DITA (40): Kontaktovala mě přítelova žena. Mám věřit jí, anebo jemu?

19 komentářů

Jariska
21. dubna • 9:30

Tak tu mame dalsi naivku Ditu, ktera se taha se zenacem. Takove vztahy nemaji zadnou budoucnost, to by Dita uz ve svem veku mohla vedet.
Take se divim Liborove manzelce, ze s takovym preletavym a bezcharakternim obejdou jeste zije. O rozvod by mela pozadat prave ona. Nechapu, proc se nektere zeny zuby nehty drzi takovych falesnych donchuanu.
Dito, budte rada, ze jste se dovedela o pozadi pribehu vaseho snatkoveho podvodnika a utikejte od nej rychle pryc! :pozor

drogondra
23. března • 9:12

Sakra práce, zrovna dnes, kdy koukám jak ceny zase rostou, bych měl řešit takovýto příběh, který je možná vycucaný z prstu. Bohužel ho někteří berou vážně. :hmm:

Radna
24. března • 8:48

@drogondra: Ale tady to přece už nikdo nebere vážně :-D, jsou to pro nás interaktivní povídky, počteme si a můžeme reagovat. To se u knížky nedá, tam si můžu tak sama pro sebe řešit blbosti, rozpory, nebo naopak dobré nápady, zápletky apod.

Yarda
23. března • 8:14

Spíš OT:
O jednom známém, dej mu Pán Bůh Nebe, se povídalo, že jednou ráno u nich zazvonil zvonek, u dveří nějaká jeho... že odchází od manžela a bude bydlet s ním. On že se musel hodně snažit, aby jí to rozmluvil dřív než to probudí jeho manželku a děti.
Ale třeba je to jen drb na kterém není špetka pravdy....
žena je
od Ráje
podivnej tvor
...

Elynor
23. března • 6:53

Mně teda z toho vychází, že bych toho chlapa nechtěla, i kdyby to všechno byla pravda. Zamotal se ukázkově. Napřed dcery "utekly z domova", protože maminka je semetrika, psaly tatínkovi dramatické zprávy, které on dával Ditě číst (co to je za koště, ten chlap, copak tohle se dělá?), ale jak začala být řeč o rozvodu, tak najednou jsou dcery zmanipulované proti tatínkovi a kůrku chleba by od něj nevzaly? To není zrovna konzistentní příběh, že? A pokud stojí otázka, komu věřit, tak ano, za normálních okolností bych věřila svému muži rozhodně víc, než anonymnímu hlasu v telefonu. Jenže pán není Ditin muž. Znají se jen krátce a kolikrát se za tu dobu asi stihli setkat? Na čem se dá v tomto případě stavět ta důvěryhodnost? Na tom, že on říká, že ji miluje? Eh... no.

Sandra
23. března • 0:50

Muži pouze vypadají, že jsou chlapáci. Ve skutečnosti jsou to slabší. Nechtějí rozhodovat. Proč by to dělali. Manželku mají jistou, přítelkyni vždycky ukecají. A pokud ne, zkusí to na jinou. Moc dobře vědí, že jít do rozvodu, dělit majetek, obhájit to před příbuznými, domluvit se na víkendech s dětmi, je moc práce. Je pro ně velice pohodlné hodit děti na krk manželce a počechrat si ve volných chvilkách ego jinde.

Sandra
23. března • 0:45

Vztah se zadaným lze brát pouze jako zpestření života. Nic víc. Jemu lichotí vztah s mladou holkou, doma je okoukaný. Jí lichotí jeho zájem, ženáč to s mladou partnerkou umí. Má praxi. Na manželství a rodičovství s ním může pomýšlet pouze naprostá naivka nebo velká optimista.A co slečně poradit? Berte ho jako bonus, než potkáte někoho, kdo o vás skutečně bude stát. K rozvodu ho netlačte. Naopak. Dejte mu najevo, že od něj nic nečekáte. Že jste to vy, kdo určuje pravidla, protože vy jste na rozdíl od něj volná. A že jste to vy, kdo si vybíráte, s kým se vídat. A že s ním se vídat budete pouze do té doby, dokud vás to bude bavit. A že řeči o jeho manželství vás nezajímají, protože je považujete za úplně zabitý čas.

Elynor
23. března • 6:34

@Sandra: Souhlas, akorát to "mladou holku" - Ditě je podle článku čtyřicet, sama je rozvedená a má syna. Není to tedy naivní mladé děvče.

Greta
22. března • 15:14

Zažila jsem. Manžel si našel slečnu, které tvrdil jak žijeme pouze vedle sebe, kvůli dětem, ale teď už mladší z dětí bude dospělé, tak už bude rozvod. Doma se choval normálně, žádné scény, ani z jeho ani z mojí strany. Vztah jsme měli hezký i co se intimity týká. Provalilo se to, když slečna začala tlačit na manželův odchod z rodiny. Ozvala se mi, že prý nechci povolit rozvod, že mám ale pochopit, že oni se milují. Že prý jsem mu bránila aby se odstěhoval. Když jsem manžela s touto informací seznámila, tak se strašně divil, že prý to není pravda, že slečna je jen kamarádka, a že jí rozhodně žádný vztah neslíbil. Nechci manželku z článku bránit, ale vše může být jinak, než tvrdí přítelkyně.

Realista
22. března • 13:10

Já se vždy v těchto situacích divím manželce. Pořád se všude rozebírá,že nevěra je vlastně normální,že koření vztah,jak milenka vlastně trpí. A nikde jsem nečetla pocity druhé strany-ta samota, ta ztráta zázemí,ten nedostatek důvěry,intimity a bezpečí,protože podvodník je citové angažován jinde,ta nálož starostí a nepříjemnosti, které ten podváděný táhne sám,protože partner nemá čas,prožívá "vášeň a porozumění,co ve vztahu chybí"atd.Divím se těm podváděným,že to snášejí. Vždyť nemají co ztratit. Takhle ztratí kus života v paskvilu a stejně zůstanou sami. A podvodník má ještě tu drzost říkat, že nechce "rozbíjet rodinu, když je to jinak fungující vztah". Jaký vztah,proboha? Vztah je vždy o lidech,co si věří a spolupracují. Jinak je to jen ekonomické spojení dvou cizích lidí. A děti mají špatný vzor.Rozvod je úleva,vymanění se ze lží a podvodu a start k tomu,najít si vhodnějšího partnera

Yarda
22. března • 11:18

Možná už jsem tu o tom psal.
V širším okruhu mých známých se stalo, dívenka, celkem sympatická, spolužačka ze základky, šla na jinou SŠ než já, doneslo se mi, že chytla život za špatný konec, vdala se, rozvedla a dala se dohromady s nějakým ženáčem, prý jí sliboval, že se rozvede a ožení se s ní, jednou za ní přišel, že si to s tím rozvodem rozmyslel, ona popadla nůž a zapíchla ho.
BTW: Když si na to vzpomenu, manželovi paní Žilkové se nedivím, že ten rozchod řešil na dálku.
:-(

AuAu
22. března • 8:11

Zase jedna, která ukázkově naletěla. Tak trochu rozvedený chlap je stejně volný jako je tak trochu těhotné děvče pannou. Slečna z naší pohádky od něj měla dát ruce pryč hned poté, co začaly vyplouvat první informace - anebo ho brát jen jako kamaráda s výhodami, a zbytek neřešit. Ono prostě - když někam nastoupíte jako brigádník bez větších práv a se spoustou povinností, asi vám taky po roce či dvou nenabídnou pozici v managementu jen proto, že jste to ponížení snesli a nezdrhli jinam. V pracovněprávních vztazích tuhle rovnici chápeme na první dobrou všichni. Ale běda, jak se do hry vloží hormony 🙈🥴🙈

Elynor
22. března • 6:12

Mimochodem, kde vzala ta manželka Ditino telefonní číslo? To pán doma řekl "Lidunko, mám zase novou známost, je to nějaká Dita, a tadyhle mám její vizitku"?

Radna
22. března • 8:53

@Elynor: Tak když se seznámili na firemní akci, kterou Dita organizovala, mohla to manželce nějaká dobrá duše z manželovy firmy říct a manželka mohla volat Ditě na pracovní číslo, to najde určitě snadno na netu. A když má manžel menší firmu, po letech tam určitě Dita někoho zná a možná má i kamarádky.

Elynor
23. března • 6:31

@Radna: Na firemní akci spolu ještě necvrlikali, to až potom soukromě. Navíc celkem pochybuju o tom, že zaměstnanci vědí, kdo akci organizuje, znají tu osobu a jsou celí žhaví meldovat manželce šéfa její telefonní číslo. Proč by měla mít Dita v té firmě kamarádky? Svět je sice malej, ale až tak moc? Vždyť tu akci organizovala jen jednou, nikde se nepíše, že by to dělala i ty roky předtím, to mohl organizovat každej rok někdo jinej, a nepsala by, že pána poznala teprve teď, znala by ho už z dřívějška. No to je nakonec jedno. Spíš mě překvapuje, že by se manželka vůbec namáhala Ditě volat, když to byla jen jedna z dlouhé řady známostí, a nepředpokládalo se, že by to něco měnilo, prostě další zářez na pažbě a těm se přece nevolá, to nestojí za pozornost, takových už bylo...

AuAu
22. března • 8:14

@Elynor: No, pokud pán zanáší opravdu opakovaně, Lidunka už má jistě svoje metody. Ať už zůstává u prostého lustrování mobilu a šacování kapes jako za starých časů, nebo se uchýlila k technologickým vychytávkám, které špehování bližního v mnohém usnadňují…

Elynor
22. března • 6:04

No, ono je to asi jedno, jestli je jeho manželka manipulátor nebo ne. On se patrně nerozvede. Kdyby byla pravda, že se chce rozvést už deset let, tak o čem se teď radí s právníky? To mohl mít dávno promyšlené a připravené. Evidentně by nešlo o nesporný rozvod, kdy se manželé na všem dohodnou. Děti jsou už dospělé, když odešly z domu. Takže jediná věc, co zbývá, je návrh na vypořádání společného majetku. Na to nemusí pán čekat. Kdyby myslel rozvod vážně, podal by návrh na rozvedení manželství k příslušnému soudu. Na to právníky nepotřebuje, to lze udělat téměř jednou větou. No a kdykoli poté pak může podat žalobu na vypořádání společného majetku, kde se řeší, co z majetku se přikáže komu, jak se vypořádají závazky, bydlení, finanční vyrovnání a tak různě podobně. To už mohl mít za těch 10 let vymyšleno mnohokrát, a jistě už ví, že žaloba na rozdělení SJM se řeší dřív, než vlastní rozvodové řízení, a že to může trvat měsíce i roky. Nicméně ta žádost o rozvedení manželství už mohla na tom soudu ležet, mít přidělené číslo jednací a čekat, až se vyřeší ta žaloba na SJM. To se samozřejmě dá zjistit a ověřit, jestli tam leží a kdy byla podána. Jestliže tam neleží, dá se dost pochybovat o tom, že to pán myslí vážně. Konec konců i kdyby se nakonec rozvedl, bude to taková výhra? Chlap, který sebou nechal - údajně - roky manipulovat a je to takový chudáček, jak je v článku tvrzeno? Kterým manželka vorá a nedovolí mu se ani rozvést? Chce tohle někdo mít doma? Chce takového muže mít doma dospělá nezávislá žena? Nestačilo by jí si ho nechat jen jako milence, a problémy s pánem ať si nechá ta manželka? Nebo že by ji lákalo, že by s ním třeba mohla pro změnu manipulovat Dita? ]:-D To by pak asi vzala rázně věci do svých rukou a neřešila by takhle dlouze své pochyby s kamarádkama a na internetech. Jak se říká - ukázaná platí. Pán zatím Ditě ukázal jen řečičky.

Věra Diblíková
22. března • 13:02

@Elynor: Jestli po 4měsíční známosti má letět na soud, jestli podal žádost o rozvod, tak by byla ta manželka proti ní hadr. Patrně mají děti, a chlap je srab a děvkař. Honem od něj, z toho kouká jen ztracené mládí a zklamání.

Elynor
23. března • 6:23

@Věra Diblíková: Po čtyřměsíční známosti ne, však se v článku píše, že se pán "rozvádí" posledních 10 let, údajně ještě předtím, než vůbec tušil, že nějaká Dita existuje, a že ona rozhodně není ten důvod k rozvodu.

Doporučujeme

Články odjinud