Donutí nás platby u lékařů myslet na prevenci?

9 komentářů

faD
31. ledna • 23:21

Nedávno jsem se dívala na pořad o vrcholovém sportu v cyklistice a sním pojeným dopingem a tak mě při tom tak napadlo že kdyby se ti sportovci raději povalovali na kanapi kouřili popíjeli pivo a přejídali se měli by větší šanci se dožít vyššího věku. Podle mě vše co se přehání škodí ať už je to to nezdravé anebo to zdravé i příliš zdravého je vlastně taky na škodu.

jumili
23. ledna • 15:24

Ja osobne bych si od lekarnika nechala poradit leda tak v tom, ktery vitamin C si mam koupit, rozhodne ne, ktery lek. Proto prece chodim k doktorovi, aby mi predepsal, co mi pomuze, protoze zna muj zdravotni stav. Lekarnik tezko vi, ktere latky snesu a jake dalsi leky beru

důchodkyně
23. ledna • 13:50

Kropíku , možná až budeš stará,pochopíš, jak moc je pro některé lidi 30 Kč.Staří lidé mají hodně nemocí, které jsou ale způsobeny věkem, nikoli že by se o své zdraví v mládí nestarali.K lékaři chodí určitě daleko častěji než ty-jako studentka.Tudíž není to JEN o 30 korunách Kropíku.Ale tvé mládí tuto neznalost omlouvá.

tovarni.fabriczna
23. ledna • 11:24

Pro Kropika
Za chvíli budeš dávat doktorům 2x tolik. Vzpomeň si na mě. Podívej se na připravovanou důchodovou reformu, podívej se na daňovou reformu a řekni mi, jestli tyto změny neokrádají lidi, kteří jsou na průměrném platu v ČR. Už ani nemluvím o zdražování energií, které se nutně promítne do cen veškerých výrobků a hlavě potravin. Naše strana a vláda opravdu chce, aby normální lidi zaplatili vše a bohatí o hodně míň. Taková je politika modrých ptáků. Upozorňuji Tě, že komanč jsem nikdy nebyl. Řekni mi, co si tedy myslíš o platy v lékárnách.

Zdravuška
23. ledna • 7:35

Pro Kropíka - pokud si myslíte, že si za některé infarkty mohou lidé samy, velice se mýlíte.Souhlasím s Vámi, že by se člověk měl o své zdraví starat, ale nesouhlasím s tím, že si za vážné zdrav. problémy může VŽDY on sám.Proč by jinak například nekuřák onemocní rakovinou plic? A že takové případy jsou.....

kropik
22. ledna • 21:29

Zajímalo by mě, kolik je vám všem let. Ve vašich řečech vidím akorát zažité dogma z dob socialismu, že za zdraví lidu zodpovídá stát. Copak je takový problém přestat se přežírat,čistit si zuby a občas se projít? O tomhle je totiž to, že lidi si víc bdou vážit svého zdraví. Ne o tom, že počkám až dostanu infarkt. Copak 30 korun je tolik peněz? Nejsem nijak majetná, pořád ještě studuji, částečně si sama vydělávám a ani mně není líto těch 30Kč dát, když je potřeba. Zamyslete se nad sebou.

tovarni.fabriczna
22. ledna • 19:50

Proč mám platit lékárníkům? Jsou to normální překupníci léků. Žádnou přidanou hodnotu do prodeje nedávají. To můžu příště jít koupit třeba chleba a budu muset zaplatit navíc 30 Czk, za to že mi ho prodají. Je to na hlavu postavené. O placení u lékařů bych viděl smysl pouze u nadstandartní péče. Proč mají mít "druhý plat"? My nejsme jejich zaměstnavatelé. Tím jsou zdravotní pojišťovny. A k důchodcům - Zdá se mi, že naše strana a vláda prosazují to, co prosazovala vláda USA, když likvidovala indiány. Mrtvý indián-dobrý indián. U nás to je Mrtvý důchodce-dobrý důchodce.

Laivae
22. ledna • 16:47

apíš naopak, lidé budou své zdraví zanedbávat, nebudou si moct nic dovolit, teď nemocenskou kór ne, prevence je momentálně ještě dražší a zákony jsou utvořeny tak geniálně, že to je spíš ve smyslu nemocní zhebni, živý makej..pardon za silná slova, ale jak mohou lékárníci určit zda je onen lék lepší než druhý, mají stejnou základní složku, ale lékař ví, že pacient jiný lék nemůže, protože ho nesnese a podobně.

Květa Sachová
22. ledna • 16:47

Poplatky povedou k tomu, že k lékářům budou lide chodit prilis pozde (budou treba cekat na důchod)
a v konecném důsledku bude lecba stat nase zdravotnictví mnohem vice. Bylo by určite levnejsí
vydat leky na srdecní slabost bez poplatku, nez nasledne léčit treba infarkt. Na druhe strane mozna bude mit ministr Julinek stesti a vetsina důchodců jiz nebudou lekarskou peci potrebovat vůbec. Nakonec mozna nebude ani potreba důchodová reforma!!! Důchody totiz nebude komu vyplácet ...

Doporučujeme

Články odjinud