Dnes je Světový den spánku: Jak se vyspat do krásy a vypadat ráno svěže?

Dnes je Světový den spánku: Jak se vyspat do krásy a vypadat ráno svěže?

Letos na pátek 19. března 2021 připadá Světový den spánku. A je to právě spánek, který je důležitou součástí toho, abyste vypadala každý den svěže a mladistvě. Co pro sebe můžete v noci udělat?

Dopřejte si kvalitní spánek

Abyste se vyspala opravdu do růžova a ráno se vám snadno vstávalo, je potřeba dodržovat určitá pravidla. Jedním z nich je čerstvý vzduch v ložnici, takže si vždy před spaním vyvětrejte. Pozhasínejte také všechny notebooky, telefony a tablety, protože jejich modré světlo nemá příznivý vliv na kvalitu spánku. Nejezte také těžká jídla, protože pokud se bude muset žaludek přes noc vypořádat s jejich zpracováním, vaše tělo si příliš neodpočine.

Chcete se vyspat lépe? Podívejte se, co pro to můžete udělat:

 

Pokračování 2 / 6

Používejte masky na noc

Během spánku se zvyšuje tělesná teplota, proto naše pokožka v noci přirozeně ztrácí více vody než ve dne. Noční masky zadržují vlhkost v pleti a tím zvyšují její hydrataci. Pokožka je v noci v „opravném režimu“ a zároveň je poréznější, proto mohou aktivní složky nočních pleťových masek pracovat efektivněji a jejich účinek se na pleti projeví výrazněji než při použití běžné denní masky.

Pokračování 3 / 6

Spěte na zádech

Jestli toužíte po hladké pleti, je ideální spát na zádech. S tváří přilepenou na polštáři se vám může stát, že se probudíte s obličejem plným otlačenin a také si zaděláte na vznik vrásek. Jestliže nejste z nějakého důvodu schopná na zádech spát, pořiďte si alespoň saténové povlečení, minimálně na polštáře. Jemná tkanina totiž nezpůsobuje tolik otlaků.

Zdají se vám během spánku sny? Co znamenají? Podívejte se na video:

Pokračování 4 / 6

Pečujte o ruce a nohy

Stejně jako váš obličej si i ruce a nohy zaslouží noční péči. Naneste na ně hydratační a pečující krémy a nechte je působit přes noc. Tím, že se ve spánku skoro nehýbete, máte záruku, že si krém nesetřete, a bude tak působit celou noc. Pokud chcete účinky ještě zvýšit, natáhněte si na noc bavlněné ponožky a rukavice.

Pokračování 5 / 6

Speciální polštář

Napadlo by vás, že vinu na poškozených vlasech může mít i váš polštář? Ano, je to tak. Většina lidí nejčastěji používá bavlněné povlečení, ale právě to může udělat neplechu nejen s vlasy, ale i s pletí. Existují však polštáře z takzvaného holistického hedvábí, jež mohou minimalizovat škody způsobené spánkem. Hedvábí do sebe totiž nevsakuje všechny přípravky na vlasy a pleť, takže mají větší šanci působit. Podobnou službu vám prokáže i již zmíněné saténové povlečení.

Pokračování 6 / 6

Nezapomínejte na vlasy

I vlasy potřebují péči, aby se během spánku neničily a ráno jste se nevzbudila s vrabčím hnízdem na hlavě. Nechoďte proto nikdy spát s mokrou hřívou, protože právě mokré vlasy jsou nejcitlivější na polámání a poškození. Zdravé hřívě také prospěje kvalitní povlečení a speciální péče v podobě kondicionérů a masek, jež je ochrání před poškozením, lámáním či elektrizováním.

Doporučujeme

Články odjinud