Domácí kosmetika pro krásné vlasy

Domácí kosmetika pro krásné vlasy

Průmyslově vyráběná kosmetika zatlačila do pozadí domácí prostředky na krášlení. Ano, chemické šampóny a kondicionéry jsou sice jednoduché na použití, ale také pokožku zatěžují právě svým chemickým základem. Naštěstí existují i čistě přírodní varianty.

Pleťové masky vyrobené z běžných kuchyňských přísad zná snad každá žena. Kdo by nezkusil droždí, tvaroh či plátky okurky? Stejně jednoduše a přirozeně můžete pečovat o své vlasy, které uvítají pauzu od všech těch látek, jejíž jméno často ani nelze správně vyslovit.

Šampón z aloe a oliv 1 šálek vařící vody 15 gramů sušených květů (heřmánek pro blondýnky, ibišek pro rusovlásky a rozmarýn pro brunetky) půl šálku tekutého kastilského mýdla 1 lžička olivového oleje 2 lžíce šťávy z aloe vera

Vybrané suché květy přelijte vařící vodou. Zakryjte, nechte vychladnou a poté zceďte. Poté přidejte mýdlo, olej a aloe vera. Důkladně promíchejte. Vlasy směsí umyjte. Přírodní kastilské mýdlo tvoří vysoký podíl olivového oleje. Bylinky a aloe vera dodají příjemnou vůni a zjemňují pěnu.

Pomerančovo-heřmánkový kondicionér 1 šálek čerstvých heřmánkových květů nebo půlka sušených kúra z jednoho pomeranče 1 šálek jablečného octa 2 šálky vody

Pozvolna svařte všechny přísady 6 až 8 minut. Zceďte a nechejte vychladnout. Nalijte na právě umyté vlasy a nechejte působit 5 minut, poté opláchněte a vlasy usušte jako obvykle. Jablečný vinný ocet pomáhá odstraňovat mrtvé buňky a lupy a redukuje produkci mazu. Heřmánek zklidňuje a pomerančová kúra zanechává vlasy jemné, lesklé a čisté.

Vaječno-avokádová maska 1 vajíčko polovina avokáda

Smíchejte obě ingredience a vmasírujte do vlasů a vlasové pokožky. Nechejte působit 20 až 30 minut. Důkladně smyjte studenou vodou a vlasy přelijte pomerančovo-heřmánkovým oplachovačem. Avokádo obsahuje nejvíce proteinů ze všech plodů, díky kterých získají vlasy lesk, jemnost a nadýchané. Vajíčko se postará o objem a výživu.

Přípravky připravujte vždy čerstvé. Na rozdíl od kosmetiky vytvořené v laboratořích, tyto čistě přírodní zkrášlovadla bez obsahu chemických konzervantů vydrží jen krátce.

Doporučujeme

Články odjinud