Dubaj nabízí svým občanům gram zlata za každý zhubnutý kilogram tuku

Dubaj nabízí svým občanům gram zlata za každý zhubnutý kilogram tuku

Motivovat k hubnutí tunami zlata si mohou dovolit jedině v nejbohatším emirátu planety. Dubajští představitelé vymysleli novou akci, s jejíž pomocí chtějí zeštíhlit své občany. Emirát má totiž čtyřicet procent ze stálých obyvatel – s trvalým pobytem ve městě – obézních. Během třiceti dní ale mohou při hubnutí všichni tlouštíci zbohatnout. Představitelé města totiž nabízejí komukoli gram zlata za každý zhubnutý kilogram tuku.

Shodit musejí všichni zájemci během třiceti dní, přičemž minimálně o dvě kila. Kdo se rozhodne pro hladovku, může se obohatit o mnohem více než pár gramů. Horní hranice dietní soutěže totiž nebyla stanovena. Hodnota gramu zlata se teď přitom pohybuje kolem devíti set korun.

Hubnoucí akce začala v pátek 19. července a končí 16. srpna. Zájemci se musejí oficiálně registrovat a podstoupit vážení u komise. Navíc pro tři jedince, kteří zhubnou nejvíce během této doby, je připravena speciální odměna – zlaté mince v hodnotě asi sta tisíce korun.

Občané Spojených arabských emirátů jsou obecně velmi leniví. Ale také bohatí. Mohou si tak dopřávat neomezeně dobrých jídel, ale sport a zdravý životní styl jim mnoho neříká. A šejkové si uvědomují, že obézní národ znamená velkou zátěž pro pokladnu a zejména zdravotnictví bez perspektivy produktivní a zdatné populace.

Doporučujeme

Články odjinud