Komentáře k článku zpět na článek

Olís 27. 10. 2016 | 14:24

Já zelí nakládám takto: protože máme malý soudek, nejprve zelí nakrouhám do vany, prosypávám kmínem a solí, postupně nakrouhané zelí pouští vodu, kterou
nabírám do nádoby pro případné dolití. Nechám zelí pustit vodu. Do vymytého soudku vložím na dno celé listy a na ně dávám zelí, umačkávám rukama, abych vymačkala vzduch. Na zelí naleju vybranou vodu tak, aby bylo potopené. Soudek necháme v chodbě, aby zelí mohlo vykvasit. To trvá dva až tři týdny. Potom přeneseme do chladu. Loňské zelí nám vydrželo až do dubna.

j66 21. 10. 2016 | 14:05

A jakých 12 tipů? V článku je popsán rádoby postup ve 12 krocích. Ale kdo by nákládal takhle zelí, tak se kysaného zelí nedočká

j66 21. 10. 2016 | 14:02

Mata69: Ten kdo to psal zelí nikdy nenakládal , resp. možná si to plete se zelným salátem. ten se jen promačká v mise , dá do sklenic zalije a steriluje. Naložené zelí se přece do zeláku namáčká až pustí vodu žádné vzduchové bubliny , které by byly třeba zalívat vodou nemá, A zelí se dává do chladného prostředí až když je zkvašené, v chladu by přece nezkvasilo Stačí si to dát do souvislosti s kvasnicemi , už vidím kynout těsto ve sklepě , to bych se asi buchet nedočkala

Mata69 19. 10. 2016 | 14:49

Mne by teda zajímalo proč by se mělo zelí mačkat do dřezu a nebo do vany....to tam bude kvasit? A nejdříve ho ušlapou a pak ochucují??? Kdo psal tento návod proboha??? Podle mne nikdy nenakládal zelí...

Přečtěte si také

Horoskopy

Závěr pracovního týdne jste očekávali vlastně od pondělí, protože se vám vůbec nedařilo. K vašemu…

Nejčtenější články

Doporučujeme