8
Fotogalerie

Domácí fitness snadno a rychle

Novou řadu posilovacích lavic představila pro sezonu 2007/2008 německá společnost Kettler, přední světový výrobce potřeb pro fitness a volný čas. Díky této nové kolekci, nazvané výrobcem „Instant Gym“, je příjemně snadné sestavit si základní domácí posilovnu pro silový trénink. Posilovací lavice stačí vhodně nakombinovat a na malém prostoru vznikne během malé chvíle stylová posilovna, která je vynikajícím doplňkem k tréninku zaměřenému na kardiovaskulární systém.

„Aerobní trenažéry efektivně posilují oběhový systém, díky čemuž sportovec předchází srdečním chorobám, a umožňují také rychlé spalování tuků. Cardio trénink je však vhodné doplnit silovým cvičením pomocí posilovacích strojů, vlastní váhy nebo jednoručních činek,“ vysvětluje Ondřej Varga ze společnosti Kettler.

Silový trénink zpevňuje problematické partie, ale také posiluje břišní a zádové svaly. Právě s těmi má v současnosti většina české populace problémy převážně způsobené sedavým zaměstnáním. „Koncepce ´instantní posilovny´ přináší zajímavou alternativu pro všechny, kteří doma chtějí posilovat, ale na posilovací stroje nemají potřebné finance či prostor,“ dodává Ondřej Varga. Trénink s jednoručními činkami klade vyšší nároky na správnou techniku cviku, po jejím zvládnutí je však sportovec odměněn komplexnějším posílením dané svalové partie.

Řada Instant Gym se skládá ze čtyř posilovacích lavic a unožovacího stroje Pendo. Díky stylovému designu, který je pro německou značku typický, skončila doba, kdy se posilovací náčiní uklízelo před návštěvami z dohledu. Navíc jsou všechny výrobky řady snadno přizpůsobitelné specifikům postavy každého trénujícího. Výrobce nezapomněl ani na snadnou skladovatelnost – všechny produkty jsou jednoduše složitelné do kompaktních rozměrů.

Kettler Lineo – šikmá lavice vhodná k posilování břišního svalstva. Cena: 4490 Kč včetně DPH.

Kettler Tergo – lavice pro posilování zádového svalstva. Cena: 4490 Kč včetně DPH.

Kettler Vario – variabilní lavice pro posilování břišního a zádového svalstva.

Cena: 6990 Kč včetně DPH.

Kettler Torso – univerzální lavice pro posilování horní poloviny těla.

Cena: 6990 Kč včetně DPH.

Kettler Pendo - domácí trenažér pro cílený trénink vnitřní a vnější strany nohou, hýžďového a zádového svalstva. Tréninkový počítač měří počet opakování cviků, tréninkový čas a spotřebu energie. Cena: 9990 Kč včetně DPH.

Doporučená konfigurace pro „instantní posilovnu“ Lineo + Tergo + Torso + Pendo + aerobní trenažér (například rotoped, crossový trenažér či běžecký pás) Vario + Torso + Pendo + aerobní trenažér (například rotoped, crossový trenažér či běžecký pás)

Zdroj: Kettler

Doporučujeme

Články odjinud