Domácí nudle krok za krokem

12. 2. 2015
Vyzkoušejte připravit domácí nudle, jaké dělávaly naše babičky. Přinášíme návod, se kterým to zvládne každý!

Domácí nudle

1 velká zavařovací sklenice syrových nudlí - příprava: 2 hodiny (včetně schnutí)

  • 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
  • špetka soli

1. Všechny suroviny smíchejte v míse a těsto dobře propracujte.

2. Hotové těsto by mělo být tuhé a nesmí lepit.

3. Potom těsto vyválejte na pomoučněném válu na tenoučký plát. Ten posypejte moukou a nechte schnout minimálně hodinu.

4. Uschlé těsto krájejte na co nejtenčí nudličky a uchovejte v suchu (po dokonalém proschnutí – za několik dnů – můžete nádobu uzavřít). Když dáváte nudle do polévky, nevařte je přímo ve vývaru, ale zvlášť v osolené vodě jako těstoviny, asi 3 minuty.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Vývar s domácími nudlemi

4 porce - příprava: 15 minut

  • 1 l dvojitého vývaru (návod na jeho přípravu jsme vám přinesli minulý týden)
  • sůl
  • 1 větší mrkev
  • 1 petržel
  • 2 hrsti syrových domácích nudliček
  • hovězí tuk na omaštění
  • zelená petrželka

Vývar osolte, zeleninu nakrájejte na kostičky a dejte ji vařit do vývaru do změknutí. Do vroucí osolené vody vedle dejte zavařit nudličky a po scezení je rozdělte na talíře. Zalijte je horkou polévkou a každou porci omastěte několika kapkami hovězího tuku. Nakonec posypte nasekanou petrželkou.


Článek jsme převzali z časopisu F.O.O.D. 9/2013.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Zase se začnete chovat jako dospělí lidé, když si vážně promluvíte s dobrými přáteli nebo sourozenci. Pochopíte, že se co nejdřív budete muset naučit věnovat pouze jedné důležité činnosti.…

Nejčtenější články