Dovolená škodí manželství

9 komentářů

tetaŠ
4. června • 17:58

Po 15-ti letech manželství a 14-ti společných dovolených vzpomínám nejraději na tu jedinou . Manžel onemocněl , vzdálená babička měla navařeno , napečeno a oslavu narozenin . Nasedla jsem s dcerkou na vlak (samozřejmě , že manžel byl zajištěn plnou ledničkou a plnými vojenskými hrnci na sporáku ) a odjela na týden . Nebudete věřit , ale stýskalo se mi až na zpáteční cestě . Byl to báječný týden . Loni jsme se vrátili z dovolené , která byla poslední společná . Manžel se cítí dotčený , ale mám výmluvu , že prázdniny jsou moc dlouhé . Cestovat autem s 1 dítětem a 1 chlapem už nikdy . Půjčím si raději tři děti od sousedů , aby se můj drahý už nevlezl do auta !!!! Děti nevysilují tolikco mrzutý chlap , kterému je horko , ta objížďka je špatně značená ,ten řízek vařili z vola -leží mi na žaludku , kdo dal tomu debilovi před námi řidičák , už zase chcete čůrat ? Přece teď nezastavím na koupaliště ? Tiše jsem souhlasila , proč stavět na koupaliště když máme 14 dní dovolené na cestování po české republice .. ALE LETOS ...:810:

Durga
23. května • 9:59

Když byly děti malé, jezdilo se k rodičům a na rekreaci ROH. Když trochu odrostly, aby mohly být zapojeni do přípravy jídla a mytí nádobí,jezdili jsme sice společně, ale většinou došlo ke sporům o to, co se bude dělat, protože každý z nás měl jinou představu. Já jsem naprosto tvrdě odmítala systém, kdy žena za mnohem horších podmínek musí dělat na dovolené to, co nedělá ráda ani doma. Potom se děti osamostatnily a my jezdili sami. Několik roků nám od pondělí do pátku pršelo a zajišťovat v té době program pro dva lidi, jejichž představa dovolené je tak odlišná byl horor. Rozhodli jsme se změnit místo pobytu. Rok 1997 měl být tím výchozím rokem. Opravdu byl. Dovolenou jsme trávili na severní Moravě uklízením po povodni. Cíl byl jasný, program taky. Příští rok jsme jeli na vytoužené jižní Slovensko a od té doby tam jezdíme každým rokem. Manža s kolem, já s hromadou knížek. Některé dny si po snídani zamáváme a vidíme se až večer. Teď jsme to vylepšili. Letos budu s dcerou a vnučkou týden v DS, potom jede manža na týden na kole na Pálavu s Nomádem a v polovině srpna budeme týden spolu v DS. A o vánocích na horách. On si veze lyže, já velkou tašku knížek. Byli jsme tak loni a předloni a vyhovuje nám to.

Z
22. května • 22:08

Moze

lena*
26. února • 15:18

Klára: Já ho chápu. Nemyslel to zle. Oni to nemusí být problémy tak velké, až má dojít na rozvod. A i pouhý týden může pomoct. Taky jsem si dokonale užila první dovolenou, kdy jsem nemusela vařit a tak. Takže na tom nevidím nic špatnýhoAle taky jsem jaksi nepochopila tuhle diskuzi :816:

cacorinka
1. února • 18:20

nedovedu si predstavit jit na dovolenu bez manzela.Jsme spolu 30 let a manzel nejde ani nakupovat beze mne.jedeme jenom spolu a je nam dbre,nedovedu si jit treba s pritelkyni.Jak to proboha ta dovolena vypada?Procestovali jsme skoro cely svet za ta leta a je nam dobre jenom spolu.za mesic jedeme lodi na okruzni plavbu Atlantikem a tesim se na to.S nikym si tak nepopovidam jako s nim a nedovedu si to ani bez neho predstavit.Cacorinka

helenah
1. ledna • 4:29

Docela mě šokovalo, když jsem narazila na tuhle diskusi. Proboha proč by měla dovolená ničit manželství??? Když je vztah dobrý, tak by ho naopak měla okořenit a zpříjemnit, ne?:816::815:

vevik
27. května • 13:25

Klára: moc se pepovi do toho nechce.:300:

Klára
27. října • 15:17

Milý Pepo,
co to znamená do "normálu" ? Že zase pečuje o rodinu, lítá, shání, vaří,pere, uklízí a na chvíli zase přestane "držkovat" ?
A co to znamená "měl jsem s manželkou problémy"?
To by mě zajímalo, co to bylo za problémy, na které stačí týden /nebo víc ?/ v Krkonoších.
Jestli to bylo něco vážnějšího a ty si milý Pepo myslíš, že týden v Krkonoších manželku vytrhne tím, že se o ni někdo postará, tak si myslím, že se pleteš. Fakt, napiš, jaké to byly problémy.

Pepa
25. června • 19:57

Podle mě dovolená může manželství pomoct! Jen záleží na tom, jaké místo si vyberete:o) Já jsem s manželkou měl problémy a tak jsme vyrazili na dovču v Krkonoších, kde se o nás skvěle postarali a manželka si odpočinula a náš vztah se zase dostal do normálu. Můžu doporučit http://www.popelka.wz.cz/

Doporučujeme

Články odjinud