Dlouho bez sexu? Víme, co se stane s vaší vagínou!

Dlouho bez sexu? Víme, co se stane s vaší vagínou!

Možná jste to nevěděla, ale sexuální abstinence má velký vliv na vaši vagínu. Ať už nemáte sex proto, že nechcete, nebo zrovna není po ruce vhodný partner, může to mít na vaše tělo negativní dopad. Přečtěte si, jak období „zimního spánku“ prožívá vaše vagína!

Sex může být bolestivý

Jestliže nemáte delší dobu sex a vaše vagína odpočívá, stává se, že po delší pauze vás pohlavní styk může bolet. Dalo by se to přirovnat k namoženým svalům.

Pokud jste zvyklá chodit do posilovny a zničehonic si dáte na dlouhou dobu pauzu, jakákoliv fyzická aktivita pro vás po přestávce bude bolestivá. Stejně tak svaly ve vagíně jsou zvyklé na fyzickou námahu, kterou sex svým způsobem je. Nelekejte se, jakmile s milováním znovu začnete, vše se dá do pořádku.

Pokračování 2 / 5

Zmizí chuť

Důvodem, proč žena dlouhodobě nemá sex, je většinou fakt, že nemá stálého partnera. Ne každé ženě či dívce vyhovují náhodné známosti nebo milenecké vztahy a proces hledání partnera může být dlouhodobý, a tak z vašeho života na jistou dobu zmizí i sex.

Na to pozor, protože s dlouhou abstinencí se může utlumit i vaše libido, což pro vaše tělo není dobré. Sex má spoustu blahodárných účinků, proto se v období „sucha“ doporučuje alespoň masturbovat. V milostném životě vám to může jedině pomoct, protože díky masturbaci lépe poznáte svoje tělo.

Pokračování 3 / 5

Vagína stárne

Je logické, že v době, kdy přijdou děti, je sex často odsunutý na vedlejší kolej a sníží se jeho frekvence. Nenechte ho však ze života vymizet úplně! Nejen, že je skvělý pro dobré psychické rozpoložení a zlepšuje náladu, ale obzvlášť v období přechodu je důležité udržovat vagínu aktivní, aby nedošlo k oslabení vaginálních svalů. Pokud snad není po ruce partner, opět pomůže alespoň masturbace.

Pokračování 4 / 5

Je těžší dosáhnout orgasmu

Když si dopřejete delší sexuální půst, je dost možné, že bude chvilku trvat, než se dostanete zpět do rytmu. A to navzdory tomu, jak moc budete po sexu toužit.

Mozek si zvykne na fakt, že se mu sexuálního potěšení nedostává, a pokud se tak zničehonic stane, bude mu chvilku trvat, než zase přepne na „pracovní“ režim. A jsme zase zpátky u masturbace – i tady vám může pomoct nejen s překonáním období bez sexu, ale i s udržením se v kondici.

Pokračování 5 / 5

Změny během PMS

Pokud se naprosto vzdáte sexu včetně masturbace, může docházet ke změnám. Je dost možné, že budete mít bolestivější menstruaci a křeče v podbřišku se budou vyskytovat víc než obvykle.

Orgasmus má příznivé účinky na tělo a dokáže zmírnit bolest i napětí, obzvlášť co se týče menstruačních bolestí. Jestliže tedy z jakéhokoliv důvodu nemáte sex dlouhodobě, nevzdávejte se alespoň masturbace.

Doporučujeme

Články odjinud