Dobrý milenec mlčí: Aneb mluviti (při sexu) stříbro, mlčeti zlato?

Dobrý milenec mlčí: Aneb mluviti (při sexu) stříbro, mlčeti zlato?

Zatímco většina žen upřednostňuje muže, kteří nad sklenkou vína a dobrou večeří nejen naslouchají, ale i zaníceně konverzují, při sexu dávají stejné dámy obvykle přednost spíše mlčenlivým mužům.

Muži nás při sexu musí VIDĚT a my ženy zase musíme VĚDĚT. Vědět, že nás milují, že se jim líbíme, že nás obdivují a zbožňují. Nicméně vědět a ujišťovat o tom chceme obvykle pouze před tím, než danému „svůdníkovi“ zcela fyzicky podlehneme. Není nic horšího (pomineme-li nemyté tělo, a třeba i černé silonové a řádně uleželé ponožky) než chlap, který v posteli stále něco „mele“ a roztodivnými zvuky, které neustále vyluzuje, připomíná zraněného lva.

Mluví, protože je nejistý

Přehnanou mnohomluvností často trpí pánové (tedy trpí spíš jejich blízcí) s malým sebevědomím – a to i tací, do kterých byste naprosto neřekli – že mají k nízkému sebehodnocení a nejistotě důvod. Lavinou svých slov, názorů a rad pak maskují svou vnitřní nejistotu. Tento zvyk a naučený „maskovací manévr“ pak přirozeně přenesou i do intimních chvilek. Kupodivu to neznamená, že budou špatní milenci, často bývají velmi aktivní a vynalézaví a snaživí, jenže svým neustálým drmolením žhavou atmosféru mnohdy naprosto ochladí.

Mluví, protože chce slyšet vás

Mnoho lidí, údajně především žen, neumí komunikovat přímo, narovinu. Když něco chtějí, zvláště v nějaké choulostivějí situaci, různě naznačují, demonstrativně cosi předvádí, nebo se prostě chovají tak, jak by chtěli, aby se daný člověk choval k nim.

Možná, že i váš upovídaný milovník pouze touží po tom, abyste nemlčela. Otázkou je, co by chtěl slyšet…Lavinu něžností? Nebo naopak vulgární historky o tom, co byste mu nejradši provedla?

Mluví, protože mu to dělá dobře

A konečně (kupodivu) existují i muži, kteří zvládnou „konat“ i mluvit bez jakýchkoliv postranních úmyslů a důvodů. Zkrátka jim dělá milostně velmi dobře, slyšet právě ty věci, které říkají. Obvykle tedy primárně nejde o množství slov, ale o jejich obsah. Nicméně se jedná o vcelku vzácný „exemplář“ pánů, kteří zvládají dvě věci najednou.

Což nám, ženám, většinou nečiní problémy. Avšak i přes toto naše obdarování bychom ani my neměly příliš plýtvat slovy, neboť ani pánové si na to příliš nepotrpí a přemíra slov je většinou ruší. Obvykle stačí několik hezky intonačně zvládnutých slabik, šťavnatých pochval nebo něžných slov.

Muži při sexu „vypínají“ levou hemisféru

Zajímavé je, že dle sofistikovaných názorů některých sexuologů prý muži při milostných hrádkách „vypínají“ levou hemisféru – království logiky, analytického myšlení, matematiky a smyslu pro detail. Což pravděpodobně zařídila matka Příroda, neboť by si možná vše občas mnohem lépe rozmysleli a méně bezhlavě propadali atraktivním vizuálním podnětům.

Doporučujeme

Články odjinud