Dražilo se letiště

Dražilo se letiště

No, ne tak doslova. Dražily se věci kolem Letiště, ale seriálového… Poslední klapka vůbec neznamená konec. Naopak, začátek! Přesně tak to lze chápat, když se začíná s jistinou 61 500 korun českých. To je už docela slušný počinek. Sehnali ho producenti společnosti FilmBrigade Petr Bílek a Vratislav Šlajer na setkání tvůrců, herců, novinářů a dalších zainteresovaných lidí, kteří se loučili se seriálem Letiště.

Realizace seriálu skončila, závěrečné díly na obrazovce televize Prima ještě samozřejmě dobíhají. Důvod k oslavě byl nasnadě – Letiště se líbilo, přilákalo poměrně slušný divácký vzorek, dalo příležitost řadě nových a docela zajímavých hereckých tváří, objevilo atraktivní prostředí, nabídlo osobité a nepřehlédnutelné figury…

Příjemné setkání inspirovalo organizátory k dražbě rekvizit. Řada věcí změnila majitele. Licitátorem byl hlavní hrdina seriálu, Maroš Kramár… Jeho kapitánskou uniformu získal šéf osvětlovačů. Rychle byl vydražen golfový set (taška a hole) používaný ředitelem Bobem Kleplem. Stejně tak kniha o Central Airlines. Poměrně velký zájem byl o kalendář s hvězdou seriálu Zuzanou Norisovou. Herec David Matásek si natolik oblíbil obraz umírajícího Marata ze své seriálové ložnice (namaloval ho francouzský klasicista Jacques-Louis David), že ho rovněž získal. Do licitace se pustili také oba producenti, Petr Bílek a Vratislav Šlajer, když se s hercem Vojtou Dykem doslova tahali o fototablo seriálu. To vyneslo 45 tisíc korun.

Souhrnnou sumu 61 500 korun předali producenti na charitativní Vánoční bazar v Mokré čtvrti Ani Geislerové a Táni Vilhelmové, který se letos koná od 14.-17. prosince. Přítomná Aňa Geislerová byla samozřejmě velmi potěšena… Celebrit na příjemné akci spojené s dražbou bylo víc… Nechyběli Vojta Dyk, Linda Rybová, David Matásek, Kristýna Nováková, Matouš Ruml, Pavel Řezníček, Jitka Schneiderová, Zuzana Bydžovská, ale třeba i Světlana Zárubová nebo Ladislav Špaček.

Zdroj: 2Media

Doporučujeme

Články odjinud