5
Fotogalerie

Džínová láska

Také se vám zdá, že najít dobře padnoucí džíny se téměř rovná výhře v loterii? Čtyři z vás jsme proto zavedli do značkového obchodu Timeout v centru Prahy, kde jsme se za pomoci odbornice pustili do hledání správného modelu pro jejich typ postavy.

Eva: Jak na širší lýtka?

„Největší problém při nákupu džínů? Širší lýtka,“ svěřuje se Eva, která má menší postavu. „Rozhodně bych Evě nedoporučovala úzké světlé džíny, ve kterých se nohy ještě více zvýrazní. Nemusí ale volit pouze klasicky rovné,“ radí Lenka Krátká z Timeoutu. Mnohem lepší je vsadit na kalhoty celkově užšího střihu. „Doporučuji ještě před zkoušením přehnout dolní část kalhot a zkontrolovat, jestli se rozměr kolena rovná velikosti dolního lemu. S těmi, které se zužují, se radši rozlučte,“ dodává Lenka.

Andrea: Stop nesouměrnosti

„Najít džíny, které by mi seděly v pase i v bocích, je umění. Navíc vždycky musím kalhoty zkracovat,“ popisuje Andrea. Odbornice upozorňuje, že v případě opraných džínů není dobré měnit jejich délku, protože se pak ztrácí jejich správný vzhled. Lenka vybrala Andree džíny, které jsou v Timeoutu hodně oblíbené. Jsou pohodlné tak, že se dokonce hodí i na cvičení. „Navzdory volnému střihu postavu díky členícím bočním švům nerozšiřují.“ Pokud si koupíte podobné džíny, zapamatujte si Lenčin tip: „K širším kalhotám patří krátký vršek.“

Iveta: Co s výškou?

„Jakmile mi sedí džíny v pase, chybí mi centimetry na délku. Výrobci si stále myslí, že vysoká postava rovná se velké rozměry,“ říká Iveta, pro kterou Lenka zvolila džíny v zimní trendové barvě. „Teď jsou aktuální dva extrémy – bělené džíny se vzhledem obnošeného denimu a tmavé neoprané.“ Ivetina postava se díky tmavé barvě opticky snížila. „Užší nohavice dají vyniknout dlouhým nohám a ve spojení s delším topem se schová to, co nechceme, aby okolí vidělo,“ doplňuje odbornice.

Darya: Komu sluší slim?

„Nejradši mám slim džíny, které zdůrazňují postavu,“ přiznává Darya a Lenka její volbu schvaluje. „Slim si ale nemůže dovolit každý. V Timeoutu se však soustřeďujeme na všechny typy postav, a proto máme v zimní nabídce šestnáct střihů kalhot,“ dodává.

ČTĚTE TAKÉ:
Horoskop na únor 2011!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud