Domácí nosní sprcha: Prevence i léčba rýmy

18 komentářů

evatr
20. listopadu • 9:55

Kdo se necítí na konvičku, tak je sprej myslím přijatelná varianta. Já mám ráda sprej Quixx s mořskou vodou a mám ho stále po ruce. Jak je někde vydejcháno nebo klimatizace, je to výborný pomocník.
I pro miminka je mořská voda vhodná, ať už jako prevence či při rýmě. Máme doma Quixx baby kapičky.

Banting
4. listopadu • 11:48

Miki22: Quixx je výborný ve variantě pro miminka, Quixx Baby, ten se dá mimčům dávat od narození. Dospělý si může připravit vlastní roztok nebo manžel inhaluje slanou vodu ve formě páry, u dětí je lepší mít přípravek z lékárny. :)

celik
16. října • 20:37

s rýmou se také občasně potýkám, a vyzkoušela jsem všechno možné, velmi dobrou zkušenost mám s termální vodou Nasodrill s obsahem síry, Nasodrill mi opravdu pomohl, je vhodný i pro malé děti, k prevenci i k léčení již vzniklé rýmy

Banting
5. srpna • 15:50

Já nedám dopustit na mořskou vodu a to jak při prevenci rýmy, tak při léčbě. Dá se sehnat přípravek už i pro nejmenší prťata od narození (Quixx Baby). Mořská voda mi vyhovuje protože je to přírodní přípravek, nevzniká na ní žádná závislost a dá se používat podle potřeby.

Miki22
28. července • 7:58

Mořská voda se dá použít i pro nejmenší miminka - je to přírodní, neškodné, nenávykové. Naše nejmenší teď rýmu měla a koupili jsme kapičky Quixx baby s mořskou vodou a proplachovali jsme kdykoli , jak často bylo potřeba a dobře se odsávaly hleny.

zuzuko
8. července • 12:56

i já po vyzkoušení všech možných přípravků jsem sáhla po NASODRILLu a můžu říct, že jsem taky spokojená, není to lék, je to jen roztok z termální vody, ale je volně prodejný pouze v lékárnách. Je určen k čištění nosních dutin a jejich ošetření v případě chronických nebo různých infekcí. Používám cca 14 dnů - vyplachuji ráno a večer - zatím spokojenost a můžu jen doporučit.

xyz
3. července • 9:31

já jsem vyzkoušela na rýmu už kde co, teď mi byl doporučen Nasodrill, je to voda z francouzských lázní Luchon, je ve spray, je volně prodejný v lékárnách. Je čistě přírodní, obsahuje síru, která má desinfekční, antibakteriální a regenerační vlastnosti.
Po týdenním používání - vždy ráno a večer si nosní dutiny vypláchnu touto vodou - řekla bych, že se cítím líp, sliznice je zvlhčená, lépe se mi smrká, nemám už ucpaný nos.
Myslím, že pravidelná každodenní nosní hygiena má něco do sebe. Jen nepolevit.

Teerinnka
2. prosince • 15:10

Na rýmu nám pomáhá Rymastop, doporučili nám to známí, moc jsem tomu samo nevěřila, ale nakonec fakt bomba, jedeme s ním všude :D

Daninka86
10. listopadu • 16:18

Mě nejvíce pomáhá rymastop. Je to nosní sprej pouze z bylin a je opravdu účinný. Oceníte jej hlavně na ucpaný nos v noci. Nosím ho v kabelce pořád. A stojí kolem stovky

Mili_V
10. listopadu • 12:46

My s manželem používáme Vincentka Nasalis - je to koncentrát s konvičkou a nemůžeme si ho vynachválit. Někdy mám pocit, že mi voda protéká i kolem mozku :)))) Záleží, jak jsou dutiny ucpané - někdy to trochu nepříjemné je, ale stojí to za to, protože to funguje a člověku se uleví. Jednou jsem zkoušela i s úplně ucpanými dutinami - než jít na punkce - tak udělám cokoliv. Voda ani neprotékala, ale musela se držet uvnitř, a jelikož Vincentka rozpouští hlen - za 2 dny byly dutiny krásně volné a byla jen lehká rýma. Dutiny jsem proplachovala i dál, takže rýma odezněla do 3 dnů. Když použijete Nasalis, tak to nebublinkuje, jak píší v článku. Oproti klasické minerálce Vincentce je totiž koncentrát bublinek zbaven, a proto nedráždí.

Miki22
6. listopadu • 10:39

Zkoušela jsem, ale pak se mi chtělo blinkat :(
Takže používám přijatelnější verzi, která je také přírodní...a to mořskou vodu ve spreji - nejradši mám Quixx. Nos uvolní, zvlhčí sliznice a mohu si stříknout kdykoli a kdekoli.

Martinka36
27. října • 12:21

Tohle bych fakt nedala :( na ucpaný nos inhaluji vždy vincentku a vždy si nasadím echinaceové kapky z kořene od imunit, protože jsou nejsilnější opriti ostatní a vždy mě postaví do dvou dní na nohy.

Banting
24. října • 16:09

No na tohle nemám, já si raději kupuji v lékárně sprej Quixx s mořskou vodou, tedy tím pádem i s mořskou solí. Doma bych si to připravovat netroufla. :-)

Snakumka
20. října • 19:34

Tak ty videa jsou hnusný :o( Pro mě mnohem přijatelnější varianta,jak si pročistit nos je sprej Quixx Soft,s mořskou vodou....krásně pročistí nos a zvlhčuje sliznici a tím o nos pečujete ....doma ho používáme všichni včetně dětí...a mnohem méně trpíme na rýmu :)

Betyyna
3. října • 20:19

betateta: :-) asi nemá v nose ten "pil"

betateta
3. října • 19:54

:-)))))))), ale jinak docela zajímavej tip. Praktikuje to můj "pošahaný" strýc (psychiatr) a ještě spoustu dalších podivných "alternativních" praktik, a je fakt, že je zdravej, jak řípa.

Betyyna
3. října • 19:27

a "pilová zrnka" to je hrubka nejvyššího ražení...

Elynor
2. října • 8:25

no fuj :-))

Doporučujeme

Články odjinud