Dnes je Mezinárodní den proti násilí na ženách

10 komentářů

Lucie R., Srby
23. října • 18:00

Domácí násilí aneb fyzické týrání, to je v dnešní době hodně rozsáhlý problém. I když to tak je nás mezi námi spoustu. Já osobně jsem si tím prošla. Po roce a půl chození jsme s bývalým přítelem začli bydlet, byla jsem tenkrát hloupá, takhle brzo odejít z domova. Myslela jsem si bůhví co to nebude za nádheru. Začínalo to nejprve tím, že jsem nesměla nikam na zábavy, diskotéky a podobně, pokud jsem někam přece jen šla přes jeho zákaz-pohádali jsme se. To bylyovšem jen začátky. Prohlížení telefonů, rozbíjení věcí, pálení nově zakoupených oděvů, zamykání v místnostech pokud jsem chtěla jít spát domů, slovní urážení typu-kur.., pí.., děv.., svi.. zkurv..., byla to docela síla. jenže člověk furt doufá že se protějšek zlepší, že má jen blbou náladu a furt si to nějak nepřipouští. Konečná byla když jsem se s nim rozešla, šla si tam večer pro svoje osobní věci a chtěla odejít. V tu chvíli mě zamkl stoupl si před dveře a nechtěl mě pustit, slušně jsem ho poprosila ať odemkne, že tímhle nic nevyřeší, ani na slušné chování nereagoval, tk jsem ho jemně odstrčila a do něho v tu chvíli vjel takový vztek, že see otočil a dal mi pěstí do obličeje. Bezvládně jsem tam na zemi ležela asi pět minut, bylo to jako zlý sem. Ani mě nezvedl, řekl že takovou špínu zvedat nebude.Asi tak za půl hodiny nechápavosti se sebral a začal se chovat jak schizofrén, sedl si do kouta a začal plakat.Nikdy jsem nepochopila to chování.Druhý den mě čekala maturitní zkouška, všichni z rodiny si mysleli, že neprojdu, ale ku podivu jsem všechny překvapila. Od bejvalýho jsem se odstěhovala v doprovodu svého současného přítele, tehdy ještě nejlepšího kamaráda a kolegy v automobilovém závodění. Samozřejmě si hrál na největšího chudáčka a dělal že jsem mu ublížila já tím, že jsem odešla. Myslím, že jsem udělala jedině dobře, pokud bych s ním zůstala, stala by se ze mě troska, která by se trápila svým vlastním životem na úkor toho, že by se někdo byvil na můj účet...Proto tímto prosím všechny ženy, u kterých se toto děje: VEMTE ROZUM DO SVÝCH RUKOU A UTEČTE DOKUD JE ČAS!!!!! VŽDYŤ ŽIVOT JE OD TOHO ABY SE UŽÍVAL V PLNÝ KRÁSE, A NE NĚJAKÝM TRÁPENÍM DOMÁCÍHO NÁSILÍ!!!!BUĎTE SILNÍ A VZEPŘETE SE JIM!!!!

anonym
30. června • 21:05

mám kamarádku ta má dvě děti z prvního manželství.Našla si přítele ten je asi o čtyři roky mladší než ona.Manželé nejsou čekaj spolu miminko on se kní příšerně chová ale hlavně když je ožralej ani si neuvědomí že je těhotná a vybíjí si na ní vstek,parkrát jí uhodil házel sní ozem.Zakazuje jí kamarádky.No prostě je to hrozný co jí dělá a to čekají spolu mimčo.Tak strašně ráda bych jí chtěla pomoci ale vůbec nevim jak.Je mi jí tak strašně líto.Pořád na ní myslim,opravdu je mi stoho hrozně když ´člověk nemůže pomoci.

MONIKA
3. března • 18:51

Znam moc dobre kdyz chlap bije zenu a ponizuje, sama jsem tim zila necelych pet let,nejhor si na tom bylo kdyz me mlatil pred detma,ponizoval,kopal,bouchal hlavou o zed dokud ze me netekla krev a dalsi hrozne veci mi delal.Kdyz jsem od neho utekla tak me vzdy navstivil nalitej a vyrazil dvere a jako vzdy me zmlati ani pilicie mi nepomohla vzdy mu jenom pohrozili a nebo to slo pred trestnou komisi.Rekli mi ze mi musi nejdrive zlamat nohy aby to slo pres soudy,takovy jsou unas zakony ze cekaj az ho zena zabije a pak si zato jde sednou,zato ze se branila takovemu krazlovi aby ji neublizoval tak zato bych poslala toho soudce nebo soudkyni za mrize kdyz to takhle berou,co je tohle za svet za zniceny svet,lidi byse meli nad sebou zamysled a to co nejdrive nez se navzajem zabijou.

Královni?ka
4. prosince • 23:34

Fyzické týrání je hrozné, ale často trpí ženy i psychickým týráním.Moje dobrá známá tím prošla, a přitom ji rok deptal člověk, který ve svém předchozím manželství byl totální podpantoflák,který měl za ženu pěknou mrchu.A místo, aby byl rád,že našel hodnou, slušnou ženu,vracel jí to, co jemu samotnému vadilo.

Denisa
28. listopadu • 13:21

Domácí násilí je v naši společnosti velký problém....Měli bychom se však zamyslet, zda jsou opravdu pachateli převážně muži....Ano, v případě fyzického nácilí o tom není pochyb, ale není psychycké týrání někdy mnohem horší?

Norma J.
28. listopadu • 21:00

Bohuzel,mam jednu kamaradku,ktera takovym peklem prosla.Nastesti uz je to byvaly manzel,Jeho nejmilejsi osloveni bylo kravo,navic byl i agresivni,nekdy byl pri tom pritomen maly syn.Jednou na nej podala i zalobu a zase ji stahla.Trpela 3 roky,nez se odvazila,proti nemu bojovat,bala se,asi jako vetsina takovych zen.Ale vydrzet a trpet s nekym takovym 26.let?Nejvic me prekvapilo,podle tabulky,nejvic obeti s VS vzdelanim,nejvic nasilniku mezi stredoskolaky.

Honza
26. listopadu • 11:18

Je smutný, když ženská, kterou vožralej chlap napad a ona se branila a zabila ho, jde sedět na 6 let nepodmíněně. Za co? Aň jde celá justice v čele se zelenejma mozka do...

Bledule
25. listopadu • 23:01

Můj známý pracuje ve vězení a ten vždycky tvrdí, že nejslušnější odsouzene jsou potrestané za vraždu. Říká: Vězení plné zlodějek, podvodnic, prostitutek, jsou to odporné ženy bez základních návyků. Víme s kolegy, když k nám příjde vražednice, bývá to většinou středoškolsky vzdělaná,inteligentní, žena, která měla tu smůlu, že jí povolily nervy.

Láďa
25. listopadu • 18:07

Justice je stará prodejná děvka. Vzpomeňte, co vyfasovala ta zfetovaná vožralá svině z Kladna, co zavraždila svojí dcerku ! ! ! A teď si dělá ze všeho a všech pr..l. Omlouvám se všem sviním, ty se starají o svá selátka jinak. . .

navratova frantiska
25. listopadu • 16:22

meli by byt prisnejsi zakony.a to tak ze kdyz ublizi muz zene mel by byt na po prve tyden lecen za tyrani v nejake izolaci,a za kazde ublizeni,pokracovat,a nedovolovat se k zene priblizit.
za kazde ublizeni, mel by byt potrestan a to tak,ze by mel byt od rodiny izolovan,vcele na po prve tyden a kdyz to nepomuze izolovani v cele prodluzovat,a trestat.k rodine se nepriblizovat.

Doporučujeme

Články odjinud