Divokej Bill pokračuje ve svém "nekonečném" turné

Divokej Bill pokračuje ve svém "nekonečném" turné

Jedna z nejpopulárnějších hudebních skupin u nás Divokej Bill se rozhodla pomoci mladým, kteří vyrůstají bez rodičů. Právě v těchto dnech objíždí pražské kluby, aby vydělala peníze na pomoc společnosti Rozmarýna, zaměřené na práci s dětmi z dětských domovů a výchovných ústavů.

"Celkem pro Rozmarýnu hrajeme jedenáctkrát, v nejbližších dnech nás čekají koncerty v Lidovém domě, klubu Modrá vopice, Retro Music Hallu, ve Futuru a v Roxy. Čtvrtina ze vstupného jde vždy pro Rozmarýnu," říká zpěvák skupiny Vašek Bláha. "Tímhle turné by naše spolupráce měla začít. Neměl by to být jen tenhle jeden štěk," říká zpěvák Petr Fořt. "Pak už zase pokračujeme v našem nekonečném turné po zemích českých." Skupina vydala nedávno svoji novou desku s názvem Divokej Bill. Některé písničky z ní návštěvníci koncertů také uslyší.

"Snažili jsme se teď naše koncerty zorganizovat tak, abychom objeli všechna místa, kde o nás stojí. Koncerty budou trvat v průměru hodinu a půl a do toho chceme dostat všechny písničky, které od nás lidi chtějí slyšet, staré i nové. Které to jsou, rozhodneme definitivně až dvě zkoušky před turné, tak jako vždycky," dodává Petr Fořt.

Společnost Rozmarýna se chystá ve spolupráci s pražským magistrátem vybudovat kavárnu-galerii, kde budou mladí lidé pracovat poté, co opustí dětské domovy, v nichž vyrůstali.

"Zatím se hledá vhodný prostor, takže bude ještě trvat, než se kavárna otevře. Ale jestli se to povede, přijdeme hned na zahájení," slibují členové skupiny Divokej Bill.

Doporučujeme

Články odjinud