Dokonalé rty bez chybičky: Triky, aby obyčejná rtěnka držela

Dokonalé rty bez chybičky: Triky, aby obyčejná rtěnka držela

Rtěnka je nezbytnost, která by neměla chybět v kabelce žádné ženy. S její pomocí si dokážete vykouzlit sexy make-up, aniž byste potřebovala jiná líčidla. Jak ale zajistit, aby i obyčejná slíbatelná rtěnka vydržela co nejdéle?

Příprava se počítá!

Než se rozhodnete na rty nanést výrazně červenou nebo růžovou, uvědomte si, že je třeba mít rty hladké. Toho docílíte díky speciálním peelingům na rty. Výrazná rtěnka na rozpraskaných rtech totiž není nic hezkého! Pokud žádný peeling nevlastníte, můžete si smíchat cukr s medem, nanést směs na kartáček a jemně jí rty masírovat. Rty budou hladší, rtěnka na nich více ulpí a výsledek bude oslnivý!

Pokračování 2 / 5

Korektor nejen pod oči

Stejně jako můžete prodloužit výdrž očních stínů bází, můžete to samé udělat s rtěnkou. Na rty před aplikací rtěnky naneste korektor. A aby se rtěnka nerozpíjela do jemných linek okolo rtů, naneste korektor i těsně okolo rtů. Dbejte ale na to, aby byl perfektně zapracovaný do make-upu a nevznikly nevzhledné přechody.

Pokračování 3 / 5

Nevynechávejte konturku

Konturka je nerozlučným dvojčetem rtěnky. Bez ní nalíčení nebude nikdy tak perfektní. Nejenže díky ní precizně vykreslíte koutky i zobáček na horním rtu, ale i zabrání rozpíjení rtěnky do maličkých vrásek okolo rtů. Nemusíte ale zůstat jen u orámování rtů! Pokud konturku nanesete na celé rty, prodlouží výdrž rtěnky.

Chcete rty jak z filmu Padesát odstínů šedi?

Pokračování 4 / 5

Obtiskávejte

První vrstvu rtěnky obtiskněte do papírového kapesníku. Tuto radu jste slyšely mnohokrát, ale prostě funguje! Poté můžete nanést další vrstvu rtěnky nebo udělat ještě další mezikrok...

Pokračování 5 / 5

Fixátor rtěnky

Závěrečnou tečkou jsou speciální produkty, které rtěnku zafixují – fixatéry. Seženete je u několika značek a používají se jako poslední vrstva na rtěnku. Prodlouží trvanlivost rtěnky a zabrání tomu, aby se obtiskávala. Zní to jako sen, že? Jedinou nevýhodou je to, že některé rty dost vysušují, tudíž se nehodí pro každého a na každodenní používání.

Jaká rtěnka opravdu drží?

Doporučujeme

Články odjinud