u MacDonald´s, ale dávala si pozor, aby nepřekročila denní hranici 1400 kalorií.

"Musela jsem přemýšlet o tom, co budu jíst. A pochopila jsem, že většinu lidí obtěžuje dávat si pozor na to, co jedí. Jenže v tom je ten trik."

Morganová se řídila informacemi o nutričních hodnotách pokrmů, které jsou zveřejněny na webových stránkách tohoto řetězce restaurací. Hranolky měla za celou dobu jen dvakrát, jinak si dávala hamburgery a saláty. Za tři měsíce zhubla z jednadevadesáti na šestasedmdesát kilogramů.

Podobnou "dietu" držela i jiná Američanka, Soso Whaleyová. Dodržovala hranici 2000 kalorií denně a za tři měsíce se úspěch dostavil - ze sedmdesáti kilogramů zhubla na necelých šestapadesát. Mluvčí Americké dietetické asociace Dawn J. Blatner souhlasí s tím, že nízkokalorická dieta, byť od MacDonald´s, může lidem pomoci zhubnout. Upozorňuje ale, že nestačí dodržovat snížený přísun kalorií omezenou dobu, ale je nutné řídit se jím celý život. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud