Dnešní mládež neumí česky, tvrdí Jaroslava Obermaierová

Dnešní mládež neumí česky, tvrdí Jaroslava Obermaierová

Při poslechu rozhlasu nebo při sledování televize prý nejednou naskočí herečce Jaroslavě Obermaierové husí kůže. "Dnešní mladí moderátoři neumějí česky. Běžně v televizi řeknou takové velké auta, místo ta auta. Střední rod jakoby přestal existovat," postěžovala si herečka tiskové agentuře Korzo.

Je tomu tak podle ní hlavně proto, že se děti místo čtení pohádek koukají hlavně na televizi. "Když jsem byla já malá, milovala jsem pohádky a na rozdíl od dnešních dětí jsem je hlavně sama četla. Maminka na to neměla čas, tak jsem se naučila číst dřív," konstatovala Obermaierová, známá veřejnosti zejména z televizních rolí, například z kontroverzního seriálu Třicet případů majora Zemana. Někdy se říká, že život je jedna velká pohádka. Co na to herečka? "To jo, ale hororová. Každý den je nějaký nervák. Vylézt z baráku je hrdinství, žít v Praze bláznovství," odpověděla.

Právě proto by děti podle Obermaierové měly sledovat pohádky. "Alespoň v pohádkách se můžou dostat k něčemu hezkému. Dobro tam vítězí nad zlem, ale v životě to tak bohužel není," smutně dodala Obermaierová.

Herečka prostě prožívá spíše horor než pohádku. Podle zasvěcených známých je její bývalý manžel Richard Čech často hledán policií a pravidelně odmítá platit alimenty ve výši patnáct set korun měsíčně na jejich syna Járu.

zdroj: Korzo

Doporučujeme

Články odjinud