Dýňová polévka pokaždé jinak: 5 způsobů, jak ji vařit, aby vás neomrzela

30. 9. 2022
Dýňová polévka k podzimu zkrátka neodmyslitelně patří. Zasytí, zahřeje a navíc skvěle chutná. Ani ona se však nedá jíst každý den, aby vás neomrzela. Pokud ji ale i tak děláte často, zkuste různé její variace pro zpestření!

Dýňová polévka krémová

Suroviny

2 ks cibule nadrobno nakrájené
sůl na dochucení
2 lžíce olivového oleje
šlehačka (trochu) k podávání
pepř mletý na dochucení
150 ml smetany ke šlehání
muškátový oříšek (případně) na dochucení
700 ml zeleninového vývaru
bylinky na dochucení
1 kg dýňové dužiny nakrájené, bez semínek

Postup

Olej rozehřejeme v hrnci a zlehka na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Smažte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví se. Vsypeme kousky dýně a za občasného promíchání smažíme ještě asi 10 minut, až začnou měknout. Vlijeme vývar, povaříme ještě 10 minut, přidáme smetanu a polévku pak tyčovým mixérem rozmixujeme. Dochutíme a podáváme, případně doplněnou kopečkem šlehačky, ale i chlebovými krutony, praženými loupanými dýňovými semínky či rozdrobeným výraznějším sýrem.

Jak na rychlou dýňovou polévku? Podívejte se na video:

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Vyhraňte si prostor pro rodinné štěstí. Vaši blízcí potřebují cítit blízkost a podporu. Naštěstí s tím nemáte problém a věnujete jim spoustu času. Hodně energie byste měly směrovat k…