Hydratační peeling (Orly, 510 Kč)

Hydratační peeling (Orly, 510 Kč)

Spa Magic jemný peeling z Mrtvého moře (biooo.cz, 246 Kč)
Rychlý peeling na ruce s bambuckým máslem (L´Occitane, 445)
Krém proti stárnutí (NIVEA, 89,90 Kč)
Krém Wisteria (Crabtree&Evelyn, 450 Kč)
17
Fotogalerie

Dokonalé ruce? Absolutní nezbytnost pro opravdovou dámu! Jak o ně pečovat?

Odvádějí za nás většinu manuální práce, takže si zaslouží i náležitou péči! Kromě toho jsou neustále na očích, a pokud nejsou v ideálním stavu, každý si toho hned všimne.

Tajemství pěstěných a opravdu krásných rukou není zas tak složité. Stačí jen pravidelnost, stejná, jakou věnujete péči o obličej nebo tělo. Přiznejme si ale, že málokdo z nás má v dnešní době čas trávit každý týden několik hodin u profesionálů. Proto nezbývá nic jiného, než se o ně postarat samostatně!

To nejdůležitější pravidlo je – mýt nádobí v gumových rukavicích. I sebedražší mycí prostředky, které slibují, že po něm budete mít ruce hedvábně hebké, vás jen tahají za nos. Nikdo ještě nevymyslel podobný zázrak! Prostředky na nádobí vysušují pleť a tím způsobují předčasné stárnutí. Pokud vám nevyhovují rukavice běžné, pořiďte si tenčí jednorázové, které používají lékaři. Jsou k dostání v lékárnách.

Dalším problémem, obzvlášť po dlouhé zimě, jsou lámavé nehty a v některých případech i drobné prasklinky. To jsou zas jasné příznaky nedostatků vitamínů a také příliš dlouhé působení studeného vzduchu. Tady pomohou vitamínové komplexy, buď v podobě změněného jídelníčku, nebo v podobě doplňků stravy. Tomu druhému neduhu se dá jednoduše předejít používáním rukavic.

Abychom se stali výjimkou v pravidle, že ruce vždy prozradí věk ženy, stačí pravidelně opakovat několik kroků. Nejdříve začínáme přípravou – peelingem. Protože právě po něm, je pleť připravená vstřebat největší množství všech výživných látek, obsažených v krémech. Chcete-li být na své ručičky obzvlášť hodná, před peelingem je můžete na deset minut ponořit do směsi teplé vody a mořské soli (1 polévková lžíce na jednu sklenici vody). Následuje pečlivá masáž peelingem. Je jen na vašich preferencích, zda si pořídíte již hotovou verzi, nebo si vyrobíte svou vlastní.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Po řádném očištění rukou od všech odumřelých buněk se přesuneme k tomu nejdůležitějšímu bodu – krémování. Dvakrát za den je absolutní minimum, kterým by si měly hýčkat všechny ruce! Večer se dokonce doporučuje ruce promazávat olivovým olejem. Je bezkonkurenční ve složení a obsahu vitamínů a minerálů. Večerní masáž by také měla být mnohem delší a procítěnější, protože vás krásně uvolní a připraví na noční relax. Velmi užitečnou pomůckou jsou i speciální rukavičky na spaní.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Nezbytnou součástí dobře vypadajících rukou jsou nehty. Pokud se budeme bavit o trendech, tak ty gelové ještě před několika lety prožívaly opravdový boom. Dnes už se ale dává přednost nehtům kratším a přirozeným. Je možné, že jsou pro vás „gelovky“ mnohem pohodlnější, v tom případě se vyhněte všem ornamentům, třpytkám a jiným ozdobám. Popravdě řečeno, působí dost lacině. Raději zvolte jednoduchou francouzskou variantu a vždy, když budete chtít něco výraznějšího, sáhněte po laku.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Kromě výrazných barev se letos nosí i nejrůznější geometrické obrazce a barevné přechody (ombre look). Jsou to ale techniky, které vyžadují čas a trénink. Další oblíbenou novinkou jsou laky s pískovou strukturou. Vytvoří na nehtu hrubší povrch, ale přitom neodpadává. Zajímavou alternativou běžnému laku jsou i jejich matné verze. Nanáší se úplně stejně, ale po tom, co zaschne, se vůbec neleskne. My vám ale prozradíme trik, jak zmatnit i běžný lak. Nalakujte si nehty a dokud ještě lak neuschnul, dejte ruku nad páru. Tímto způsobem za několik vteřin lak zmatní.

Aby manikúra vydržela co nejdéle a nehty zůstaly zdravé, určitě použijte podkladovou bázi (podlak), který zabrání zbarvení nehtů. Pro zafixování následně přetřete nehty nadlakem. Nejenže urychlí samotný proces schnutí, ale hlavně prodlouží životnost vašeho díla. Pokud přeci jen zjistíte, že vám nehty zežloutly, vezměte polovinu citronu a všechny prsty jim promasírujte.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud