Domácí farmářské menu: Připravte si hostinu ze surovin z trhu

19. 8. 2016
Domácí farmářské menu: Připravte si hostinu ze surovin z trhu
Když si z trhu donesete domů čerstvou zeleninu, domácí klobásky a další dobroty, můžete uspořádat hostinu.

Předkrm: Farmářské klobásky a paštika s domácím pálivým džemem

6 porcí příprava: 50 minut + tuhnutí

1 sušená vepřová klobása, 2 domácí jelení klobásy, domácí paštika, domácí vepřové škvarky, celozrnný pšenično-žitný chléb, listy zeleného salátu (vše koupíte na farmářském trhu)

DOMÁCÍ PÁLIVÝ DŽEM: 5 jablek, 100 g třtinového cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 cm zázvoru, 1 lžička mletého chilli, 1 lžičky kurkumy, 1 celá skořice, 2 hvězdičky badyánu

Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Dejte je do kastrolu a bohatě zasypte cukrem, podlijte octem a 3 lžícemi vody a nechte chvilku odležet. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Vymačkejte šťávu a přilijte ji k jablkům, přidejte mleté chilli papričky, kurkumu, skořici i badyán a promíchejte. Směs vařte na mírném ohni tak dlouho, až jablka změknou. Pak odstraňte koření a směs rozmixujte. Nechte vychladnout. Paštiku nakrájejte na plátky, ozdobte listy salátu. Podávejte ji s domácím pálivým džemem a klobáskami. Jako příloha je nejlepší celozrnný chléb.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Víkend se teď nese v duchu pohody. I když to není v rodině ideální, nehrozí vážnější hádka. Naopak v partnerském vztahu se blýská na lepší časy a možná si večer vyjdou s drahou polovičkou…

Nejčtenější články

Doporučujeme