Dita Hořínková: Někdo musí být druhý

Dita Hořínková: Někdo musí být druhý

Zpěvačka Dita Hořínková (30) na divadelní scéně působí už od svých osmi let. Zpěvu se věnovala naplno i její sestra Diana Jechová (28), která ted´ plní především své mateřské povinnosti. Obě stále působí ve vokálním tělese Happy Day Quintet, které před lety založily.

Dita má za sebou sólová turné po Japonsku s klasickým repertoárem, koncertování v Kanadě v Torontu. Půvabná, velmi temperamentní tmavovláska je nejen zpěvačka, ale i činoherní herečka. Je tedy pochopitelné, že působí v muzikálech. V inscenaci Cikáni jdou do nebe měla hlavní roli cikánky Rady, zahrála si i v muzikálech Evita, Kabaret, Miss Saigon. A protože jí lákají nejrůznější divadelní formy, nově zkouší štěstí i v operetě. Zlákala ji Čardášová princezna v Hudebním divadle Karlín, která má dnes premiéru.

Přestože Dita ztvárňuje hlavní role, velkou diváckou popularitu si zatím nevysloužila. Má totiž trochu smůlu. Je vždy ta, která alternuje někoho slavného a tak se jí sláva poněkud vyhýbá. V hlavní roli kočky Grizabelly v muzikálu Cats, například alternovala Helenu Vondráčkovou, v Čardášové princezně se bude v roli Stasi střídat s Míšou Noskovou.

"Člověk se učí celý život, někdo musí být druhý a můj osud tento fakt zatím nijak neovlivnil. Důležitější, než být první, je pro mě zkušenost, kterou mohu od těch významných osobností získat," řekla Dita s nadhledem. Její vysněnou rolí byla Grizabella hlavní postava v muzikálu Cats. "Tím se mi přání splnilo, mým největším snem je zazpívat si Carmen. Vím, že ale na tuto roli musí člověk vyzrát. Zatím není ještě ta správná doba, ale doufám, že se jednou dočkám," řekla Dita Hořínková.

Klasickou hudbu rozhodně nechce opustit. Nyní natočila sólové CD Dove Sono a dále pak CD Colours s Jaroslavem Svěceným na hudbu Richarda Pachmana. Dita navíc vystupuje také s jazz-popovou kapelou Rapa Nui.

Doporučujeme

Články odjinud