Domácí nudle krok za krokem

12. 2. 2015
Vyzkoušejte připravit domácí nudle, jaké dělávaly naše babičky. Přinášíme návod, se kterým to zvládne každý!

Domácí nudle

1 velká zavařovací sklenice syrových nudlí - příprava: 2 hodiny (včetně schnutí)

  • 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
  • špetka soli

1. Všechny suroviny smíchejte v míse a těsto dobře propracujte.

2. Hotové těsto by mělo být tuhé a nesmí lepit.

3. Potom těsto vyválejte na pomoučněném válu na tenoučký plát. Ten posypejte moukou a nechte schnout minimálně hodinu.

4. Uschlé těsto krájejte na co nejtenčí nudličky a uchovejte v suchu (po dokonalém proschnutí – za několik dnů – můžete nádobu uzavřít). Když dáváte nudle do polévky, nevařte je přímo ve vývaru, ale zvlášť v osolené vodě jako těstoviny, asi 3 minuty.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Vývar s domácími nudlemi

4 porce - příprava: 15 minut

  • 1 l dvojitého vývaru (návod na jeho přípravu jsme vám přinesli minulý týden)
  • sůl
  • 1 větší mrkev
  • 1 petržel
  • 2 hrsti syrových domácích nudliček
  • hovězí tuk na omaštění
  • zelená petrželka

Vývar osolte, zeleninu nakrájejte na kostičky a dejte ji vařit do vývaru do změknutí. Do vroucí osolené vody vedle dejte zavařit nudličky a po scezení je rozdělte na talíře. Zalijte je horkou polévkou a každou porci omastěte několika kapkami hovězího tuku. Nakonec posypte nasekanou petrželkou.


Článek jsme převzali z časopisu F.O.O.D. 9/2013.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Citovou spřízněnost provází větší vášeň, takže se ocitáte na vrcholu blaha, vaří se ve vás přemíra krásných emocí. Dnešní den je velmi vhodný pro sdílení společných zájmů či koníčků,…

Nejčtenější články

Články odjinud