Dnes je Mezinárodní den psů. Takhle vypadá opravdová psí láska! | Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Dnes je Mezinárodní den psů. Takhle vypadá opravdová psí láska!

Patří neodmyslitelně k našemu dětství, ať už jsme s nimi vyrůstali doslovně, nebo nás jen provázeli na cestě do postýlek. Řeč je o Jonatánovi, Škubánkovi, Fíkovi, Dášeňce, Barbánkovi, Fifince nebo pejskovi. Pamatujete na hlavní postavičky nezapomenutelných večerníčků i dětských knížek a němý úžas, se kterým jste hltali jejich dobrodružství?

Vězte, že neuvěřitelné příběhy, v jejichž hlavní roli vystupují čtyřnozí miláčci, se neodehrávají jen v televizi nebo na stránkách komiksů a knížek. Dějí se i ve skutečnosti! A my vám garantujeme, že jimi budete fascinovaní stejně jako kdysi. Navíc dnešek je pro připomenutí si legendárních psích hrdinů ideální dnem, na 26. srpna totiž připadá Mezinárodní den psů. Tak jim společně věnujme pár minut pozornosti a nezapomeňte ani na ty, které máme doma. Dozajista se za to odvděčí.

Marilyn Monroe prý kdysi prohlásila, že má raději psy než lidi, protože ti ji na rozdíl od lidí nikdy nekousli. Nechceme parafrází citátu filmové divy, která byla vyhlášena nejvíc sexy herečkou všech dob, podněcovat k druhové averzi, ale to, že na jejích slovech, něco bude, dává tušit sedm krátkých příběhů vyprávějících, čeho všeho jsou nejlepší přátelé člověka schopni bez toho, aniž by svou oddanost a odvahu něčím podmiňovali. Prostě jenom tak – z lásky ke svým páníčkům. Třeba překonat vzdálenost 4 000 kilometrů vedení „jen“ touhou znovu se shledat se svou rodinou jako dvouletý kříženec kolie a ovčáka jménem Bobbie.

Připadá vám jeho půlroční putování napříč Spojenými státy jako námět na dojemný hollywoodský film? Stal se jím. Jeho autorem byl ale sám život. Ostatně podívejte se sami!

Dalších šest dechberoucích příběhů Psích hrdinů můžete vidět zdarma kdykoli a kdekoli na internetové televizi Mall.tv.

Doporučujeme

Články odjinud